Saturday, October 24, 2009

Mrs. Padil join da Club

Salam n hye semua.

Tudei is saturdei. Hari ni sangat la malas nak study. Asik tido je. Tak sedar diri final lagi 2 minggu. Kuliah semua dah abes. Yes, tak perlu lagi nak meng-iron baju kurung setiap hari. HOHOHO. Satu kegembiraan. Ye tuan-tuan dan puan-puan, jom kita mula-kan aktiviti senaman mata kita pd hari ini dengan merenung gmbar-gmbar Alia.


Gambar ni si Pona anta beberapa hari yang lepas. Cumil tak? Cumil tak? ;)
p/s: Suke gmbo yang 1st n 3rd tu. cam lalok je anak buah aku ni.

2 hari lepas adelah birthday Mrs Padil, ibuku yang bername betul Fahziah binti Abdul Rahman. 2 hari lepas ade-lah bertarikh 22 Oktober. Tahun kelahiran beliau? Dirahsia-kan. HAHA. Biar ibuku kelihatan lagi muda dan jelita kalau dirahsiakan tahun tu. Macam sebaya. ;)


Mak!! Hepi Birthdei, Ani doakan mak sentiase sehat walafiat,
panjang umur and murah rezeki di samping Abah yang di-cintai. ;)
Kalau mak murah rezeki, boleyh la belanje Ani lagi. HEHE


Time kaseh mak, sebab bela ani
dari kecik seperti gambar atas ni
sehingga la...
sebesar gambo di-bawah ni :P


Terima-lah lagu khas dari anak bongsu mu:

Anak itik tok wi mandi dalam kolam.. eh! tersalah lagu pulak. Tukar-tukar.

Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Ismet Ulam Raja. eh salah lagi.
Allah selamatkan Puan Fahziah.
Allah selamatkan kamu... cepat tiuppp lilinnnn. fuhhhhhhhhhhhhhsssss. Mane kek-nye??


**********************************************


Waktu hari first aku daftar kat TADIKA KEMAS dulu, Mr Padil and Mrs Padil yang hantar aku. Tapi yang stay dengan aku untuk pendaftaran Mrs Padil je, sebab Mr Padil gi keje, beliau time tu gurubesar kat sekolah sebelah. Aku mule-mule macam malu-malu je duduk sebelah kawan baru. auuuuuuu. Cikgu Zalmah, cikgu tadika aku tu, kawan Mrs Padil. Hari first sekolah, cikgu tu benarkan ibu and bape teman time kitorang tengah belajar.

Mase Cikgu Zalmah tu ajar aku, aku cam tak fokus. Aku tak biase duduk atas kerusi. Dengan kawan-kawan. Biasenye duduk atas riba Mrs Padil, maklum-lah, I kan anak bongsu. HOHO. Mrs Padil pulak bersila kat lantai sebelah dengan geng-geng kaum ibu yang laen. Tengah-tengah Cikgu Zalmah syok-syok mengajar, terus aku lari pegi duduk atas riba Mrs Padil. Terus semua kaum-kaum ibu gelak-kan aku. Cis. Biar la aku nak bermanje dengan ibu-ku ape salahnye kan.

Malam tu, Mrs Padil pun cerita la kejadian memalukan itu kat Mr Padil. Esoknye, aku pelik kenape Mrs Padil tak ikut stay kat sekolah lagi sebab time tu aku ingat ibu wajib teman anak kat tadika setiap hari! Aku tnye Mr Padil name mak tak ikot, then beliau cakap, 'Dah kamu tibe-tibe pegi duduk atas riba mak time belajar semalam sape suruh? Arini abah tak bagi mak teman dah, biar kamu belajar sorang-sorang HAHA' Aku kene kelentong dengan Mr Padil T____T memang aku pecaye bulat-bulat mase tuh. Mase tunggu cikgu datang, aku menangis sorang-soranggg uwaaaaa. Tapi last-last aku tengok, xde mak sape-sape pun teman anak diorang, terus aku stop nages, baru aku sedar aku ditipu. cis.

Setakat itu saje lah cerita saya pada hari pertama di alam persekolahan yeay! Thanks to Mr Padil and Mrs Padil~!!!! HEHE.

15 comments:

Fathiah Farid said...

hehe..bagus la ko paani mengimbau kenangan lame..
dolu2 aku pun cam ko la, tp lagi sadis mak aku chow senyap2, tny cg ak ckp mk aku g toilet. sebek time habis tadika, mak aku da terpacak dpan klas..pandai tol timing.hihihi

happy besday mrs padil, moga Allah panjangkan umur auntie..hihi

Fathiah Farid said...
This comment has been removed by the author.
█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

fatt:

hahahaha. liciknye cikgu tu ckp mak ko g toilet. hahaha seb bek mak ko tgu kt luar. kalo x, kompem ko nages kan kan. hehe

Nurul said...

comeiinye aliaaa ^^,

hahahahha betapa innocent nye ko sampai kene tipuuu. wakakakakakkaka. bravo la mr padil!!! high 5 ngan mr padil!

k h a y said...

cutenyee.....
ank buah kao. hehe.

kao ni manje sgt smpi dok atas riba mak xsudah2.

skang pon same ke? haha

Aidy Shahiezad said...

pergh.. manje sungguh dia nie...
sure sampai skrang perangai manja tue x berubah... hahaha...

well, happy b'day to mrs padil too... ;)

Farah Adila said...

hepi bday auntie! hehe
pani, muka ko cm mak ko r... ;)

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

bolat:

hohoo alia secomel mak cu nyer. ekekeke.

uit. ko sokong mr padil ye.cisss. haha

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

khay:

cute kn kn kn. hehe

hisshhhh simpang. mak aku xlarat dah nk support berat bdn aku klo dok atas riba die. T_____T

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

aidy:

hahaha sekarang tak manje dah. dah matang.;)

wah tq.

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

farah:

hehe same ek? dah name pun mak aku. mesti la same ye x? ekeke

I am Karl said...

sweetnye stori

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

karl: thnxs hohoho

z a w a n i b a d r i said...

lawa gile jubah grad tdika ko!
nak jubah cam tu tok grad!

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

wani:

hahhaa. leh jugak. t aku tempahkan utk ko ek jubah tu ^^

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...