Tuesday, November 24, 2009

Stesen Bas

Lokasi: Stesen bas
Waktu: Around 11 am
Cuaca: Panas-panas kurang dari suhu badan

Kelihatan seorang makcik dan dua anaknya tengah membelek-belek handphone baru warna pink. Ye. Warna pink. Anda semua tak salah baca. Macam mana tau handphone tu baru? Kita ikuti dialog di bawah ini. Moh kite!

Makcik: Ish. cemana la nak pasang lagu ni. Tokei kedai tu cakap leh pasang lagu.

Makcik tu bercakap-cakap dengan anak-anaknya yang aku rasa baru berusia 4-5tahun. Terkebil-kebil mata budak-budak tu.

Anak-anak: Mak! Mak! cepat la pasang lagu tango tango. Mak cepat la.

Makcik: Ish. sabo la. Mak tengah cuba cari mana lagu tu la sekarang ni. Haaa.. boleh pon. Cuba dengar. Sedap jugak.

Kedengaran lagu yang tak penah aku dengar. Lagu cina. Tapi tak tau lagu apa.

5 minit kemudian...

Makcik: Dik dik, leh mintak tolong tak?

Makcik tu tegur seorang gadis kat stesen bas itu.

Gadis: Ye akak. Boleh. Akak nak mintak tolong ape? :)

Makcik: Adik leh tak tolong stop-kan lagu dalam hp akak ni ha. Dari tadi akak xreti nak berentikan lagu ni. Ni hp baru ni. Tak pandai sangat guna lagi. Baru je beli tadi. Ada la dalam RM 600++.

Gadis: Ohh. boleh je akak. Meh saya cuba.

Makcik: Haaa.. boleh pon stop lagu ni. Time kaseh dik.

Gadis: Sama-sama kak. Hehe.

Makcik itu kemudian merenung sesuatu di tangan gadis.

Makcik: Eh. Canggih beno handphone kamu? Kecik je. Senang pegang. Butang sikit lak tu. Fuhh. Handphone jenama apa ni? Berape ratus adik beli?

Gadis: Err... ni mp4 kak.


22 comments:

ain_dira said...

wakakaka..sumpah klako la paani!adei..cane la macik tu beli hp memahal x to nak guna. aleh2 mp4 tu xleh nak beza..ngeee~

Fathiah Farid said...

ahaha..guling2 da aku ni..wakakaka
dah tu pe reaksi mkcik tu pas ko jwb mp4?

Farah Adila said...

adeh2.. lawak wei. haha

k h a y said...

aku tergelak smpi terbatuk2. mayb sbb ak batuk je lebey. haha.

mkcik tu tau ke mp4 tu ape

meorsoleh said...

ko ni selambe je panggil akak tu makcik... at least pas die mintak tolong tu, tukar la perkataan penanya "makcik" jd "kakak"... hehe...

zarf_iera said...

hahahaha...pany,ak skang ni ragu2.kish ni kish bnr ke x.hahaha.....lawak gile!

♥ p a n y ♥ said...

ain:

hahahahaha. tu la pasal. xleyh nk beza da mne satu mp4. ne satu hp. :P

♥ p a n y ♥ said...

fatt:

pas je aku jwb tu mp4. aku tgok die cm blur2. aku pon mls nk explain lebey2. aku just ckp dlm ni ade lagu2 je. xley nk anta sms sume. hehehe
die lak senyum bangga. kire die menang aa hp die leh sms. wkakaka

♥ p a n y ♥ said...

farah:

hahah lawak kan beb?

♥ p a n y ♥ said...

khay:

g mkn ubat batuk cepatttt. haha

entah la. aku rse die blur2 gk mp4 tu hape. heh :P

♥ p a n y ♥ said...

meor:

hahahha alaaa. die cm agak2 tua. so gelarkn makcik la. kalo org2 yg nak sebaya kakak2 aku, bru aku gelarkn 'akak'. heheheh leh x alasan cmni?

♥ p a n y ♥ said...

zaf:

wkaaka. ragu lg ke yang?
betul la kisah ini. hanye di stesen bas tnjung malim. ekekke

Aidy Shahiezad said...

cerita pasal sms ngan dia, dia tau ke ape bendanya sms tue ?? huhuhu... ;p

♥ p a n y ♥ said...

aidy:

hahahah la. die beli hp bru. sure die tau pe dia sms tu. :P

Firol said...

hahaha..best best:D

Firol said...

hahaha..best best:D

green apple said...

ko suruh makcik tu beli walkman je la sudah kalau nak dgr lagu.

♥ p a n y ♥ said...

firol:

hehehe thxxx

♥ p a n y ♥ said...

green epal:

hahaha. walkman cm susah je nk jumpe skg. jenuh makcik tu nk cari kang.

cik EPAL said...

mp4? :)

♥ p a n y ♥ said...

cik epal:

aah. bkn walkman tau :PP

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...