Sunday, July 17, 2011

Strangers


Perkara yang paling aku tak berkenan adelah 'friends request at Facebook' from strangers. Kadang-kadang aku pelik jugak kenape orang main accept je friends request kan even kau tak kenal pun diorang. Kadang-kadang orang main add je sape2 yang dia suka termasuk orang-orang yang dia tak kenal. 

Aku bukannye poyo di sini yer, kekunun aku tak suka berkawan, atau perasan famous ramai orang add. (tak ramai pun wei, betul).

Just aku memang takkan accept selagi aku taktau dari mana friends request tu datang. Aku pun accept jugak orang yang aku tak kenal/tak penah jumpa dengan syarat aku tau sapa dia. Contoh Zahiril Adzim add facebook account aku, kompem2 arr aku accept kan?Gile kauuu tak accept. *ni contoh je, bukan betul-betul, cobaaaaaaan.....

Maksud sebenar aku, aku accept je friends request kalau aku kenal orang tu, tak kisah la penah jumpa or tak. Contoh: AWEK cousin aku ke, PAKWE cousin aku ke, EX-BF kucing aku ke, pape je lah, yang pasti aku kenal dari mana datangnyaa.

Sebab aku tak nampak APA KEBAIKANNYA aku ACCEPT friends request orang yang aku tak kenal. There is NO GOOD POINT at all.
*Bagi aku jela. Sebab aku tak suka orang yang aku tak kenal, baca2 status aku, belek2 gambar aku. Tak best la weiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Kalau student aku add pun, kalau aku tak ingat diorang kelas mana, aku accept je sebab dah student aku kan. Takkan tak accept pulakkkk. Lepas tu aku akan tanya lah, kelas mana, sesi mana...

"Kamu sekolah XXX? Kelas mana?" , aku tanya.
"Hehehehehe..." , dia jawab.

See?
That's why i don't like strangers. Geram.

p/s: Jangan cakap aku poyo pulakk yee. Lain orang lain pendapat. Maybe ramai orang main accept je kan. But not me. :)

p/s 2: Aku baru balik tengok harry potter weiii. Best gilaaaa. Two thumbs up!!!


15 comments:

SyahmiFikri said...

erkk.. patot la.. sy pon suka kumpul friend request.. mmg tak accept la kalau x kenal.. semak jer wall.. ahahha

faRahAdILa said...

aku sama dgn ko! hehe. *angkat tangan kanan sbb sokong! :)

@naBest said...

buat lah entry heri poter 1. Gua keciwa xdpt g tgk.

bighagenjo said...

Nasib baik u accept i, terharuuu~ huhu. :)

Hanis MY said...

samalah akak pun takut gak ank accept strangers tau huhu... waa dh tgk hp.. best kan!!! i likeee

izyan yasmin said...

ahaha , exbf kucing :P

~SukEMakAn~ said...

hi dear. rindu kamoo. hihi
betul tu. saye pon xsuke accept.
sknk da dekat bape puloh tah dok bia je kat notification request fren tu.
bia je.
tp kalu saye request accept x?
T______T

♥ p a a n i ♥ said...

SyahmiFikri:
kan? kumpul je. biar pending je.hehehe

faRahAdILa:
yeahhh!! dh angkat tgn jugak nih!! hahaa

@naBest:
hahahha takpe. kamu boleh donlod!!

Hanis MY:
best gileerrr. tak terkata lah. hahhaha.. even die ubah ckit dr novelnye tp stil best.

izyan yasmin:
hahaha contoh je tu dikkkk

Anonymous:
welcomee!! :D wah terharu.

~SukEMakAn~:
hai!! lame xblogging ni ape cer? huhuhu mestilah accept.sbb awk blogger sy mmg kenal :D

♥ p a a n i ♥ said...

bighagenjo:
dah kamu sepupu gua terpaksa la accept.wkakakakka

Cik TeN10 said...

sama lah !!.. aku ada sorang member ni.. dia kan.. add abes semua kawan kepada kawan2 dia.. haa.. pastu skali ngn family aku semua dia nak add.. friend dia beribu riban.. aku pun heran la.. gamaknye hooby dia add org bnyk2 kt fb kot.. >.<

♥ p a a n i ♥ said...

Cik TeN10:
yeke?????????? gile lahh!! sampai family kta pun die nk add adoyy hahahaha. ko kenal die ke tak?

Amni said...

kalau amni, memang akan accept je sebab incik tunang nyer fans salu je soh incik tunang bitau saya soh approve dorang.. kalau tak? ehem.. sombong la jadinya kan... adoyaiii... tapi memang tak simpan apa2 yang peribadi kat fb untuk tatapan umum.. nak melepak kat fb pun kurang... lebih suka kat twitter.. hehehe....

♥ p a a n i ♥ said...

amni:
hehe kes amni laen. tunang popular.hehhe so memang kena accept la frens rekues dari fan. eh ade twitter ek amni?? nkkk your id pliss :)

sitiinajihah said...

hik! kalu saya,malas nak tgok kenai ka tak.main accept ja..malas nak tgok knai ka tak...hehe..terok en?

♥ p a a n i ♥ said...

sitiinajihah:
haha okay la tuu.mesra :)

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...