Tuesday, January 11, 2011

Locker Ghost


Masa aku belajar kat matrik dulu.. banyak jugak citer hantu yang aku dengar. And salah satunyee adalah hantu locker. Seram citer ni..baca la sampai habis.

Pada suatu pagi ni dalam pukul 2, 3 pagi.. Ada la sorang gadis ni aku namakan dia A. (aku tak kenal pun dia). Si A ni pukul 2, 3 pagi tu berani gila nak pegi bilik iron sorang-sorang sebab nak iron baju untuk pergi kelas esok. 

Bilik iron tu pulak selang beberapa la dari bilik dia. Bilik si A ni plak bilik yang paling hujung. Bilik iron ni pulak tengah2 deret dekat dengan tangga. Berani tul minah ni g sorang-sorang. Kalau aku nak g tangga tu pun aku dah tak berani memalam cam tu.

Then masa si A ni tengah iron baju, dia perasan ada 'seseorang' masuk and berdiri je sebelah dia. Si A ni cam pelik la kenapa la 'seseorang' ni tak guna je iron lain yang melambak kt bilik tu tapi nak jugak berdiri sebelah dia macam nak tunggu turn guna iron tu plak kan. Si A mase tu memang tak tergerak hati langsung nak menoleh untuk tengok sapekah gerangan 'seseorang' tu. Dia buat biasa je sebab dia memang yakin 'seseorang' tu tengah tunggu turn untuk iron baju.

Siap je iron baju tu kan, dia pun blah la berjalan ke bilik dia. And dia cam perasan 'seseorang' tadi tu follow dia dari belakang. Si A tu pikir maybe 'seseorang' tu bilik dekat2 dengan bilik dia kot, sebab tu dia jalan ikut si A tu.. 

Kemudian, si A ni pun bukak pintu bilik and terus bukak locker dia. Masa dia masuk bilik tu, dia perasan jugak yang 'seseorang' tu pun ikot masuk bilik dia. Tapi dia pon muskil jugak kenapa la dia tak tergerak hati langsung nak pandang muka 'seseorang' tu. Dalam hati dia pikir maybe 'seseorang' tu takut nak balik bilik dia. So si A ni biarkan la 'seseorang' ni masuk bilik dia. Tapi dia sekalipun tak tergerak hati nak menoleh kat 'seseorang' ni..

Bila je dia nak masukkan baju dia dalam locker, dia terpandang atas locker dia..cam ada seseorangg.. memang ada seseorang..seseorang yang ikut dia masuk bilik tadi.. dah ada atas locker diaa..sambil renung tajam kat si A ni.. Si A dah leh agak dah yang 'seseorang' tu bukan manusia..

Si A sangat terkejut..tapi dia try kawal perasaan dia and dia dengan tenangnya terus baring atas katil dia and die selimutkan muka dia. Kemudian, dia boleh rasa yang 'seseorang' tu terbang keluar..tapi si A ni tak berani langsung nak bukak mata dia and dia terus tertidur..

Esoknyaa.. terus si A ni demam teruk and muntah2. Sampaikan dia tak boleh nak amik final exam dia.. kesian kan..


Begini la keadaan hantu tu lepak atas loker gadis itu


p/s: Tak sure betul ke tak cerita ni..sebab tersebar luass masa aku tengah nak final exam dlu.. huhu

3 comments:

Aidy Shahiezad said...

once upon a time dulu je kan ??
skrg nie smua tue dh takde kan ?? dgr2 kate smua suku sakat depa smua dh bhijrah... kan ?? hehehe... :p

-------------
visit my latest entry:
Ini Bukan Kisah Perihal AJL25...
http://aidyshahiezad.blogspot.com

k h a y said...

wey ni apa kes cite hantu malam2 ni T___T

takot pula ak.

ad jgk org iron bj malam2 ek. adeh.

♥ p a A n i ♥ said...

aidy:
ahahhaha takde dh kotttt.tatau la sayeee

khay:
hahahahahaha aku pun post entry ni petang td.seram pulak nk post memalam

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...