Tuesday, September 27, 2011

Beli mahal salah, beli murah pun salah.



Pernah tak korang mengalami situasi yang sama macam aku? Yakni apabila korang selesai ber-shopping sakan. Ni situasi apabila aku beli baju mahal. (Padahal bukan mahal sangat pun derrrrrr).

Mereka akan cakap,





Yang ni memang selalu lahhh aku dengar. Aku ni pulak jenis yang kalau dah jumpa baju yang aku berkenan kat salah satu kedai tu, terus je aku beli. Aku takde dee nak compare2 harga kat kedai2 lain. Malas. Kang kalau tak beli, orang lain beli kang ngigau 30 hari. 



Yang ni perangai kalau dia nak sedapkan hati dia.. yelahhh makan hati kawannnn tu tengok aku beli baju mahal. Nak sedapkan hati, dia cakap la macam kat atas ni. Betul tak? Macam lahhh aku beli baju tu tiap2 harii..adoyyyy.





---------------------------------------





Biaselahh kalau beli mahal salah, beli yang murah lagiii lahhh salah jugakk. Ni situasi bila aku beli baju murah pulak. 

Mereka akan cakap,



Dah name pun murah kan?? Memang tahan nyer pun sekejap je la. Lagi pun bukan beli tu guna duit kauuuuuuuuuuu. Sebuk je.


Haaa...kalau yang ni tak pernah la ade member2 aku cakap.. kalauuu adaaa memanggggg sentap hati mak nak. #kwangja




---------------------------------------




So apa perlu buat kalau bila kau balik ber-shopping dan kawan-kawan kau mengelilingi kau untuk menyiasat harga-harga baju kauuu? Jadi ikutlah jejak langkah aku kat bawah;



"Yang ni kakak aku belikan..aku mane mampu derr.."




"Eh aku pinjam baju Minah je ni.. bukan aku punyerr.."




"Aku main bayar je..mane tengok harga-harga ni..aku kan kaye."
*sambil tangan ke bahu, mata ke atas*



Dan jawapan paling shilake pernah aku bagi:

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



*amik kau*






p/s: Sila jauhi dari orang-orang macam ni.

15 comments:

Dhiya Fariza said...

TERBAIK. first doodle memang mantap habis i like!

tang baju tuw agaknya dorang dengki apa nak perli2. sakit hati babe. sentap banyak kali dah hati mak nak. :D

z a w a n i b a d r i said...

kelas kau paani L)

bighagenjo said...

ai selalu guna tektik yang nombo 3 tuuuu,, huhu. terus senyap. senang.

ingat senang ke nak tengok ai beli2 ni, sebokkk je. koyakkan baju dia kangg.

k h a y said...

len kali shopping sorang2, xde orang nak sibuk hal kita. haha. itulah cara paling best bila shopping. aku selalu shopping sorng2 bg mengelakkan berfikir 5-6 kali tny pendpt org ramai utk beli brg.

Amni said...

hahhahahhaha... betul2! semua pun salah.. murah salah... mahal pun salah.. kalau saya, saya tak bagitau harga kalau akwan tanya... sebab tu la... ada jer orang nak mengomen lepas tu.. adoyai..

Hanis MY said...

terbaik!!! i likeee sgt2... itulah nyampah kan kalau ada org sekeliling yang suka nyebuk2 dan banding2 ni huhu, tapi biasanya buat cool je... takpun ckp "adelah"... hehe..

Bella Bell said...

haha.. lawa gak ea doodle yg ko buat ni..


err.. aku nk curik blog ko boleh? hehe~~

S..U..D..@..I..S said...

cantik mantap lain dr yg lain paani
i like it
manusia memang camtu suka cari salah

♥ p a a n i ♥ said...

Dhiya Fariza:
thanks!! hihi memanggg.dorang dok mendengki tak habis2!!

z a w a n i b a d r i:
mekaseyy wani!

bighagenjo:
amboiii ganas betoi smpai nk koyak2 baju ni...wkakaka. blanje kak ani!

k h a y:
haaa betul..kadang2 bila dh berkenan kt something ni, bila tnye member, dia tak berkenan, terus kita xjd beli. siot je.hahaha

Amni:
rahsiakan harga lagi senang kan. takde nk sakit hati dgr ape org ckp...hahahha

Hanis MY:
memang dorang suke menyebok! menyampah betul.hahaha *bengang*

Bella Bell:
tengoklah kalo skill mencuri ko tip top. silekan. wkakakakaka

S..U..D..@..I..S:
thanks! memang. manusia mesti sentiasa tak puas hati dgn ape yg orang laen ada. huhu

~SukEMakAn~ said...

mcm2 la kamoo nie
hehe
^^

Cik TeN10 said...

aha.. payah jugak kalau member2 kepon ni kan.. aku pun excited jugak bab2 shopping ni.. tp aku xde la nak banding2 murah ke mahal ke.. janji nampak cantik dan berkenan aku bantal je.. kisah ape kan..

cantik r ko lukis weh ! :)

♥ p a a n i ♥ said...

~SukEMakAn~:
hehehehhee :P

Cik TeN10:
aah kekadang baju murah pun ada yg lagi cantik dr baju yg mahal. huhuhuhu. lg pun aku ni jenis yg bknn nk pakai branded2 sgt nih. tak gheti satu hal, mahal pun satu hal...hahahahha

thanks weh! :) ni pun tgh tertatih2 lagi ni.

ShahzCudin said...

salam..
haha..selalu jgk mcm ni..klo org tanya mmg mls nak bgtu harga..klo g shopping mesti dgn org yg xbyk bunyi..

ctk said...

hahahaha...pandai2.....'aku xbeli pun,aku curi je'..hahahahaha...xley bla

♥ p a a n i ♥ said...

ShahzCudin:
salam.. ye betul tau xpe..haha better shopping sorang2 takde la kwn2 sebok2 je nk tau harga kn.

ctk:
haha jwpn yg sentiasa buat member aku terkesima...

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...