Monday, December 6, 2010

Anti-Child Abuse Campaign


Please support anti child abuse campaign! Change your Facebook profile picture to a cartoon character from your childhood and invite your friends to do the same. Until Monday (December 6), there should be no human faces on Facebook, but an invasion of memories.

Agak-agak gambar ape aku tukar? Haruslah doremon kannnnnnn. Dah name memang kartun feveret aku. Tapi bukan gambar kat bawah ni, gambar lain. Curik certain sumbody punyer.


Doraemon
Doremon ni memang komik dia boleh dikatakan tiap2 bulan la aku beli. Tapi dah lama pulak tak kuar volume yang baru. Tensen gua. Jenuh lepak kat kedai yang selalu aku beli tu, takdok pulak. Mini comic ade la. Rm3. Lagi jimat. Haha. Tapi kadang-kadang citer die berulang. Tapi tak penah busan. And doremon ni selalunye akan dicilok oleh pona. Takpela die cilok akunyer doremon, aku cilok dienyer novel RAM. Pona bile nak beli rayyan fantasi??? hahahaha.


Detective Conan

Yang conan ni memang kumpul dari volume 2. Volume 1 tak jumpe. Sedih sedih. Sekarang rasenye dah nak masuk volume 70 kan kan? Entah lupe la sebab lame gak tak beli. Bace online je senang.

Son Goku

Son Goku yang hebat!! Dragon ball biase aku bace kat komik, yang kt tv tu tengok jarang2 je. Yang Dragon Ball Z and GT tengok cd, tak bce komik. (eh yeke?) Sangat kuat okay Son Goku ni. Dah la baik hati. Tak suke Bezita garanggg.


Trunks
Ni watak dalam dragon ball. Aku selain Goku, aku suke mamat ni sebab rambut die belah tengah. Motif rambut belah tengah??? sebab watak ni nampak paling kacak.wkakaka.


Majin Buu

Ni watak jahat dalam dragon ball, majin buu. Suke sangat kt beliau sebab die boleh tukarkan mangsa-mangsa die jadi coklat/gula-gula. Kan best kalo aku ade abiliti cam tu?? Boleh aku tukarkan peti ais kat bawah tu jadi coklat. Mau setahun baru abis makan. Tapi watak ni mula-mula je jahat, ending dia jadi baek sebab geng dengan mr Satan.


Shin Chan

Haaaaa.. ni la kartun yang paling dibenci oleh kaum kaum ibu. Tapi aku layan jugak laaa shin chan ni sebab die comel. Tengok la kening ulat die tuuuuuuuuuuu. Geramnyeeee. HAHA Tapi kalo ade budak senakal shinchan ni, lama dah la aku tumbuk patung arnab dalam bilik. Dush dush.


Spongebob

Yang ni abang aku la pengaruh aku suruh tengokkk. Mula-mula aku tak minat laaa. Pebende ni span span kuninggg niii. Jijikkk okkk jijikkk. HAHA. Lamee2 tengokk melekat pulak dahhhh. Petang-petang tu tunggu je depan tv tu. Tapi sekarang jarang la pulak tengok sebab aku selalu lepak bilik je. Tapi spongebob the movie best gile wa cakap lu. Siap hafal lagi lagu im a goofy goober yeah!! Kalo nak, carik la sendiri mp3 tu okk. 


Rapunzel

 Rapunzel ni memang minat dari kecik, suke betul tengok rambut die yang panjang tuu. Siap orang boleh panjat bagai kan? Aku selalu terbayang la kan masa kecik tu, rapunzel ni penah ade kutu tak? HAHA. Kalo la die ade kutu jenuh la weiii nak letak ubat kutuuu. Nak letak ubat tu satu hal, bau tu pun dah satu hal. Boleh pengsan okkkkkk. (erk? cam ade pengalaman jer?) HAHA


Cinderella

Yang ni memang kalo dah name pompuan tu, kompem la minat cinderella ni kan?? Tipu la kalo tak minat. Dulu mase mak aku suruh aku basuh baju ke, sidai baju je, kalo kena marah, mesti aku nages pastu feeling feeling cam kena dera dengan mak tiri. Tunggu ade putera datang selamatkan aku. Ehh??? bodo x? hahaha. 

Hajime Kindaichi

Yang ni komik dia ada la sikit aku simpan. Suke gak bace. Sume komik2 ni pengaruh si poli. Beliau suke suruh aku bce komik. Sampai aku lak jadi kaki komik. 


Scooby Doo
Scooby dooo bi dooo where are u?? HAHA. Tak ingat dah citer ni camner? Tapi cam ala-ala penyiasatan lak gak kan?? Tapi lepas ade anjing baru kecik(watak tambah) terus aku xminat tengok dah. Sebab cam "ehhh pesal de watak baru??? tak best ah".. begitu laaa monolog dalamanku, lalu aku protes dengan jarang menonton kartun ini lagi. HOHO


Dexter's Laboratory
Yeahhhh. Dexter's laboratory. Masa darjah 6 before nak pegi sekolah, breakfast sambil tengok kartun ni. Tapi tak sempat tengok abis punyerr sebab abah aku panggil nak hantar g sekolah.


Sailormoon
Sailormoon ni layan la gak sikit sikittt. Tapi tak berape laaa. Sebab aku tak minat sangat kartun yang girly girly ni.."dengan kuasa bulan akan menghukummu!!!" Karut betul.wkakkaka. Tapi aku suke watak laki yang selalu lempar bunga ros tu. Tapi sampai sekarang tak paham pe motif die lempar bunge rose tu? Anyone?? Can explain? :D


Tom and Jerry

Haaaaaaa. Yang ni sangat layan. Memang betul la orang tua-tua cakap, orang jahat akan dapat balasannyee. Kirenye Tom tu selalu laaa kena macam2 dalam usaha die nak makan si jerry. Layann jugakkk sampai sekarang.


Popeye the Sailorman

"Cause im popeye the sailormannnnnnn"..tuttt tuuuut. Bunyi paip kena ada weiii. Mane boleh nyanyi gitu jeeee. Style dah 80%. HAHA Aku penah tertipu mase kecik aku ingat betul2 lepas makan bayam tu tangan boleh jadi ketul2. =.= Sampai ati mr popeye tipu gua.


Mickey Mouse and Friends
Mickey mouse!!! Evergreen betul kartun ni. Sampai sekarang ade lagi. (yeke?) Suke time donald duck buat kapal terbang gune bahan makanan, pastu kene ujan cair jadi pie. Sedap giler rasa nak makan makan je mende tu.


Samurai Jack

HAHA. Samurai Jack. watak jahat tu yang kaler itam tu name die "AKU". So bile aku tengok cter ni, mesti aku gelak kaw kaw sebab macam mat saleh tu cakap melayu pulak kan, kne sebut "AKU".

Okay. setakat ni la membebel. Sekarang sape belum tukar profile pic facebook??? Pegi tukar sekarang. HAHA

p/s: Happy bornday Pona!
p/s2: Selasa ni balik Gerikkk.. yehaaaaaaaaaa.


*CREDIT TO GOOGLE


10 comments:

SyahmiFikri said...

wahh.. nak tkar gak..
ops tapi takde facebook la plak kann..

♥ p a A n i ♥ said...

syahmi:
eh kenape takwat akaun?

k h a y said...

Hagemaru ok tak?? Ok sekarang jgak tuka. Smpi bila kempen ni?
Amboi smpi bila tau. haha

pali at blog said...

mcm biase la..malas nk komen..hehehe..ni kira komen jgk kan..

♥ p a A n i ♥ said...

khay:

tak tukarrr pun?? aku usha dah ko nyer profile. hahaha

poli:

cisssss.hahahahaha. kamu lah pengaruh kepada diri ini.

DAUD said...

nostalgia siot baca entry ni. haha.

♥ p a A n i ♥ said...

daud:

hhaahhaha kann kannnn. nostalgia kan.

Aidy Shahiezad said...

tak minat kartun... ahahah.. :p

--------------------
my new latest entry:-

Life in Letters...
http://aidyshahiezad.blogspot.com

Iznie said...

wahh...nak bertukar..bertukar....hehe.


nak gambar prince forg la.....eheheh

♥ p a a n i ♥ said...

prince frog pun boleh! :D

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...