Thursday, November 18, 2010

Aku rasa nama dia Awang.


Aku rasa nama dia Awang. Aku lupa. Sebab cerita ni dah berlalu berbelas tahun yang lalu. Masa tu mungkin aku berumur 6 tahun. Errr...aku rasa je la.

Awang ni kambeng kepada opah aku belah ayah aku. Aku lupa la Awang ni warna apa. Aku rasa warna dia coklat. Errr...aku rasa je la. Jom imagine tengok kalau Awang ni coklat.



Macam tak sesuai je aku tengok. Try imagine pulak kalau Awang ni kaler hitam?




Lagi la menipu. Mana Awang ade tanduk. Sebab masa aku umur 6 tahun tu, Awang tu pulak macam remaja la umurnya. Mane ade kambing remaja yang ade tanduk? eh takde kan? Errr...aku rasa je la. 

Sebab masa tu aku kawan dengan dia. What???????? KAWAN???????? 

Aku kawan dengan dia bukan la macam aku ajak die pergi main bola sepak ke ape kan. Cara aku kawan dengan Awang ni special ckit, dari mata, aku tengok dia, dia tengok aku, pastu berkomunikasi secara gelombang dari hati ke hati. Tapi mulut senyap je. Tak bercakap. Errr...aku rasa je la.

Cuba Awang bercakap tengok. Mau ko aku lari tak cukup tanah.

Lepas tu, opah aku belah mak aku beli Awang ni dari opah aku belah ayah aku. Sebab diorang cakap nak buat kenduri. Aku lupa la kenduri apa. Aqiqah kot? Errr...aku rasa je la.

Bila kenduri tu tiba, mak aku ajak aku pergi makan nasi dengan lauk kari kambeng. What???????????? Kari kambeng?????????? AWANG DIKARI-KAN KER??????????????

Mak aku jawab; Ya!

Lantas aku berasa kasihan terhadap Awang. Tak sanggup rasanya nak makan daging Awang yang dah jadi sahabat aku tu. 

Lepas tu mak aku cakap kalau kesian jangan makan! Pergi makan lauk lain. 

Aku pun tak makan la kari awang tu. Tapi errr...aku 'rasa' je la.


p/s: HUKUM MEMAKAN DAGING HAIWAN YANG KITA KASIHAN; Bace la sini (bace sampai habis). Wallahualam.


3 comments:

k h a y said...

haha

kau makan kambing yang kau kesian ekkk....
sian Awang tau. dah la kau tak ingat kaler apa dia tu.
Ada tanduk pon tak ingat.
Kesian...

hehehe...

@naBest said...

ai pon tak makan awang tu....sebab kesiannnn...dah hari2 mengadap bagi makan. huhuhuhuhuhuhuhuhu

♥ p a A n i ♥ said...

khay:

dah masa tu aku muda lagi. hahah semua ingatan pasal awang aku lupa.ekeke

pona:

u tak makan jugak ker? hahaha. tak sampai hati kan? dah la awang tu comel...

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...