Tuesday, March 29, 2011

Any ideas?


Ade idea tak macam mane nak ajar budak-budak sekolah yang sememangnya taknak belajar? Serius aku blurrr bile jumpe budak-budak macam ni. Dengan datang sekolah just bawak beg kosong je. Bila aku tanye mane buku? Die jawab,"Tadi masa rehat dah beli makanan,jadi takde duit beli buku." =.= 

And kalau aku masuk kelas tu, memang banyak kali jugak la diorang cakap sial kat aku. Boleh pulak diorang panggil sial kat orang yang nak kongsi ilmu tu dengan diorang? 

And ada jugak budak2 yang agak miang+gatal+mata keranjang. Diorang usha body2 cegu and then diorang cakap, "fuyooo hot stuff!!". Cakap depan-depan cegu tuuu. Kuang ajau tak?

And adaaa lagiiii. Nii baru jadi tadi. Masa aku tengah on d way nak pegi kelas, then terserempak dengan student(girl) kelas aku yang tengah on d way nak pegi tandas. Die pun cakap, "Cegu saya pegi tandas kejap ye". Aku pun cakap, "Hmmmm.." Maybe die tak dengar aku reply and pastu die stop jalan and die cubit pipi aku macam suruh aku senyum.. Hoiiiii..aku ni cegu kau tau tak??? Bukannye adik kauuu.

Siau ah.


7 comments:

meorsoleh said...

xde duit bli buku:
ini la masanya awak nk buat cite pegi sekolah jalan kaki 5km, tak makan rehat, kumpul duit beli buku. sbb nk masuk mrsm. dptkan biasiswa. untuk belaja sungguh2. mengajar anak bangsa Malaysia. cewah. hehehe

pasal sial tu:
dia ckp bahasa cine kan? buat2 tak paham. nnti die terase bodoh bile awak x respon. hehe

hot stuff
err.. nak wat cmne dh tu kurnian tuhan? hahaha

yg last cubit pipi tu:
awak pegi je sekeh pale die. tak pon seligi die bak kata pak abu dalam hantu kak limah balik rumah. pastu cakap "awak selambe je cubit2 saya macam saya ni kakak awak ye? so takpe la kalau saye buat awak cmni. saye slalu sekeh adik saye cam ni. (walaupun xde adik. haha)"

jgn marah2, jgn tensen2 la amoi.. marah2 nanti cepat tue.. senyum k? :D :D

aeryn mummy aiyris zarra said...

wow. i never thought it would be this hard being a teacher.

nak kongsi pengalaman masa kak rin jadi cikgu and lecturer. ajar budak2 kelas belakang ni.

1st day kak rin masuk kelas, kak rin warning awal2. kak rin tak suka budak kuang ajar, n masa tu kak rin bawak rotan g kelas.

sume kecut perut wooo hahaha.

daripada sume tak bawak buku teks, semuaaaa bawak.. buku teks sejarah lak tu.

then ada budak pernah kena baling kapur, duster and mulut dia pernah kena sumbat dengan kapur oleh kak rin mu ini.hehe. sebab dia, kuang ajar sangat.

nasib baik budak tu tak tgu kak rin kat simpang dengan geng2 dia.

tapi kan, bebudak cina yang kak rin garang tu la yang last skali minat belajar.

dengan dorang ni kena garang, then amek hati dorang..

jangan ajar ikut buku teks je. ikut fakta je, tapi relate kan dengan kehidupan dorang.

masa kak rin ajar subjek cancer, sume bebudak minat sebab dorang faham relate dengan hidup kita.

sama gak dgn subjek lain..

sekian terima kasih heheheh

faRahAdILa said...

wow. cekgu memang kne tabah. semoga cekgu poni terus tabah dgn anak2 muridnya.hehe

btw, dlu kwn aku praktikal kt 1 sekolah yg mmg teruk. dia ajar bi bdk2 form 4. tp dia kata bkn mcm form 4, mcm darjah 4. sampaikan ada bwt spotcheck, diorng sorokkkan brg2 haram bwk ke sekolah tu, ke dlm handbag kwn aku. haha.
mula2 dia cm stress gk, tp lama2 die kata bdk2 tu dh ok ckit. ble hari last praktikal kt sekolah tu, dpt plak byk hadiah!! tym besday dia pn dpt byk hadiah.
kwn aku bgtau the key is "garang2 jgk, pastu touch their heart!"
hehe, gud luck k! :)

k h a y said...

fuhyoo.

budak2 zmn skang ni awat perangai pelik2 ni...
kita dl x mcm tu pon.
kita baik dan sopan santun.

Aku rasa kita kena hire Pak Sok & Pak Lan jadi cikgu disiplin.


Apemacam?

aidakmal said...

tudiaaa aih.smpai cmtu skali.cubit pipi?hahaha.adoi la.bdk2 zaman skrg.lawak n kurang manners.kesian cekgu cekgi

hana devushka said...

sabar ye pony..naseb baik sklh aku girls semua..n SMKA..so xde byk masalah..

♥ p a A n i ♥ said...

thankssss meorsoleh, aeryn mummy aiyris zarra, faRahAdILa, k h a y, aidakmal, hana devushka! hehe

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...