Friday, April 23, 2010

Mimpi

Aku tak sehat sekarang. Aku tak tau la ape puncanya, tapi aku rasa semua sebab aku kena ujan (sikit je), pastu aku sampai umah, terus aku tido tanpa mandi dulu. Bangun pagi esoknya, terus je selesema, panas badan and sakit kerongkong.

Adoi. Badan aku memang cepat sakit ke?

Lepas tu, bila aku mandi, aku bersin. Kalo bersin normal takpe gak, ni sekali bersin, kuar darah (idung). Bersin lagi, kuar darah, kali ketiga aku bersin, nampak bertompok2 ok keluar. Eii.. seram.

So semalam lepas makan ubat, aku mengantuk sangat, jadi aku tidur. Dah lame aku tak mimpi sebenarnye. Malam tu ditakdirkan aku bermimpi..

Aku mimpi rambut aku jadi panjang. Panjang sampai ke pinggang kut tapi aku ikat rambut aku (dalam mimpi tu la). Ikat macam ponytail, and aku goyang-goyangkan rambut aku tu depan cermin.

Serius okkk mimpi rambut panjang. Tak penah sampai pinggang kut. Aku bukannye ape, kang bela rambut panjang sampai b*ntot ke, nanti bila nak duduk, terduduk atas rambut pulakk. Tak ke susah?

So aku pun bersemangat nak tanya pakcik google, apekah maksud mimpi ku sebenarnye nih?



Haaa.. nampak? Kalo tak nampak, klik kat gambar tu okkk. Dalam page tu cakap, kalau mimpi rambut panjang, kalau aku panjang umur, maksudnya aku akan gumbira? wah ini berita baekkk punya.. Wallahualam. Kalau betul, memang alhamdulillah lah. :)

Buat mengisi masa lapang tadi, aku pon meng-google segala mimpi2 yang penah aku alami. Sebab aku memang jenis yang ingat jalan cerita mimpi. Aku ingat lagi aku penah mimpi kena kejar UFO. Mimpi jumpa Riz AF.Mimpi jumpa ular sawa. Mimpi aku kawen (tapi tak nampak muka pengantin lelaki, eh perlu ke bagitau?). Mimpi baca majalah atas katil la. Macam-macam. and lagi satu aku penah mimpi aku bela kambeng.

Sekali aku pon google la ape maksud mimpi bela kambeng?




Nak aku gelak ke tak? (-_-")



14 comments:

azmirafazni said...

hahaha..yg bela kambeng tue ak percayer sgt...

meorsoleh said...

aigo sakit ke?? len kali kalo kene ujan ape2 dulu pegi mandi dulu.. lgpon best pe tido pas mandi.. lg2 tgh hujan.. pergh nikmat. haha :P

minum air bbnyak ye...

btw, mimpi kambing tu memang best dan mungkin benar. wakakaka :P

ASaDa RyutaRo said...

tang kambeng tu aku pecaya siyes! hahaha..

rambut pjg? err.. menakutkan.. hohoho

ain_dira said...

hahaha. lawak la.konfem mimpi sokmo bela kambing ni. wakaka

zella y said...

hahahhahaha

sy mimpi gi dating ngan khairy jamaludin,agak2 nya..ape tafsiran mimpi sy tu?? hahhahaha

ejaa said...

kenape aku tak pernah mimpi bela kambing tu :))

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

mira:

hahaha aku xnk pecyaaaaaaa!! T___T

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

meor:

tafsiran mimpi tu xbenar okkk.hahha xmungkin i berbau kambengg. hukhuk

ok doc. nanti minum air byk2 hhehe

bukan trus tdo, tapi TERtido. haha.. TER je. bangun2 dah kol10 mlm so cm sejuk lak nk mndi. :P

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

asada:

aah rmbut pjg. tp aku mimpi rmbut tu berikat la. hahaha kalo serabai, takott gk aku. haha

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

ain:

wkakkaka sekali je mimpi kambeng tu. laen kali aku nk mimpi jd model sabun leh x?so dlm mimpi tu wangi ckit. haha

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

zella:

khairy jamaludin??? hahahaha. google sendiri. ekekkekeke :D

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

ejaa:

mungkin sebab ko sentiase wangi?? hahaha

Aidy Shahiezad said...

kantoi tak mandi sbelum tido.. ahaha.... ;0

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

aidy:

hahahaha. mane adeeeeeeeeeeeee.

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...