Wednesday, July 14, 2010

Motor dan dia.






Perghh tajuk cam jiwang.



Ok, bila aku baca blog ain, tetiba teringat pasal satu pengalaman berdepan dengan orang peribumi iaitu orang asli.

Camni ceritanya,

Wans sepon setaim (once upon a time),
aku dan rakan-rakan tumpang tidur di rumah nenek kawan aku, kat Sungkai.

Kemudian, pagi tu, kawan aku ni ajak kami 4 orang pegi mandi sungai. Tapi sungai tu jauh, kira kena naik motor la kalau nak pegi sana.

Motor cukup-cukup je ade dua buah (motor pakcik kawan aku). Salah satu motor tu jenis motor yang ade clutch.

Disebabkan dah takde pilihan,
aku beranikan diri jugak bawak motor yang ada clutch tu. Memang main hentam je bawak. Langsung tak berani nak tukar-tukar gear, gi bedal gear 2 je sepanjang perjalanan.

On d way nak pegi sungai tu, kami kena melalui perkampungan orang asli.
Dari jauh aku nampak budak-budak asli (ramai gile) tengah main-main kat luar rumah.

Tiba-tiba, enjin motor boleh mati pulak, sebab masa tu naik bukit, aku tak pandai nak control gear dengan clutch. Terus enjin mamposs. Susah okayyyyyy nak kawal.

Motor tu pulak boley g mati enjin betul2 depan budak-budak asli yang tengah seronok main tu.
Then, bila diorang nampak motor aku mati enjin, diorang jerit ramai-ramai;



"YEAyyyyyyyyyyy!!!!!"



Terkejut aku okayyyyy. Aku taktau ape yang seronok sangat. Tapi nampaknye macam diorang seronok tengok motor aku terdampar kat tepi jalan. cis cis. :)


Lepas tu aku try la start enjin tu balik.


Kecebur kecebur.. gila susah nak start balik. Enjin cam meragam kott.


Budak-budak asli tu pulak, semua berkerumun tepi motor tu.

Diulangi;



SEMUA OKKKKKK...semua berkumpul tepi aku.



Semua stop main and berdiri sebelah aku tunggu aku sampai aku boleh start balik enjin tu. Yang bertinggung pon ada. Berdebar-debar gila aku masa tu. Jenuh aku tersengih-sengih cam kerang. Rasa cam tengah wat pameran enjin motor pun ada.

Then, enjin pon hidup;


Brooooooooomm....broooommmmmmmmm...


Enjin boleh start je, terus diorang tepuk tangan.???


Mereka tepok tangan okkkk. Series aku rasa cam orang penting je masa tu. HAHAHAHA


Lastly, terus aku berlalu dengan perasaaan yang malu.. hikhik :D





Brooooooooooooommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm






18 comments:

ain_dira said...

hahahahaha. lawak gelos paani. dorang cam xpenah tgk moto siap betepuk sorai lagi.. adekah dorang bogel masa tu? =D

xpun, dorang ala2 cheer leader.

faRahAdILa said...

kah3.. lawak weh. berani lak ko bwk moto ade cluth. aku pn x reti. dan anak2 org asli tu sgt kelakar. ko plak dh mcm YB msuk kg. haha.. good job pani!

k h a y said...

hahah lawak gila weyyyyyy.

penat aku tahan gelak. ^^

sebaik kau hebat leh btolkan blk moto.
kalo tak, malu weyyy.

hahahha

zella y said...

hahahhaha...
mcm2 hal la paani ni...

msti malu tp last2 skali bangga moto idup balik heheheh

Aidy Shahiezad said...

tue kire bagi moral support la tue... hahha... :0

visit my latest entry:
http://aidyshahiezad.blogspot.com/2010/07/hipokrasi-amnesia-dalam-kehidupan_18.html

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

ain:

hahahaa mane ade!! diorang berpakaian la.. dah moden skrg nih.. :D

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

farahadila:

hahha tu la.. aku pun xtau pehal aku berani lak nak bwk moto de clutch tu..

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

khay:

wkakakka.. tu ler
seb bek la moto tu mau start balik..
kalo x, smpai ke malam la budak2 tu duk tunggu aku..

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

zella:

hahahha time budak2 tu tepuk tangan, ade rasa bangga la gk.. muahahha

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

aidy:

kuikuikui
moral sapot tu.. btul2

ASaDa RyutaRo said...

hahahahaha.. aku dapat bayangkan situasi tu cmna.. sangat dahsyat.. hahaha.. confirm merah giler muka tahan malu.. adeh!

health-beauty-slimming said...

haha
lawaknye..
kelakar

Iznie said...

adeyh..kak paani! seyes lawak....dok tahan2 gelak, last2 terkeluar jugak..hahaha

ada jugak...macam drama hindustan kat tv jer..part yg tepuk tgn tue..adoih! haha

lawak la budak2 tue....hehe
kak paani kan femes....tue yg diorang ramai2 dtg tgk...hehe

jane said...

wei ko

lama tk dtg blog aku

majok ah





p/s : utk entry kau aku nk kata








































































































































































































































muahahahahahhaha tuh la pehmes sgt

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

asada:

memang malu beb.. jenuh control air muka ni. hahahaha..

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

health-beauty-slimming:

heheh mmg kelakar mase ni

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

iznie:

hahaha mane ade femes lah!!!
kalau awak kt situ jugak, msti diorg tepuk utk awk jugakk..haha

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

jane:

hahaha alamak. sori2. nti aku dtg blog ko :D

haha mana ada lah. ko lg femes!!! :P

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...