Tuesday, May 11, 2010

Mengenang kembali. Banyak kali.


Masa aku umur dalam 1 tahun lebih, masa tu aku tak reti bercakap lagi. Aku masa tu semangat pegi cari mak kat dapur. Nampak je mak tengah masak, aku pun suruh mak tanggalkan suar kecik (masa tu pakai tu je). Lepas je aku dah berb*g*l, mak tak tau aku pegi mana. After masak, mak jenuh cari aku satu kampung tak jumpa-jumpa. Memang mak penat dah cari dekat semua rumah kot kot aku ada maen dengan anak jiran ke kan. Semua cakap tak nampak aku.




Mak dah panik gila. Sekali ada sorang makcik ni cakap, dia nampak aku jalan sorang-sorang pegi sungai. Bila mak sampai je dekat sungai sekali kauuuuuuuuuuuuuuuuuuuu aku tengah syok mandi sorang-sorang. Nampak je mak datang, aku tepuk tepuk air sungai tu sambil wat gaya ajak mak mandi sekali. Punya hepi okkkkkk?? Aku tak tau mak time tu punya risau gilaaa.




Aku ni pulak waktu zaman tadika memang penakut yang amat. Takut hantu. HAHA. bangang je. Padahal sekarang pun sama, nak tido sorang-sorang lampu wajib pasanggggggg okk. Masa tadika tu, asal aku nak pegi tandas malam-malam je mesti nak berteman. Padahal tandas depan bilik je. Punyalah penakut. Tambah tambah abang aku selalu cakap umah kami dulu tu ada hantu paku. Sampai aku darjah 6 baru aku tau die tipuuuuuuuuuuu okay.




Berbalik kat cerita tadi, bila nak masuk tandas kompem-kompem la aku ajak mak aku kan. So, one day ni, mungkin mak aku dah busan asik teman aku je kan. So bila aku cakap, "Mak, ani nak k*ncing, takottt ade hantu..kalau g sorang.."




Pastu mak aku dengan slambernye menjawab; "Pegi je k*ncing sorang-sorang, beranilah ckit, kalo ade hantu, bagitau mak cepat, mak datang. Nanti mak tendang dia..."




HAHA mak memang sempoi.




Time kaseh mak!! :D



12 comments:

jane said...

kehkehke

uik hani....aku wish happy mom's day to your mom ;)

zella y said...

hehehhehe...

paani ni penakut erk hehehehhe

skrg takut lg x?? =p

k h a y said...

comel!!!!

rindu mak aku.

Aidy Shahiezad said...

uiks...
kna blajar nie jurus tendang hantu... ilmu bernilai... ;)

pali at blog said...

yg notis kunci letak kat mane tu dah citer ke blum..

ain_dira said...

putihnye ko masa kecik2.hehehe..

penakot yg melampo-lampo..hahak

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

jane:

hehhehe tengkiu jane!!! :D

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

zella:

skrg pun same je. penakut lagi. hahahahaha. :P

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

khay:

aku ke mak aku yg comel?? hehehe

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

aidy:


haha nti suh mak saye ajarkan :D

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

pali:

hahaha yang tu penah cerita dh laaa..entry dolu2

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

ain:

hahaha mase kecik jeee. beso dh xcomel.wkakka

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...