Friday, November 20, 2009

Jenab wei ko penganggu tul la.

Haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. (tibe-tibe sangat beriye)

Haha.haha.haha.haha.haha. eh gile entry ni. Mula2 je pon dah sangat beriye pastu gelak sorang-sorang. Serius macam layan spontan kat utube. 'Ini telinga syaitonnnnnn..' 'Nak pukul jauh, dekat takotttt..' HAHA. serius lawok. dah dah. 'Ni kalau minat sukan berlari, besar nanti mesti nak jadi pelarian kan..?' Haha. weh. terngiang2 aku dialog ni dalam kepala. Adoiyai~ Putus urat kentot kalau amalkan selalu nih. Bahaya..

Dengan ini di-umum-kan, bahawa FINAL EXAM dah pun selesai. Alhamdulillah. TAMMAT. Dengan paper Sains Alam Sekitar menjadi penutup pagar UPSI pada Khamis lalu. Eh dah macam pemberita kepala 3 pulak rasa-nya. *&#@!@$&^!@(!@#@#%^!!!! :P

Sebenarnye nak cerita, lepas final exam dah abes, malam tu, aku tido. Korang kan tau pasal peti ais aku, si Jenab tu? sape lupe, sile bace ni. Beliau kan masuk spital. And kitorang decide nak amik beliau sem depan. Pasal sem ni, sume duet dah keringggggggg.

Tapi malam tu, aku mimpi Jenab tibe-tibe dah ade kat umah. Kira macam dah di-baiki la. Dalam mimpi tu, aku siap ingat lagi monolog dalaman aku..'eh cakap nak amik sem depan, asal si Jenab ni tibe-tibe terpacak kat umah?..ni muskil gila ni..' HAHA.

Dalam mimpi tu Jenab tu ade depan pintu. Betul-betul depan pintu umah. Gile ke hape tarok peti ais depan pintu. Kang baru balik keje, bukak pintu, terus ter-sumbat dalam peti ais. Beku sampai mati. Nak mampos? Baek tarok kat dapor. Duduk kat dapor senyap-senyap. eh eh. Biar la. Ni mimpi je. Kalau peti ais tu duduk atas atap pon takde hal punyaaaa. Semuanya believe-able.

Pastu, tengah aku syok syok usha Jenab dan sedang berusaha berfikir secara analitikal kenape Jenab ni boleh ada kat umah, tibe-tibe seekor lori ais merempuh pintu umah aku. Tak rempuh sangat la, sebab lori tu betul-betul muat-muat je pintu tu. Muskil kan? Aku yang sebagai penghuni rumah ni, tak sempat nak wat pape selaen merenung je la.

And ice man pun keluar la dari dalam lori ais tu sambil bawak kuar ais. Tujuan die, nak letak ais dalam peti ais tu bagi sejuk. Aku tanya la kenapa nak wat camtu? Bukan ke peti ais memang dah boleh sejuk sendiri? Dia cakap, 'Akak, kat dunia ni semua peti ais macam ni. Kalau nak sejukkan dia, kena taruk ais keliling peti ais tu...'

Terus aku terjaga.
'Mengarut punye mimpi!'
Ni la gambaran mimpi tu.

p/s: Jangan gelak tengok lukisan ni boley tak? Bersusah-payah tau aku nak korangg imagine.

16 comments:

miss LoLy iEka said...

ha ha ha
ade ke nk sjukkan pti es
teori 2 logik ke paani??
ko kn study fizik
ha ha ha

sempat lak ko lukis kan
kretip sungguh!!

♥ p a n y ♥ said...

ieka:

hahaha teori tu xley pakai punye teori. ampess. hehehe aku yg stdy fizik pon blur2.

meorsoleh said...

hehe... rindu sgt kt jenab ek??? haha

♥ p a n y ♥ said...

meor:

huwaaaaaaa rindu sangat kt jenab. T________________T

Fathiah Farid said...

ahahaha..tabley blah ko nye gambaran mmpi tu..ahaha...
klo ko mmpi jenab, ari tiap2 mlm mmpi kamera..tahap kronik dh..
~wes, video pe ko tgk kat utube?cambest je dialog..hehe

♥ p a n y ♥ said...

fatt:

rindu beb kt jenab tu pasal tibe2 msuk mimpi. hahha ko mimpi kemere?? nk jd kemerewomen ek? hihi petunjuk tu. :P

ko search 'spontan' kt utube tu. best gila. tengok la weh. xkering gusi tgok. haha

ain_dira said...

ngahaha.. tahap kronik ni siap leh mimpi jenab. beli jenab baru la kalo gitu..hehe

z a w a n i b a d r i said...

ak bangga dengan usaha kamu mengilustrasikan mimpi itu!
moge jenab cpt smbuh :)

♥ p a n y ♥ said...

ain:

hehehe kalo beli baru, name kne tukar jd jebon. ekeke baru COOL.

♥ p a n y ♥ said...

wani:

hihi doakan same semoge sem depan banyak duet nk sembuhkan jenab. ehehe aminnnn~

Fathiah Farid said...

oo..spontan..hahaha..aku dh donlod byk gile!!!
tgk banyak kali, byk kali jugak lemak perut aku menggeletar..haha..lawak thap maksimas weh!!

k h a y said...

ah bangang gile cerita.
sebaik mimpi.
chis2

♥ p a n y ♥ said...

fatt:

hehehe
suke kn spontan????
bgus. ko leh msuk geng aku. hahaha
lemak perut menggeletar??? ade2 je ko nih. ahhahha

♥ p a n y ♥ said...

khay:

hahahah
tau xpe. kebangangan aku jap.

Aidy Shahiezad said...

haaha... dahsyat sungguh imaginasi lori pany nie... huhuhu.... neway, congrat sebab da abes final exam... tp tak sangka plak sampai cmnie skali daya imaginasi orang lepas abes exam... err.. adakah semua student zaman skrg mmg cmnie ?? hehehe... ;p

p/s: xpena lagi mimpi peti ias sendiri... huhuhu... ;p

♥ p a n y ♥ said...

aidy:

hahha imaginasi dasat ke? tu la baru pas final. otak cm biol kejap. ekeke

kne try tau mimpi peti ais nih!

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...