Wednesday, February 10, 2010

Entri tergempar alaf ini.


Course name : Modern Physics

STUDENT ACADEMIC ASSESSMENT:

Item

Time

Percentage

Laboratory

5

15

Tutorial

4

15

Assignment

-

15

Mid-Term Test

1

15

Project

1

10

Final Exam

1

30

Total

100



Aku betul-betul down sekarang. Petang tadi, lepas kelas Biology II, aku pegi ambil result untuk Midterm test subject Modern Physics ni. Lepas dapat je kertas tu, terkejut sangat tengok markah yang aku peroleh. Sangat rendah. Memang aku mengaku aku tak boleh jawab sangat masa test tu, tapi markah yang aku dapat agak jauh dari yang aku anggarkan...

Aku betul-betul down sekarang. Tak penah pulak aku macam ni. Selalunya kalo result agak teruk, aku okay je. Kira macam menerima je la keteruk-an result tu. Tapi sekarang, aku betul-betul cam tak ley nak terima. Kenapa la aku dapat markah macam tu. Nak cakap aku tak study, memang aku study. Nak cakap aku tak paham soalan, aku faham soalan. Mungkin aku belum cukup bijak nak jawab soalan-soalan tu.. Sampai dapat markah kedua terendah dalam kelas.

Aku betul-betul down sekarang. Lepas balik dari ambil result tu, terus aku tido. Lepas bangun tido, rase macam nak pegi bilik member, nak sembang-sembang, nak release tension sikit. Tapi tiba-tiba rasa macam tak layak pulak nak gelak-gelak dengan kawan-kawan. Rasa cam tak layak gelak sebab markah midterm rendah sangat.

Aku betul-betul down sekarang. Aku tak bersemangat langsung nak buat lab report Biology II yang nak hantar esok. Give me some strength!!!! Aku jadi blur pulak. Dok asik pikir pasal result midterm yang teruk ni, nak wat lab report Biology II tu, terus mati idea...........

Persoalannya sekarang, layak ke aku bercuti RAYA CINA selama seminggu, tapi result midterm test dapat 25/50???

33 comments:

Iznie said...

lorh...
takpe sis...
relax jer....

takkan sis nak sambut raya ciner gak kot...hee

(padahal iznie tak bape faham sgt system pengiraan markah2 ney...biasa la budak kecik...hohoh)

Ah Fatt said...

usaha le lg

zella said...

teruskan usaha...
dont give up...

u can do it dear...
chaiyok!

M@YaZ said...

25/50 = separuh..

carry mark 15/2 = 7.5

100% - 7.5% = 92.5% .. wow~!

NiSa said...

do not give up ok
xkn sbb markah tu rendah, nak drag suma yg len bg randah jugak.

ejaa said...

jangan la down sangat.
jadikan kekurangan tu sebagai satu semangat nak berjaya!!!!
cewaaah!
huhuhu yang course works yang lain kan ko leh skor..
tuto, assignment semua tu..
at least ko da wat yang terbaik.

=)

miss LoLy iEka said...

aku penah ase cam2...

welll.. teruskan usaha!! pastikan berjaya!!

aku siap kne repeat paper agy.
tp gagal skali x bermakna gagal selamanya!!.. mesti ade hikmah tersembunyi

mrdzy said...

modern pyhsic? ko amik course apa nie? kat kolej ke U?

Aidy Shahiezad said...

jap2....
25/50 bukan baru 7.5 ke ??
rasenya, still bole improve lg nie...
still ade markah project / assignment / final exam... kalau kna cara dan strateginya, insya-Allah boleh diselamatkan lagi overall mark for this paper...

chill out k...

p/s: bercakap thru my experiences... ;)

z a w a n i b a d r i said...

lek la paani :) still bole improve :)
prinsip ak dgn kwn ak, janji separuh pun da okay ;)

k h a y said...

itu br mid term mek.

masih pjg perjalanan kan?

so... yg lepas2 ni kene la buat the best ok!

good luck. g study er.

Firol said...

setengah kejayaan kena mula dari kegagalan...

cuti ke tak belakang kira..masa depan tu penting

Farah Adila said...

cool pani. u can do better! all the best!

♥akukahmilikmu®♥ said...

chill pany..dont give up..chaiyok..chaiyok..

green apple said...

jgn panik. sometimes kita kena dapat 'setepek' baru kita ada semangat untuk berusaha lebih.

aWaLLiWauDDin said...

tenang.. dan teruskan je usaha yer.. kaver ape yang boleh kaver pas ni..

Iznie said...

gud luck for the next test....!!! chaiyokkk!!!!!!

sis amek bidang apa kat u?? macam best jer... :)

♥ p a n y ♥ said...

iznie:

cemana nk relax? bg satu solution. sob sob T__T
amik fizik tp pendidikan.

♥ p a n y ♥ said...

kapten:

yeay malaysia boleh

♥ p a n y ♥ said...

zella:

thx!! cayok2.

♥ p a n y ♥ said...

pojat:

woww. 92.5%??
hehe tu dh A. time kaseh2.

♥ p a n y ♥ said...

nisa:

sob sob
okay, xgivap :D

♥ p a n y ♥ said...

jaja:

yeah thxx. pasni nk wat tutor :D ikut ckp jajajaja.

♥ p a n y ♥ said...

ieka:

woww. mau smgt mcm dikau leh?:D

tengkiuu

♥ p a n y ♥ said...

mrdzy:

pdidikan sains fizk.zz. kt upsiii
tp midterm dpt half. tepahape laa diriku ini

♥ p a n y ♥ said...

aidy:

huhu doakn k?
pasni xmo mls2 lg

♥ p a n y ♥ said...

wani:

hehe
thx 4 ur prinsip!!
nk cheer up ni

♥ p a n y ♥ said...

khay:

khay ajo la aku. ko kn amik fizik jugak? T__T

♥ p a n y ♥ said...

firol:

thanx cikgu!!

♥ p a n y ♥ said...

farah:

thx farah :D

♥ p a n y ♥ said...

akukahmilikmu:

yeay cayok2 jom nyanyi

♥ p a n y ♥ said...

Green Epal:

thx kak D! hoho. bersmgt waja dah ni

♥ p a n y ♥ said...

liwau:

liwau!! lme xdtg blog aku. thxx~~

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...