Friday, August 27, 2010

10 reasons why i dont like watching tv.




Betul. Aku memang tak suka tengok tv. Bukan maksudnya tak tengok langsung, tapi jaranggggg laaaa.. Kalo aku balik umah, mesti duduk senyap dalam bilik je. Kadang-kadang aku terpikir gak kan kenapa la aku tak suka tengok tv. Pikir punya pikir punya pikir.. aku rase aku dah discover sebab-sebabnya. Check it out!!





  1. Kalau tengok tv tak boleh nak pause. Time tengah tengok citer hantu kt tv, time tu laaa nak pegi toiletttt...kuar je dari toilet, hantu dah takda..almaklumlahhhh kan kuar kejap2 je dlm tv tu...
  2. Tak boleh nak pilih cerita apa yang nak tengok. Kalau cerita tu tak suka nak tengok, terpaksa layankan jugakkkkkk.
  3. Tak boleh nak rewind. Kalau tertido time tengok tv tu.. abes la terlepassss cerita tu nk rewind xbolehhh.. tengok kt laptop boleh la gak nk rewind ke ape ke kan.
  4. Aku lagi suka baca komik rupenye. Aku discover ni dari aku form 2.
  5. Aku lagi suke dengar lagu dari tengok cerita. Ni aku discover mase aku darjah 6. (erkk?)
  6. Tv ade berita. (so?)
  7. Aku suke tengok cd/dvd/cerita sorang2.. tv kena tgok ramai2. eh tak tau la npe suke tngok sorang2. Maybe sebab kalo citer sedeh, leh meraung teruss..xyh nak cover2 tahan nages depan member. (haha)
  8. Waktu kecik aku slalu berebut remote control dengan si poyu. Disebabkan aku bongsu, maka aku selalu tertewassss.. sejak dr saat itu, aku menjadi fobia untuk menyentuh remote control. Aku telah mengalahhh. cisss.
  9. Kat tv tak boleh nak pasang headphone. :D
  10. And the last reason adalah...SEBAB AKU TAK RETI NAK BUKAK TV !!. Memang reason yang giler. Tapi sejak tv kt umah bertukar tahun lepas, aku xsempat lg nk belajar cmne nk bukak tv tu.. sangat maluuuuu. (hikhik)

Dan aku selalu diketawakan sebab tak reti bukak tv. (-_-) ciss sungguh!


p/s: Nak balik Gerik lepas ni.. (mesti tak tengok tv, perap dalam bilik je) :P




24 comments:

~SukEMakAn~ said...

paani! tekan je punat power
kompem tv ter'on!
keh2~
ps: i can b ur tutor! hikhikhik~

atun said...

hoi!!! pe kes weyh x reti bukak tv?? hhahahaah...XD tp bgus gak x suke tgk tv nie..nnti umah ko nnti jimat arr slet duit..xyah beli tv n byr petrik lebey..muahahaah...XD

miss faten said...

REASON PALING SEMPOI : tak reti bukak TV :D yeah terbaik :D ahahaah ~

meorsoleh said...

Maybe sebab kalo citer sedeh, leh meraung teruss..xyh nak cover2 tahan nages depan member.
hahahaha.... *gelak guling2*
selain tu kalau nak gelak pon leh gelak puas2 terkekek-kekek xyah nk cover kan?? hehe

Waktu kecik aku slalu bebrebut remote control dengan si poyu. Disebabkan aku bongsu, maka aku selalu tertewassss..
tektik keji yang terdeveloped. Keluarkan bateri remote. so sape2 pun takleh gune melainkan si pemegang bateri. muahahahaha

MeaBerry said...

ak pun tak ske tgk tv. HIGH FIVE lekas!!!! *plap!!*



yay!!!

ain_dira said...

hahahha. smpi tahap x geti bukak tb xleblah..ni mesti ngadap lappy jek. aku ske tgk tv weh. bes la..haha..

Aidy Shahiezad said...

sape suruh tgk je tv tue...
mmg le semua org pun tak suke...
cube tonton tv tue, sure suke punya kan... huhuu.... larikk !!!

my latest entry:
http://aidyshahiezad.blogspot.com/2010/08/mini-novel-sebelum-terlewat-chapter-1.html

Amni said...

saya jugak tak suka tengok tv.. lagi kalu astro nyer rancangan... asyik ulang2 je.. tension... lagi suka layan dvd sorang2... betul! hehe... tapi dah ada encik hubby, nak layan berdua laa... lalallala...

♥ p a A n i ♥ said...

sukemakan:

ehekekkee. remote control die pelik laaa...xreti nk tekan yg maneee.. hukhukhuk

♥ p a A n i ♥ said...

atun:

wkakka walopun aku xsuke tgok tv, kalo dh kawen nti tv kne beli gkk, kang anak2 aku kebosanan.wkakaka

♥ p a A n i ♥ said...

miss faten:

wkakak tu je reason yg sgt benar n tepat!

♥ p a A n i ♥ said...

meorsoleh:

hahahahah ni msti slalu gune taktik kuarkan remote control ni kan kan.. sgt bijak n licik. :P

aah. kalo kelakar, mmg gelak beso la sorang2..ekekkee.xyh cover2.

♥ p a A n i ♥ said...

meaberry:

yeahhhh.. high five!!!!! hehee ade gengggg.yesss

♥ p a A n i ♥ said...

ain:

hahaha tu la..lg byk habiskn mse dpn lappy jeee.. tv dipandang sepi je.wkakaka

♥ p a A n i ♥ said...

aidy:

hahahahahha cisssss
tonton n tengok tv tu lebey kuang je mksdnyee..hahahhaa larikkkk

♥ p a A n i ♥ said...

amni:

wah wahhh ade hubby best la layan citer same2. hehehhee

almutarjimah said...

saya sangat suka hoho ni tak reti bukak tv yg pasang astro baru tu ke?

♥ p a A n i ♥ said...

almutarjimah:

bukan. hehe. entah remote tv tu complex sgt.susah tul nk blaja :P

Amni said...

Heee.... terima kasih bagi pandangan kat entri hari tu. ada sambungan..=)
Kerana Satu SMS lagi

Firol said...

suis pakai suara..kena cakap on kat tepi tv,,nanti auto terus on..hehehhe..ada jugak ya macm ni hehehhe

♥ p a A n i ♥ said...

amni:
okay..tgh bce skarang..hehhe

♥ p a A n i ♥ said...

firol:

wowww..hahaah.kalo ade tv gitu kan senangg..xyh tekan2 remote dh :P

annfrendly said...

samalah kita.. ann pun tak suke tengok TV.. masa banyak dihabiskan depan laptop :D

♥ p a A n i ♥ said...

ann:

aah,,,lptop lg layan~~~~ hihihi

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...