Tuesday, November 3, 2009

Rindu sama kau, Jenab.

Salam n hye semua.

Pertama-tama kalinya, aku ingin memaklumkan smua bahawasa-nya peti ais kami dah di-sita. Eh. dah di pajak gadaikan. Eh bukan jugak ke? oh. maaf. Sebenarnye peti ais kami dah di-tarik oleh brader brader macho yang di-import khas dari kedai membaiki peti ais terbabit. Insiden menarik ini terjadi sewaktu mate hari tengah terang benderang lagi bersuluh pade sehari lepas ber-sama-an dengan semalam.

Mengapa ianya di-tarik? Oh ini lah satu pertanyaan yang aku nak elak-kan dari kalian karena soalan ini bikin jiwa suci ini menjadi sebak. Kalah layan cerita kuchi kuchi hotak hang.

Peti ais ini sakit. Eh. busan la panggil die peti ais. Pe kate aku name-kan peti ais ni, Jenab. Jenab sakit. Jenab tak dapat nak kekalkan suhu dalam badan dia. Suhu Jenab selalunya rendah, tapi kelmarin, suhunya tiba-tiba menaik secare mendadak. Tah ape-ape la Jenab ni. Tak kental langsung. Mungkinkah sebab kami kurang curahkan kaseh sayang sama Jenab? Oh Jenab. Ai labiu!

Suhu badan Jenab yang meningkat tu membuatkan ikan-ikan dan ayam-ayam dalam badannye mati kepanasan yakni telah menjadi sedikit busuk. Justeru lalat-lalat mula la nak tunjuk otai. Dengan menghurung-hurung dalam umah entah apa yang die cari aku pon tak tau.


Ni la Jenab yang baru. Iaitu lantai umah. Kat sini la segala-gala rempah ratus, tempoyak, ikan masin bertandang. Dan kat sini jugak la tempat peberet si abang lalat. Ampess punya lalat. Sile abai-kan segala keselerakan sebab semorang tak-de masa nak kemas masing-masing sibok study nak final. ;)


Dalam bulatan merah tu la ade ikan aku, ayam aku dan jugak sosej aku. Aku tak check lagi tahap kehidupan mereke. Adekah stil bernyawa ataupon dah mampos di-telan bau yang busuk. Padahal dah tarok banyak ice sampaikan aku rase aku akan teringat kt ice-berg kalau aku men-jadi ikan ikan aku. Ade paham ke ayat ni? Dah la. Malas dah nk mencarot pasal Jenab. Bye.

p/s: Sape housemate gua angkat tangan cepat! eleh tanak ngaku plak. :P

21 comments:

Fathiah Farid said...

ha3...klako la..takziah buat Jenab ko..sob3...

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

fatt:

hahhaha jenab xmati lagi. jgn isau.

zarf_iera said...

jenab oh jenab..smoga bliau cpt sembuh n mnjdi lbih kacak hendaknye...:p

Aidy Shahiezad said...

omg.. jenab tak mampu mengekalkan tahap suhu badan lg... x layak la dia dipanggil peti ais lg, maka jadi la ia peti haba...

kesian jenab...

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

zaf:

eh eh aku rase jenab tu betine. nape ko nk jd kan die kacak? ekekeke boleh jugak

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

aidy:

hahaha peti haba ke? bernas gk tu. ekeke

MeaBerry said...

hahahhaha sian jenab. ape lagi kena la beli jenab baru. nah doposen, aku punye investmest... hahaha


takpayah la nak tuka jadi peti haba, tukar lah jadi peti suam. sebab dah tak sejuk...

Aidy Shahiezad said...

meaberry, beli baru, name dia bukan jenab dah.. haha....

mane boleh jadi peti suam, sbb ikan tue kan mati kepanasan kate pany...

k h a y said...

jenab ko pnggl die? nnt benda lain rosak ko pnggl bedah pulak okai! hahahha..

ko g la msk. sbb tu peti ais tu rosak. korng x kuar kan brg2 dr peti ais.. hahaha

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

meaBerry:

doposen je ko bg aku?? huhu orait gk tu. duet gak. ^^

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

aidy:

hahah tul gk tu. kalo beli baru. bukan name jenab dh. tp mea bg doposen la. xkan nk tolak. haha

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

khay:

hahahaah bedah????
tu kalo mesin basuh rosak. aku namekan die bedah ekk.

NiSa said...

kalo xmo bg ikan2 tu teringat kat ice-berg, kendurikan aja. dh xda rindu2an. hehe

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

nisa:

huhuhu ala. bru je kendurikan ikan2 tu kt dlm perut td. ^^

adiakhri said...

oit pani...ikan ak da jgk tw dlm 2,x mention pom dlm blog mu...sob3x...nk membwa diri la ...hurururu~

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

ida:

yeah.housemate aku dh dtg dhhhhhhh.

hoi ya hoii.ikan ko bukan ko dh goreng semua ke?? hahahaha. sume dh berendam dlm kunyit aritu kn. xperlu la mention. wkkakaka ^^

nizamsani said...

mungkin jenab sudah bosan jadi peti ais.mungkin jenab mahu jadi ketuhar gelombang mikro.mungkin..

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

nizamsani:

hahaha mungkin jugak jenab ni dh nk jd ketuhar gelombang mikro. bernas skali pndangan tu. pasni bleyh buat bisnes.

:: Bu Boyz :: said...

beli peti baru...

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

bu:

bagi duet boley? huhu

Beckhrooy said...

sewa peti ais baru

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...