Saturday, December 4, 2010

Kesayangan


Okay. Hari ni mengemas barang dan packing2 barang dari 4 am until 8 am. Lepas ni dah tak duduk umah sewa ni lagi, sebab dah abis semester 7 belajar kat sini and da next sem adelah praktikal. Sila buat muka cuak sekarang. 

Semasa mengemas barang haruslahh terkemas barang-barang yang sangat disayangi. Banyak rupanyaa aku bawak. Tapi biar aku share yang mana yang abah aku bagi je. Yang lain len kali la share okk? :D


Love Mug

Mug ni usiaaa dia lamaa okkk. Ayah aku belikan masa aku darjah 5. Sampai sekarang stil guna mug ni. Masuk hostel pun bawak mug ni. Masuk matrik bawak mug ni, sampai la masuk uni. Aku suke sangat mug ni sebab tangkai dia tu bentuk 'love'. Cumel tak? Untuk budak yang umur 11 tahun masa tuuu mesti la sukaaaaaaaaaaaaa kan. Tambah-tambah orang lain yang bayarkann, lagi la sukaaaaaaaa. :D


Penyepit Kuku Hello Kitty

Ni hadiah birthday masa form 2. Abah datang melawat aku hat hostel kat emaressem pendang and beliau suruh aku cari sendiri dalam kereta ada hadiah kaler pink. Laju je aku lari pegi kereta and cari cari hadiah tu. Rupenye tersorok celah brek tangan. Comel jee. Penyepit kuku ni memang banyak berjasa la sebab masa aku form 5 aku selalu bawak dalam kelas. Kadang-kadang tertinggal bawah meja and ramai clasmate aku akan pinjam untuk potong kuku diorang. Bergilir-gilir pakai termsuk lelaki and perempuan. Tapi sekarang gigi penyepit kuku ni dah rosak and tak leh nak guna dah, so aku simpan buat kenangan jela :(


Jam Tangan

Jam ni pulak hadiah sempena 8A PMR. Okaaay. *clap clap. Aku jarang pakai jam ni sebab selalu terkepit bulu roma aku. Sakit wooo. Tu sebab aku jarang pakai jam besi, aku lagi suke jam tangan plastik. HAHA. Tapi jam ni jam kesayangannn jugakk okk. Bateri jam ni dah abes, lama dah tak ganti. Nanti la cuti beli bateri baru. 


Jam Kumbang

Dan ini! Last present from my dedi, jam kumbang. Kawan beliau beli kat singapore and abah  hadiahkan kat aku sempena birthday aku bulan may lepas. Kumbang ni bile bukak kepak diaaa, jadi la seperti gambar di bawah; taraaaaa!!


Tadaaaa~~~~

Comel tak?? cakap comel cepat!! haha. Jam ni sangat berguna time aku nak final exam. Sebab jam yang ada kat depan dewan tu selalunya aku tak nampakkk. Rabun jauh la katakannnnn. So ada jam ni senang la sikit. Takyah la aku terjenguk2 nak pandang depan kan. Tapi final exam sem ni aku tak bawak pulak jam ni sebab bateri abessss. So time exam, bila aku nak tau masa tinggal lagi berapa minit, aku angkat tangan, tanya pengawas peperiksaan. huahua sebab tak nampakkk okkkk jam depannnnn. Silauuuuuuuuuu.

p/s: Nak pegi pasar malam lepas ni!! Mesti rindu pasar malam tanjung malim nanti :(




12 comments:

k h a y said...

Comel nya semua hadiah kau tu mekk...!!

aku suka yg kumbang tu hihi.

z a w a n i b a d r i said...

nak jam kumbang gak!

ain_dira said...

hahaha.sume sweet barang daddy ko bg kat ko. n jam kumbang mmg sangat comel.=)

bye2 umah sewa n "rumate" ko.hahaha. terlebih sudae.

ijat_asni said...

suke kat jam kombang !

♥ p a A n i ♥ said...

khay, wani, ijat:
hahahah sume suke jam kumbang ye? cumil kan kan.

ain:
weh nape rumet aku tu ko wat "rumet". hahaha, yg hot story ritu bukan rumet aku, budak tu umah laen. budak umah aku okay je belake. ngehngeh. :D

-Louvrenur- said...

kekeke~ I like2.. Ash pon tgh nk kemas brg2.. jom pulang wahai dak2 final yeaaarr~~

-Louvrenur- said...

I like2... semua suke! Ash pon tgh kemas brg. Jom2 kemas brg!! mari pulang~

♥ p a A n i ♥ said...

ash:

hehehehhe
jom!!! kemas barangg.tp rindu pulak umah sewa ni :(

Aidy Shahiezad said...

mesti angin pengawas peperiksaan tue, sbb tiap kali angkat tangan je tanya pasal jam.. hehehe... :p

-----------------
my new latest entry:-

Merah Sang Dal Alif Rho Kha...
http://aidyshahiezad.blogspot.com

♥ p a A n i ♥ said...

aidy:
haahha padan muka pengawas tu.sape suh jd pengawas peperiksaan kannn. haha

SyahmiFikri said...

style koett.. bnyak khazanah purba tuhh.. lallaa

♥ p a A n i ♥ said...

syahmi:
banyakkk jugee..hahahaha

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...