Wednesday, December 23, 2009

Mertua Vs Menantu

Alkisah ada seorang ibu dengan 3 menantu dari ketiga-tiga puterinya yang cantik-cantik, sang ibu mertua ingin tahu apakah ketiga-tiga menantunya itu sayang kepada mertuanya atau cuma putrinya saja.

Dia lalu memutuskan untuk menguji mereka secara bergantian. Suatu hari dia mengajak menantu pertama naik perahu bermotor ke tengah laut. Di sana dia sengaja menjatuhkan dirinya dari perahu dan terlempar ke dalam air laut. Sang menantu tanpa berfikir panjang langsung terjun menyelamatkan ibu mertuanya.

Besoknya ketika keluar rumah, sang menantu pertama melihat mobil Nissan Livia terparkir di depan rumah, dan sehelai kertas bertulis “Dari ibu mertuamu”.

Giliran menantu kedua pula yang diajak ke tengah laut. Sekali lagi sang mertua pura-pura terjatuh dan terlempar keluar perahu. Menantu kedua ini melupakan pakaian dan dompetnya, langsung terjun demi menyelamatkan mertua tercinta.

Besoknya di depan rumah menantu kedua melihat terparkir Toyota Alphard, disertai sehelai kertas tercatat tulisan, “Dari ibu mertuamu”

Ketika giliran menantu ketiga diajak ke tengah laut, sang mertua kembali melakukan gerakan terjun bebas. Tapi, malangnya kali ini sang menantu bercekak pinggang memandang ibu mertuanya yang tercungap-cungap di dalam air.

Seraya dia berkata, “Rasakan kau!”, sambil berputar membawa perahunya ke darat. Besok harinya ketika menantu ini keluar rumah, di depan rumahnya terparkir Mercedes Benz S-Class terbaru beserta kertas bertuliskan, “Dari ayah mertuamu”.

Hahahaha.

Dicilok dari sini.

18 comments:

Farah Adila said...

hahaha.. lawak2.. kureng pnye bapak mertua!

ain_dira said...

wohohohahaha..lawak2...=P

Firol said...

hahaha..patut direndam menantu tu sekali

miss LoLy iEka said...

aish.. best gak lempaq mak mentua kan..
bapak mentua 2 kaya + ensem x??
nk jadi menantu gak
ha ha ha h :P

k h a y said...

xfaham laa..

=(

ak lmbt cket.

Silverleaf said...

keh keh keh...

zarf_iera said...

hahaha...bongek!

♥ p a n y ♥ said...

farah:

hahaha. kureng asam tol bapak mertua dia.

♥ p a n y ♥ said...

ain:

hahaha. lawak kan kan.ayah mertua die tu lame da tgu turn bini die mati.

♥ p a n y ♥ said...

firol:

ohoho. tul gk kn?
petotnye menantu tu pon hapuskn je. xgune nye menantu. haha

♥ p a n y ♥ said...

ieka:

hahahah. kaye bebbbb. mesti ah kaye, mau klo xkaye dpt bg mercedez benz sebijik kaoo. haha jgn. ko kn bakal menantu org laen :P

♥ p a n y ♥ said...

khay:

uiks xpaham ke mek? hehe
cmni, kan ke mak mertua tu nk test menantu die syg kt die ke x kn? bile menantu die selamatkn die dr lemas, means diorang syg kt die, tu yg die bagi kereta tu.

tp menantu last ni, die biar je mak mertua die mati lemas. esoknye, dpt kete dr bapak mertua die. means, bapak mertua die mmg nak la mak mertua die tu mati. huhuhu

♥ p a n y ♥ said...

silverleaf:

kah kah kah :)

♥ p a n y ♥ said...

zarf:

hahahaha. citer ni mmg bongekk.

cik EPAL said...

heheeh...macam tu pulak :)

Aidy Shahiezad said...

haha... this story really made my day... best2... ;)

♥ p a n y ♥ said...

cik epal:

haha mcm tu la citernye

♥ p a n y ♥ said...

aidy:

ngeh ngeh. time kacehhh. :P

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...