Thursday, January 13, 2011

Chinese Uncle


Tadi pegi kedai stationary seorang uncle yang berbangsa cina. Tujuan aku nak beli planner. Waktu aku tengah nak bayar tu.. uncle tu tanya; "Ni anak cikgu padil kan?".

Ehhhh...uncle ni cam aku rupenyee.. aku pun jawab; "Ya ya..saya anak dia." :) Uncle tu tanye lagi; "Ayah u mana pigi? Lama tak datang sini?"

Aku dah agak dh mesti dia tnya mana ayah aku..sebab dia baik dengan ayah aku. Aku pun jawab; "Erm.. ayah saya dah meninggal la uncle. Baru je lagi. Bulan 10 haritu..".

Then aku tengok uncle tu macam terkejot sangat dan dia tundukkan muka dia..aku rasa uncle tu tengah sedih. And dia cakap; "Ya ka.. erm.. uncle tak tau pun. Takda sapa bagitau uncle.. Ayah u tu sangat baik.. Kalau datang sini mesti panggil 'Ah Lai! Ah Lai!', nama uncle..patut la lama tak nampak dia.." 

Suasana sepi seketika..and then uncle tu sambung lagi; "Last uncle jumpa masa dia pegi pasar beli barang, lama dah, masa tu kaki dia manyak bengkak.."

Uncle ni memang baik dengan ayah aku.. Kalau ayah aku beli barang kat dia mesti dia bagi murah. Contoh kalau harga tu RM21.70. Nanti dia suh bayar RM20.00 je. "Harga member maaaa". Uncle tu slalu cakap macam tu..bukan sekali je dia bagi murah. Tiap2 kali ayah aku beli mesti dia potong harga. huhu..


p/s: Thanks uncle sebab still ingat kat ayah saya.







2 comments:

k h a y said...

wahh uncle tu...

sebaik kau g kedai uncle u kan..
at least tau jgk dia...

♥ p a A n i ♥ said...

khay: haaa tu la..seb bek aku g kedai diaa..kalo x, smpai kesudah dia taktau..

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...