Monday, April 25, 2011

Jatuh jugak engkoo.


Baru lepas tengok berita kat tv. Cerita pasal monyet yang dok kacau kampung, sampai serang manusia segala. Takot jugak kan. Dah la tempat tu dekat je dengan tempat praktikal aku nih. 

Masa aku belajar kat tepeng dulu jangan cakap la. Banyak gila monyet wei. Kalau baik takpe, ni stok-stok yang kalau ko lupe nak tutup tingkap, ko balik je dari kelas, memang habis satu dorm monyet-monyet ni men-t*hik-kan. 

Penah aku balik dari kelas, habis cadar aku n meja study aku penuh t*hik. Kuang ajau tul monyet tu. Memang dasar monyet betul laaaa!! haha. Kat situ, dak2 gurls panggil monyet tu 'Michael' but budak laki panggil 'Michelle'(ni bukan nak hina mana2 nama ye.harap maklum).

Aku dengan tipah pulak penah kene kejar dengan bapak monyet yang besauuuuuuuuu gilaaaaaaaaa. Ni sume sebab aku ajuk monyet tu berbunyi, so bapak monyet tu cam ingat aku spesies monyet yang lain kot yang nak gaduh dengan diorang (eh? slamber je die ingat aku monyet). Lepas tu berlaku laaa aktiviti berkejar-kejarannn di lorong kelas yang lengang tuu. Menakutkan okkkkk. Lari masuk kelas orang kunci pintu n duduk senyap2 sampai monyet2 tu blah. Serius takuttt. and menyesal dok pegi ajuk monyet tu. HAHA.



Ni pulak time warden tengah ceramah pasal kebersihan dorm dekat semua students(tapi aku lukis 5orang je). Time warden ni tengah marah-marah n bebel bebel, ada laa sekor monyet ni duk bergayut kat tali elektrik kat belakang warden nii... masa tu aku tengok je la monyet tuuu..seronok gayut-gayut tuu kan...tiba-tiba monyet tu....





Tiba-tiba monyet tu jatuh..hahaha..time tuuu beberapa students nampak jugak kejadian monyet tu jatuhh and sama-sama gelak dengan aku.. HAHAHA. sepandai-pandai monyet bergayut akhirnyeee jatuh keee tanah juaaaa.kuang3... and warden yang tak tau kenapa kitorang tiba-tiba gelakk, teruss membebelkan kitoranggg dengan gagahnyee...




6 comments:

bighagenjo said...

haha! monyet cute ape?

Fathiah Farid said...

hahaha..lawak2..teringat mase f4 g kursus PUM kat tepeng tu, smpat sep ajak masuk dorm korang n tunjuk kera2 tu duk main2 blakang dorm..hehe

DAUD said...

nampak sangat monyet tu lebih menarik dari warden. huhu

♥ p a A n i ♥ said...

bighagenjo: monyet baby cute laaa...hahaha

Fathiah Farid: tau xpeee..belakang doorm tu mmg port lepak diorgg laaa. haha.kotak2 pensel ko kalau hilang, pegi la cari belakang tuu..harap2 jumpe la saki baki pensel2..hahhaa.

DAUD: warden sentiase tak menarikkk...ahahahha..but now, rindu plakk zaman roll call ramai, kne marah dgn warden..haha

dekna ^_^ said...

hahaha lawak2....o michaell~~

♥ p a A n i ♥ said...

hahahaha. michael tu memangg..tak agak2 nk jatuh depan2...haha

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...