Wednesday, October 13, 2010

Tiga orang yang BODOH.



Warning: Entry ini bukan entry emosi.

Sebelum tu, nak tanya sape dah penah tengok cerita 3 idiots??? Aku baru je abes tengok haritu. Memang sedap la cerita ni. Dari 10 bintang aku bagi 10 bintang. Kalau dari 5 bintang aku bagi 5 bintang. Kalau dari 100 bintang pulak aku bagi 100 bintang jugak. Nampak tak betapa aku nak tekankan di sini bahawa cerita ni memang best. Sape tak tengok memang rugi la wa cakap lu.





Hero cerita ni tak lain tak bukan adelah Aamir Khan yang kacak. Sangat pandai berlakon and nampak muda je dalam cerita ni. Lagi-lagi bila heroinnya tak lain tak bukan adalah Kareena Kapoor. Sape tak kenal wei? Jangan angkat tangan. Aku nak cerita la sikit sinopsis cerita ni. Better aku cerita daripada dengar Pona cerita langsung tak paham and tak menarik langsung dia cerita. Tapi sangat gigih nak paksa aku tengok cerita ni mula-mula. HAHA.





Kisahnya bermula dengan 2 orang lelaki, Raju dan Farhan yang nak cari kawan diorang yang dah hilang 10 tahun, Rancho(Aamir Khan). Diorang dulu satu college dan amik kos engineering. 10 tahun yang dulu, Rancho, Raju, Farhan and Chatur(watak jahat) pernah bet untuk jumpa balik 10 tahun kemudian kat kawasan tangki air college diorang untuk tengok sape yang lagi kaya. Chatur ni memang berlagak nak mampos laa bila dia tunjuk sume gambar-gambar umah dia memang kaya la wa cakap lu. Raju n Farhan pulak takdela kaye sangat tapi boleh la. Diorang excited sangat nak g tempat tu sebab nak jumpe Rancho. Sekali Rancho tak hadir kat tempat tu and diorang semua decide nak pegi cari dia. Sepanjang perjalanan nak cari Rancho tu, semua kenangan diorang kat college tu di-flash back kan..... sangat best.

Rancho ni boleh dikatakan sangat bijak dalam Fizik. Dia pandai apply kan semua yang dier belajar sampai dia boleh kenakan senior yang cuba nak ragging diorang masa first day diorang kat situ. Kat college tu pulak ade sorang lecturer yang sangat benci kat Rancho ni, nama panggilan dia Virus. Macam-macam la Rancho ni kena dengan lecturer tu sampai kawan Rancho, Raju try nak bunuh diri bila si Virus ni suruh pilih antara nak dia dibuang sekolah atau buang Rancho(ade kes la happen time tu). Eh susah la nak cerita, senang citerr tengok ah sendiri. Baru layannnnn.

Ehhh jap. Nak citer part best bile Raju, Farhan n si Chatur tu jumpa rumah Rancho. Yang terkejutnya, anak tuan rumah tu nama sama, tempat belajar sama, tapi muka lain. And dia pun tak kenal si Raju n Farhan ni. Mula-mula Raju n Farhan ingatkan mungkin tersalah umah sebab nama sama, tibe2 diorang terpandang gambar classmate diorang tergantung kat dinding umah tu. And yang amat mengejutkan adalah, Rancho yang diorang kenal takda dalam gambar tu tetapi digantikan dengan gambar Rancho yang diorang tak kenal tu(anak tuan umah tu). Memang sangat terkejut okkk kenapa pulak anak tuan umah tu ada dalam gambar tu sedangkan Rancho takda???Dah la dalam gambar tu dia ganti tempat Rancho. Haaa...scary tak? Nak tau sambungan, tengok sendiri. HAHA



Kahkah gambar kat atas ni aku print screen kan. Babak time Aamir Khan kena cabar dengan si Virus yang garang tu untuk mengajar pasal engineering kat depan kuliah. Aku suke sebab ade name aku!!! -FARHANI- wakakakka

p/s: Kemarau menyebabkan aku demam, seseme, sakit tekak n sembelit?
p/s2: Sape nak movie ni aku ade. HAHA.




16 comments:

z a w a n i b a d r i said...

pernah tgk cerita nie part mula2 dengan part last skali, so tak paham =.="

ladygirl said...

ah bencilah.. citerla smpi abes.. kan da buat akak excited ni.. mane nak dapat citer ni? mau yg free tamau beli.. eheheh.. :P

k h a y said...

weyyy,

kawan ak pon ckp best. nnt 20hb nov br ak nk donlot

dikna ^_^ said...

nak3....hehehe

~SukEMakAn~ said...

blom tgk lg cite nie!
ramai cakap bes!

annfrendly said...

menarik la sinopsisnye...
sebab lain dari yang lain jalan citernye..
terigin nak tengok...

Aidy Shahiezad said...

citer nie memang kelazz abes...
hilang segala sakit kepala yg ade... ahaaha... :P

visit my newest entry:-

Tiga Kali Tekan, Berakhir Jadi Tekanan..
(http://aidyshahiezad.blogspot.com)

♥ p a A n i ♥ said...

wani:

sile tengok full!! sangat best okkk. :)

♥ p a A n i ♥ said...

ladygirl:

akak meh la dtg upsi.amik kat saye.hahahha. ade ni.

♥ p a A n i ♥ said...

khay:

donlod2 jgn xdonlod

♥ p a A n i ♥ said...

dikna:

haha mintak kt pona n pojat.diorg ade dh

♥ p a A n i ♥ said...

sukemakan:

best gilerrrrrrrr.sile tgok tau!!

♥ p a A n i ♥ said...

ann:

tengok la ann.. citer ni bukan cm cter hindustan yg bese2 kite tgok tu..hehe

♥ p a A n i ♥ said...

aidy:

tengok dh?? terbaek kan? :P

she jirah said...

suka cerita ini.
besh.
layan abes.
tngk ulang2 pun x bosan. ;)

♥ p a A n i ♥ said...

she jirah:

btul betul. xbosan kan citer ni! best sgt :P

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...