Wednesday, August 24, 2011

Cerita sedih zaman form 5 :(


Haaaa... lame kan aku tak update blog? Ni adelah disebabkan aku bosan teramat sampai idea mencurah-curah ke ladang gandum takdokkk plak untuk ber-entry bagai. <<---ayat sarkastik punya.

Hari ni dah masuk hari ke-24 berpuasa and maksudnya dah 24 hari aku puasa. Syabas untuk diri aku sebab tak tinggal puasa lagi. Tapi lepas ni taktau la kan. Errr.. pepaham la sendirik.

Sebenarnya hari ni aku nak cerita kisah sedih masa aku form 5. Time bulan Ramadhan jugak la. Aku tak pasti aku pernah cerita kat blog ni or tak. Sebab aku ni kadang-kadang kalau dah cerita mesti lupa. Alih-alih kang terbuat entry yang sama isi pulak kangggggg. Lantak lah.

Ni masa aku form 5 dan duduk di asrama. Masa tu kawan baik aku balik kampung. Sebab dia demam campak. So aku pegi la keluar dengan kawan-kawan yang lain pergi amik makanan and cop tempat kat dewan makan. 

Bila dah cop tempat semua orang balik asrama balik untuk berehat-rehat kejap or mandi-mandi ke. Tapi masa balik asrama tu aku terlelap.

Bila aku bangun, aku tengok la jam. Masa tu jam pukul 7.50pm, aku pun blurr. Eh 7.50 pagi ke malam? Kan jam loceng mane ade tulis pagi ke malam. So aku blurr kejap. Then pikir-pikir balik, baru teringat masa tu semorang tengah berbuka. And takde sape pun dekat asrama.

Aaaa..masa tu nak nangis pun ada. Memang sedih gila sebab takde orang kejutkan. Aku pun sama sape suruh pegi tidoo kan..tapi nak wat cmno dah tertido...huhu.

Hari tu aku tak boleh puasa. Tapi even tak boleh puasa pun masa tu memang tak makan pun sepanjang hari just minum air je. Tu yang bila tak berbuka tu lagi la sedih. Lapar yang amat. Lepas tu rumate aku sampai bilik (baru lepas berbuka). Dia tanya aku kenapa tak pegi berbuka.

Aku cakap la aku tertido..then dia mintak maaf kat aku sebab tak kejutkan.. Tapi aku tak salahkan die pun sebab lepas letak makanan kat dewan makan rumate aku tu tak balik asrama. So mane dia tau aku tido. 

Lepas je habis prep malam, terus aku call ayah aku.

Aku cerita semua tu sambil nangis-nangis teresak-esak tau. Masa tu ayah aku tanya; "Ani tak lapar ke? Pergi la makan biskut ke.. megi ke.."

Then aku jawab; "Ani tak lapar, tapi ani sedih.."

HAHA sedih je bunyinye.. kalau arwah ayah aku still ada, mesti dia ingat citer ni.. sebab setiap kali bulan ramadhan mesti ayah aku cerita balik kisah aku ni kat family aku..and siap ingat lagi dialog aku masa tu. 

Dah la. Bukan sedih pun cerita ni..aku je emotional lebih-lebih...hahahhahaha... okay. The end.



Sekian.


12 comments:

z a w a n i b a d r i said...

sedih weyh T_T wanie pun pernah trtdo kat pendang lepas asar pastu2 sedar2 da pukul 9 and gelap gulite T_T sbb org semua kat surau

Teha Nur Fateha said...

cian paani..pastu ko makan tak?

♥ p a a n i ♥ said...

z a w a n i b a d r i :
yeke?? ishh...lagi kesian wani.. kol9 baru sedar..lepas tu mkn x?

Teha Nur Fateha:
tak ingt pulak lepas tu mkn ke tak..tp mlm tu tido dlm kesedihan...sobsob

bighagenjo said...

aduh~ emosi nye uuu~
nak pinjam bahu ai tak? hihihi~

♥ p a a n i ♥ said...

bighagenjo:
hahahhaha. boleh jugakk..sile poskan bahu anda!!

IrA said...

alolo sedihnyee kisah ko ni..aku pun kalau bab makanan ni memang sedih sgt2...selalu gak la jadi kes tertido ni tambah2 time hari jumaat makan sodappp..hehe..takpe2 skrg pun masih boleh mengadu kat abah tapi melaui perantara allah swt kan?:)

Hanis MY said...

pernah gak ttido wuwuwu...tapi cam comel lak entri ni...

Cik TeN10 said...

emm teringat zaman berpuasa kat sekolah dulu.. semua nak siap cepat2 turun dewan makan cop tempat.. dh siap amik makanan semua sume pakat melepak berkeliaran kat luar.. sempat lagi nak gosip2 bergurau senda.. rindu sangat waktu tu.. =)

S..U..D..@..I..S said...

sian nyer kat paani
kawan2 terlepas pandang,,

Danial Razak said...

err...boleh plak tertido..
tak per..tu orang cakap pengalaman kan..hee..=)

♥ p a a n i ♥ said...

IrA:
betul tu zatul..hehe. ur comment cheer me up lah! tp mmg sedih kan kalo bab2 kne tinggal ni :(

Hanis MY:
akak pun penah ke? hihi same lah kite..saje je entry ni ngada2 nk ngadu kt blog :P

Cik TeN10:
dulu duduk asrama kt mane? msti pandai kn sbb dpt bljr pi jepun..hehehe.

S..U..D..@..I..S:
tu la..sedih sedih :( hehe tp tu semua citer lame skang dh okayy pun.

♥ p a a n i ♥ said...

Danial Razak:
tu la pasal.saat-saat genting tu boleh pulak tertidonye...hahaha

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...