Thursday, October 27, 2011

Followers



Sometimes i wonder.. followers ni betul-betul follow sebab nak baca atau sebab nak kan kita follow back? Im not that kind of person yang men-follow sesuka hati. Tapi kalau sape-sape follow blog ni memang aku akan follow balik and letak url blog dia di 'blogger list' kat sidebar belah kanan ni dan aku memang akan baca, and akan tinggalkan komen tapi bukan dekat semua entry lah. 


Dah lama aku perasan yang sometimes blogger follow just sebab nak tambahkan bilangan follower dia, bukan sebab memang dia berminat nak baca pun. And sometimes tinggalkan komen pun tidak. (Aku tak marah pun, suka hati ko la nak manage blog kau kan). Tapi yang paling tak best nyer perangai tu kalau tinggalkan msj kat shoutbox contoh "Dah follow blog ni, follow balik ya.", kalau betul2 follow takpelah, ni tapi dia tak follow pun. Menipu eh? Haih. Baik tak payah drop the message la dear coz i will not follow yours.




Haritu blogwalking ke blog kak ati_minmiin then terbaca kt tepi sidebar dia ayat baek punyaaaa. "Be nice to me or i'll blog about u." HAHA suka gila aku dengan ayat tu. 




Note: It's 4.10 am already but i can't sleep!



19 comments:

ctk said...

betul tu paani...kebanyakannyer menipu..huhu...xpelah, dia yg dpt dOsa..

tp ct x mcm tu kn????hehehe

ctzainal said...

huhu..mcm2 jenis org nie kan. pada sy, sy suka follow blog yg sy rasa best. tak follow blog sy pun tak ape. ^___^

ctzainal said...

ctk : harusla tidak :D hehe. cepat buat doodle comel2 .

Anonymous said...

paani cantik la blog!

wanie_zawani

~Ati_Hime~ said...

eh? ekekekekekekeke...mcm kenal jek ayat itu..akak ade gak terpikir nk buat posting mcm nih sbb mengenangkan perangai pelik blogger2 skarang follow kite dgn harapan kite follow dia balik..ade plak jns bile kite follow dia, dia terus unfollow kite..main kotor punye orang..ekekkeke..mcm2 hal la..

meorsoleh said...

fuyoo.. gile la.. dah jadi celebrity blogger skrg. dah nak setaraf dengan kak di ngn redmummy kot. hehehe.. XP

ignore je. kalo best subscribe, tak best tak yah. yang penting kite dh view blog die. tu pon patut bersyukur la yg kite peruntukkan masa utk view. hehe

kalo blog best xyah pakse pon org follow nye. hohoho

♥ p a a n i ♥ said...

ctk:
hahaha kamu takk.. kamu selalu je singgah blog picisan ni...hahaha.

ctzainal:
betul betul..haha.

wanie_zawani:
thankss wanieeyyyyy!!

~Ati_Hime~:
wkakaka..ade gak yg unfollow balik lepas kita follow?? ape lg kakk, unfollow dia gakk..cisss..haha

meorsoleh:
alamakkk..mane mampu lawan kak di n mama merahh..g pun xbce sgt mama merah. kak di pulak wajib dibce..hahaha betul tu. penat dah view..kadang2 mls komen, kdg2 rajin.

Ezad Skytech said...

hee...sy pun pernah kena macam tu...:)

alexa yussida said...

haha terbaiklah ayat tuh...skrg ni blog tumbuh cam hapa..tuh yg ramai duk kejar fofulariti ngan tambah followers..biaq p la asalkan jgn duk nipu suda la kan :)

Dhiya Fariza said...

dhiya pun ada menghadapi benda sama. ada yg paksa dua tiga kali suruh follow. oh my.

cik nur said...

hurm nice doodle la suka tgk :)
keep it up yaa :)

Paradise Gal said...

memang banyak yang buat camtu. :) tak kesah bil followers. yang penting org yang follow kite tu bace kite n bukak blog kite. kalo setakat nak suh org follow dia balik baik takyah. same lah, kerie pon jenis yang kalo ade org yang follow kerie, kerie follow balik. sbb nak keep in touch. tapi kalo blog dia tak menarik hati kerie pon.. kerie takkan follow. tak kisah la kalo dia unfollow ke ape. yang penting tak menyerabut kan kerie punye update lists. hehehe

cik.mila said...

haha..btol tuh..nak folo biaq la ikhlas ^_^

♥ p a a n i ♥ said...

Ezad SkytechL:
kan? mmg ramai cmtu

alexa yussida:
tul tul.kalau follow tp singgah takpe. ni yg suh follow lepas tu lesap.haha

Dhiya Fariza:
amboi sampai nak paksa2 pulak.. ish diorang ni kan.

cik nur:
thankss dear :)

Paradise Gal:
hahhaa aah kalo blog tu cm xbest mls nk follow..haha kejam x sy?

cik.mila:
awk org utara eh? hehe

Cik TeN10 said...

ohh aku mmg xberkenan dgn blogger yg style "i follow you, you follow me back" .. mcm tak ikhlas je nk follow.. selalunya mmg aku buat don`t know je lah.. keh3

cik.mila said...

org trengganu laa..hehe..cam org utara ke ngupenye?? ^_^

♥ p a a n i ♥ said...

Cik TeN10:
haaa tau xpeee. i followw u, u follow backkk..auwwwww.. kalo blog dia best, aku follow lah.kalo xbest, abaikan ajee...kihkih

cik.mila:
hahaha sbb komen before ni awk tulis 'biaq'.. ingatkn org utara, org ganu rupenyee.

cik.mila said...

haha..klu dapat like kat comen cni nak je like comen awk tuh..hahah

♥ p a a n i ♥ said...

cik.mila:
hehehe kt fb boleh la like komen.cni xde pulak :(

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...