Thursday, September 30, 2010

Contoh terbaik untuk golongan muda?



Okay, murid-murid..hari ini kita akan belajar mengenai karangan bergambar. Murid-murid tahu apa itu karangan bergambar? Ya, betul. Iaitu karangan yang mempunyai gambar. Dan hari ini saya akan bercerita mengenai satu kejadian tadi di sekolah yang sangat membengang-kan. Pagi tadi kan, saya dan empat orang rakan saya pergi ke satu sekolah ni, untuk membincangkan mengenai sesuatu. (Mengada nak rahsia-kan semua.HAHA) Kemudian, kami semua dan kaunselor sekolah itu telah lepak di kantin sekolah untuk membincangkan hal itu. Anda boleh lihat kedudukan saya di gambar bawah ini.


idea lukis-lukis utk gambarkan suasana :dari blog porin

Saya duduk di bintik merah itu di meja dua (M2). Yang pangkah merah itu adalah watak j*hat pada hari ini. Yang bintik biru tu adelah kaunselor sekolah tu yang nice dengan kami. Saya suke sangat kaunselor itu. (Dia perempuan ye). Tapi watak pangkah merah adalah lelaki. =.=. Secara tiba-tiba, si pangkah merah pun panggil cikgu kaunselor tu, dan bertanya "Eh sapa budak2 ni?" dengan budak2 tu merujuk kepada kami berlima. Lalu, cikgu kaunselor tu pun cakap la kami daripada universiti dot dot dot dan dot. Kemudian, si pangkah merah pun berkata dengan nada yang bengis; sila rujuk dialog di bawah;

Yaa.. kata-kata di atas itu lah yang diucapkan oleh si pangkah merah. =.= NICE kan bahasa? Budi pekerti dia? Mentang2 la dia dah jadi cikgu, dah kerja tetap, ngajar form 6 pulak tu, memang berlagak baekkk punyaaa. Tersentap okayy kami berlima. Si pangkah merah masa tu dah la tengah makan, depan makanan pun boleh nak sakitkan hati orang. Lepas dia abis makan tu kan, aku nampak dia cam hempas2 pinggan tu, tisu yang dia lap mulut dia tu pun dia cam lempar je atas pinggan tu. Konon nak protes kehadiran kami di situ la. Eleh. Makanan dalam pinggan dah habis baru nak protes orang. Masa makanan tu banyak, elok je mood ko nak makan segala tu. Lepas abis je, baru rasa nak mengamuk, gitu?. Kesian, kesian.. dekat orang asing pun dia buat macam tu, apatah lagi dekat anak-anak bini dia? Siap kalau anak dia wat hal tak nak pegi sekolah, aku rasa dengan pinggan-pinggan tu pun terus dia lempar.



Ni la muka aku SEBELUM dan SELEPAS. Mula-mula aku senyum kat si pangkah merah. Tapi lepas dia perli dengan sedap, maka raut wajah aku terus berubah..sebab aku memang tak reti nak cover muka kalau menda tu aku tak suka and aku marah. Penah tengok orang senyum lebar tapi penuh kepura-puraan? Aku la tu. Aku pun tak paham asal si pangkah merah tu nak kondem kitorang. Mungkinkah sebab tak senyum kat beliau? Aku pun tak sure ada terserempak dengan dia ke tak before nampak dia kat kantin tu. Tapi agak-agak la wei. Nak tegur pun berhemah la sikit. Ni maen pangkah jeee.. Memang dasar pangkah merah betul..!! HAHA


p/s:
Nasib baik la kaunselor sekolah tu menenangkan hati kami berlima. Kalo tak, mau terus terbalikkan je meja tu and bertukar menjadi hulk merah. Sebab ape hulk merah bukan hulk hijau? Sebab hulk merah je mampu kalahkan si PANGKAH MERAH. HAHA


18 comments:

aeryn mummy aiyris zarra said...

pony, im privating my blog now due to the unreasonable fact that happened, nak invite, gimme ur email por favor? muchas gracias. ;)

nizamsani said...

cintanya pernah ditolak oleh awek up*i barangkali.

~SukEMakAn~ said...

paani
comei la pic kamoo
hikhikhik
hembus angin mcm naga da saye tgk
saba saba
org mcm tu xkan kemana
dia akan dok kat ctu je
xpe
sknk ni kite kene majukan diri kite lebey dr si pangkah merah behati busuk serta busuk tu!
peace!

ღ s.u.d.i.a.n.a ღ said...

mmg dasar pangkah merah!!!mcm haram.menyampah.meluat.me..me..me ape lg ye??bengan gler ngan pakcik seketul tu.hopefully ari sbtu ni dia xinvolve.ak mmg xblh tgk muka dia dh..nk muntah ok!!!!

annfrendly said...

isk teruknya..
bukan nak say welcome ke hape..
ni tak duk protes, hempas2 pinggan..
tak elok benor perangainye..

kalau ann pun hangin jumpe dengan orang macamtu..

nasib baik ade kaunselor yg baik hati (",)

k h a y said...

hamboi bhse dia. sungguh terus terang!!

tah2 dulu dia dr upsi. ad knflik cket tak?
lol

ejaa said...

huh. tak patut!
laen kali cakap kat die' ko ingat ko bagus sangat' hehe

faRahAdILa said...

ek eleh.. kerek tol pangkah merah ni. sepak je. haha..

Firol said...

ala adat la..dunia kerja memang camtu...tu baru kecik...belum jumpe lagi besar

♥ p a A n i ♥ said...

kak rin:

emel ani, fafa0705@gmail.com
ehehe

♥ p a A n i ♥ said...

nizamsani:

maybe laaa kan.. tu pasal die xsuke up*i..haha

♥ p a A n i ♥ said...

sukemakan:

hehehe suke ke pic tuu?? berasap je idung kan.. :P
thnx 4 ur advice! jom majukan diri kita :P

♥ p a A n i ♥ said...

su:

hahaha esok xde punye die joinnn.. kalo die joinn..kite abaikan je la die tu su.. mmg dasar pangkah merahhh..muahahhaha

♥ p a A n i ♥ said...

annfrendly:

haaa..tu laa.. menggedik je die nk hempas2 pinggan kan?? emotional mcm perempuan plak..padahal dia lelaki..adoi laaa.

♥ p a A n i ♥ said...

khay:

haha..bahase die mmg kuang ajar kan kan.. mmg telinga aku panas gila time tu..tp tahan je la.haha.

♥ p a A n i ♥ said...

jaja:

hahhaa kang kalo cakap gitu die halau lak aku dr sekolah tuu.. kate sekolah cemerlang, tapi perangai cikgu tu belum cemerlang lgg..mmg xberdisiplin..dah la merokok dlm sekolah.. sgt tak berdisiplin.. kalo aku berkuasa..aku pecat je die..hahaha

♥ p a A n i ♥ said...

farahadila:

hahaha. kalo aku pakai kasut sukan sdap ckit nk sepak dia kan

♥ p a A n i ♥ said...

firol:

huhuhu. cikguuu..bagi la sy nasihat cmne nk hadapi orang2 macam ni bila sy dh keje nti T___T

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...