Friday, June 17, 2011

Terharu seyyy.


Minggu ni ada dua orang cikgu praktikal baru yang masuk sekolah XXX ni. And then, semalam, cikgu ni di-relief-kan ke kelas student sivik aku. Tingkatan 3. Cikgu baru tu blurr tak tau nak wat apa kat pelajar time relief tu, then dia pun bagi la setiap orang kertas kosong. Lepas tu dia suruh semua student tu tulis apa yang mereka NAK dan TAKNAK dalam sekolah ni. 

Lepas cikgu tu dah habis reliefkan kelas tu, dia pun kutip la semua kertas and bawak pegi bilik guru..dan cikgu tu tunjuk la kat aku kertas2 tu..aku pun baca la dengan dia..memang kelakar habiss la budak2 ni tulisss. Dalam ruangan NAK tu, macam2 la diorang nak, nak aircond dalam kelas, nak makanan taraf lima bintang. Banyak cantekkkk???? haha... 

Dan lepas tu, aku ternampak sorang budak ni tulis kat ruangan TAKNAK;
"Saya TAKNAK cikgu Farhani pindah sekolah..".









Perghhh..terharu seyy. Serius rasa nak nages. huhu.. T___T





10 comments:

pali at blog said...

Kamu dah jadi cikgu yg hebat. Tahniah

hana devushka said...

saya TAKNAK berpisah dengan cikgu...haha~

bighagenjo said...

waaaaaaa~ kalau den pon terharu bai... ish. untonglah ada org syg,,

Sella said...

kalau student aku...ape yang kamu nak??? saya nak cikgu selain cikgu saila...cis

aWaLLiWauDDin said...

Salam, lama xkcu blog ko ni... xsangka, dh jadi cikgu sekarang..
Tahniah n happy belated birthday teacher... hehehe.. bagus la budak yg syg ko tu.. ni menunjukkan mungkin suatu hari nnt ko layak jd pengetua sekolah akan datang.. haha

♥ p a A n i ♥ said...

@pali: thankssss bro!

@asma: cikgu pun taknak jugeeee!!

@mira: tu laa..untungg...:P tp sedeyy la weiii.

@sella: hahaha..xde la...mesti ade jgak student syg ko...

@liwau: liwau!!!! lame xsinggah.pekabar weii??? hihi. aku bru je abes praktikal.blum lg jd cikgu tetap :P pengetuaa weiii?? xnk ah..nti dibenci org...wkakkakaka. anyway thanks 4 dropping by.

aWaLLiWauDDin said...

Haha... sihat je.. baru ade mood nk tgk blog, haha.. laaa.. baru abis praktikal? ingtkn dh jd cg... xmustahil klu dh jd cg pun.. tp ok la, baru praktikal anak murid dh suka.. oits, pengetua skang ramai pompuan la.. hehehe...

♥ p a A n i ♥ said...

@liwau: tu la..pengetua skolah aku praktikal tu pun perempuan...tp xnk ahhh jd pengetuaa...aku ni jenis tak reti nk mentadbir...wakakkaka...abis la sekolah tu klo aku jd pengetuanyaaa...

aWaLLiWauDDin said...

Haha.. belum cuba dh kata tak boleh.. hehe, alaa, ok la tu, mungkin ko akan wat perubahan sekolah tu dr sekolah biasa, jd sekolah henry gurney kot... hahahaha... jd pegetua paling taiko kat Malaysia.. haha

♥ p a A n i ♥ said...

aWaLLiWauDDin: hahahaha bernas gk idea ko nih..leh gak dipertimbangkan. :D

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...