Friday, January 21, 2011

Bersalin kulit


Okayyy!! Sangat terkezott okkkkk. Masa pegi dapur tadi tiba-tiba aku dan mak aku ternampak kulit ular yang baru lepas bersalin (bukan beranak ye). Melekat dekat tingkap dapur pulak tuuuuu. Jom layan gambarrrrr


Panjang takk??? Sekali pandang ingatkan tali. 




Gane la ular tu leh ad idea nk salin kulit kat tingkap???

Punye la banyak ruang kat luar umah tu apesal tah ular ni nak jugak bersalin kulit kat tingkap??? Muskil gile aku. Tak penah dengar plak cerita ular boleh bersalin kulit sambil bergantungan. Korang penah dengar??




Nampak tak kulit die tu menggigit tepi tingkap tu?
Kira cam nak bertahan dari jatuh la semasa bersalin kulit tu.



Geli okkkkkkkkk. Geli.




Bijaknye la menggntungkn diri dan kulitnyeee...




Jangan risau!! ni kulit ajeee..
Ularnye dah melarikan dirii.................

Dua tiga hari lepas kan. Korang nak tau tak, masa aku balik beli barang kan, aku pun nak angkut la barang keluar dari kete. Then masa tengah angkut barang tu, aku terlanggar la baldi lame kat luar umah. Dalam baldi tu adelah macam botol2 air yang nak dibuang. 

Then aku wat bodo jela terus je angkut barang, pastu aku pasan bawah kaki aku cam ade tali kaler coklat bergerak-gerak. Aku pun pelik la kan. Pehal ni tali ni duk gerak2 ni. Meroyan ke hape.

Aku tenung betul-betul.

Sekali anak ular kauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Kaler coklat gitu. Betul2 bawah kaki aku.

Menjeritttttttttttttttttttttt akuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!

Seram okkkkkkkkkkkkk serammmmmmmm. Terus aku lari pegi kat pokok ceri. (motif pegi lari ke pokok ceri??)

Masa tu mak aku kat dapur, kitorang same2 tak berani nak dekat dengan kete tu sebab ular tu menjalar ke arah tu. Sekali ular tu masuk dalam enjin. Ahh. Lantak ko lah. Kang panas, pandai2 la ko keluar. Kalo ko terjatuh dari enjin tu time kete kat jalan raya lagi bagus, biar ko kena langgar lari.(eh serius aku berharap ular tu hilang.aku pun tak pasti dia dah blah ke belum dari kete tu)

And aku rasa gambar kulit kat atas tu pun ular tu punya lah kot. Sebab saiz diorang sameeeeee jeee. Besar-besar tu jugak lah. Saiz ular remaja kut.



13 comments:

bighagenjo said...

haha. dah boleh bela ular la pulak skunk. meka cam suka k.ani jeh. ahak!

bighagenjo said...

heh. Ada tag kamoo~ cekidout ma blog.

DAUD said...

seram2

-Louvrenur- said...

Ewwwweee!!! Seramnyeee~ x panggil bomba utk halau ular 2 ke? eeewwww~

hujanlebat said...

gelimat aku tgk ulat tu! meremang bulu tengkok.

motif lari kat pokok ceri? nk petik buah ceri lah.

♥ p a A n i ♥ said...

bighagenjo:
gahahaha. banyak la nak bela!!! tengok pun dh takuttt..hahaha adoi
okaii.nti i buat tag itu.

daud:
kan daud kan kan.serammm seyy

-Louvrenur-:
ahaha sebab kecik je ular tu kang panggil bomba kang kne gelak je..wkaka xpela ular tu pun dh xde.

hujanlebat:
hahahha ituu la.pe tah motif aku pegi lari ke pokok ceri?? geli okkk ular tuuu. terbayang2 dia lalu bwah kaki aku rituuu.euwwwwwwwwwww

S..U..D..@..I..S said...

kalau terjumpa mesti seram juga nih....

k h a y said...

ak pelik cmne ular tu leh bergantungan kt tingkap tuh errrrrrrrrrrr

T_T


geli wey geli.

ular lalu kat kaki pon geliiiiiiiiiii

♥ p a A n i ♥ said...

S..U..D..@..I..S:
itu la..mmg seram seyy..

khay:
haha aku pun muskil apesal la kt tingkap kan?? tp mak aku ckp maybe sbb ular tu nk makan cicak smbil bersalin tu..haha

aidakmal said...

sumpah geli weh!!!cne ko leh tgkp gmbr.kalo ak mmg da xbrani tgk daa.haha

♥ p a A n i ♥ said...

aidakmal :
hahahha.tangkap je.kulit aku brani la. cube ular btul2 yg tgh tergantung tu? takde nyee aku berani nak g amik gmbr.hhahaha

°`° NiSa °`° said...

takot geli suma ada. terasa mcm ada kat kaki plak skrg ni

♥ p a A n i ♥ said...

nisa:
geli kan?? mmg geli okk.n serammm..huhuhu

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...