Monday, July 5, 2010

ROS : Rancangan Orientasi Sekolah ;)

Salam.. hai pekabar semua. Kita bertemu lagi dalam rancangan JOEEEE JAMBOOLLLL. Dulu rancangan JOE JAMBOL ni memang feveret lah. Paling suke kartun JOE tu yang semestinya berjambul besar di kepala.



Okay. Berbalik kat topik utama kita pada hari ni, sebelum tu saya ingin memohon maaf la sebab lama sangat tak updet blog. Almaklum la. Umur dah meningkat, pasword blog pun dah terlupa.



Entah bila dah tua ni, rasa ayat nak mengarang tu makin berkarat. Nak habiskan satu baris ni pun, kena termenung dulu 3,4 jam. Nampak sangat tipu. HAHA



Entry kali ni tak lain dan tak bukan, saya hanya nak tunjukkan gambar-gambar saya dan murid2 sewaktu pameran HARI KOPERASI SEKOLAH. Pada masa itu, saya hanya bergelar CIKGU untuk dua minggu. Saksikahlah!




Mesti korang pelik kan, saya amik kos fizik tapi napa terlibat dengan kelas pendidikan khas? Entah pikir la sendiri. Malas nak cerita. HAHA. Ekceli, one of my fren yang buat ROS satu sekolah dengan saya tu amik kos pendidikan khas. Disebabkan minggu pertama ROS tu sangat bosan nak mampos, so saya and ida pun ngendeng2 ikut kawan kami yang kos pendidikan khas tu. So jadinya, minggu kedua ROS sangat BUSY! sebab buat persiapan untuk pameran.




Inilah antara hasil-hasil kerja kami. Yang dibantu oleh pelajar-pelajar program pendidikan khas ni. Hanya ada 5 orang je pelajar kelas tu dan semuanya LELAKI yang bercampur umur. Ada 14, ada 15 n ada yang 16 tahun.







Maka, aku and ida pun tak terlepas peluang berposinggggg.




With kawan ROS baru, Hanim.






Gambar penat perlu ada. Bukti. Bukti.




Antara aktiviti yang paling menarik perhatian semua pelajar di sekolah.
Cop tangan!
Yang bagi cop bibir pun adaaa...sengal.





Cikgu-cikgu kat SMKSIS II, Cikgu Ina and Cikgu Sal






Masa ni kat pameran kebudayaan kaum cina.
Try kebolehan sendiri. HAHA









Pameran oleh pakcik POLIS






Fazuan. Nice boy; yang rajin tolong cikgu.
Dia menages time hari last kami kat sekolah tu.
hukhuk sebak okay :(


Mat, Fazlul, Tajul and Safwan.

Termasuk Fazuan kat atas tu, 5 orang ni je pelajar untuk program pendidikan khas. Diorang ni sangat sangat sangat NICE. Kadang2 sengal tu biasa la. Sangat happening kalau wat kerja dengan diorang. Sangat membantu. Dan semuanya BUKAN PENDIAM. haha. so memang fun dapat tolong diorang untuk pameran tu.



Akhirnya kami semua yang kepenatan... tapi seronok!


Sekian la pengalaman saya sebagai seorang guru selama dua minggu. Minggu-minggu yang menyeronokkan.
haih. Report ROS tak siap lagi. HAHA. ada sape2 nak tolong?

13 comments:

z a w a n i b a d r i said...

baru hantar ros report td :)

Aidy Shahiezad said...

err... ape kaitan rancangan joe jambul ngan rancangan orientasi sekolah tue ek ?? blur la plak nie... ~_~

farah said...

syok ah. semoga kamu jd cikgu yg plg best+sempoi panii!! hehehe

k h a y said...

kau mmg terok lpe pasword blog!!!!!!!!

hahaha..

amboi cikgu, seronoknya die berhaari-koperasi-sekolah ekkk..

hehe. bgus cikgu. teroskan usehe. hehe

ain_dira said...

patot bz buat ROS rupenye... comel la awkk..=)

p/s:ROS tu ape?

zella y said...

ooo...mcm tu rupenyer....
busy ye cikgu paani....

syoknya dpt cikgu2 muda n sporting hehehhe....

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

wani: what?? dh antar ke?? hukhukk..aku xsiap lg. laallalala~~.

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

aidy: haha.. xde kaitan pape pun.. saje nk merepek mula2 tu..

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

zella:

sporting ke? haha.. kdg2 je.. kalo sporting sgt t budak2 ni nakal sgt..

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

farah:

hahaha..alamak..sbnrnye nk jd cikgu paling neves.. hehe

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

khay:

ahhaha ni sumpahan dr ain la ni.. langsung aku lupe paswed... ahahha

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

ain:


hahahaha
tajuk entry ni dh terangkan meaning ROS tu mekk.. :D

Iznie said...

wah, bestnya!
sporting jer dorang tue kan... :)

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...