Friday, October 30, 2009

Malang sungguh ke sungguh malang? mane satu.

Salam n hye semue.

Sape tak jawab salam tu dose. Jawab cepat. Ye. Seperti tajuk kite pada hari ini ye tuan² dan puan². Hari ini ade lah hari yang sungguh malang bagi aku. Kenape? Moh aku ceghite kat bawoh ni;

Aku nak pegi amik slip exam, aku terjaga pukul 10.00 am. Aku janji dengan kawan pkul 9.00 am. Aku terkejut. Tengok henfon, ade 56 miskol. Gile. Serius tak sedar. Terus aku g mandi.

Masuk bilik air, baju aku tersangkut kat pemegang pintu, lantai pulak licin, selipar tandas tapak dah la haus, terus aku terduduk jatuh. Bummm! Bummm! Camtu la bunyinye rakan-rakan dan taulan. Tengah mandi baru sedar yang spek lupe nak tanggal. Cis. Habis jahanam spek aku. Dah le aku rabun jauh.

Aku pakai baju. Terus aku g bilik kawan aku, lepas tu terus pegi tunggu bas. Bas lambat. Tunggu punya tunggu, tak sampai-sampai. Lame tunggu, baru sampai, tapi bas tu pulak ke Taman Bernam, bukan ke kampus. Kene tunggu next bas pulak. Then, bas yang ditunggu telah sampai. Aku naek, terlanggar sorang gurl yang pegang banyak buku. Berderai buku die jatuh kat tangga bas. Salah aku la coz aku langgar dia. Terpakse aku tolong kutip satu-satu. Yang gurl tu tunggu je aku pas buku kat tangga bas tu.

Aku duduk seat depan. Tibe-tibe rase bontot basah. Rupe-rupenye, tingkap bas bocor, habis air ujan masuk (renyai-renyai) dan basahkan kerusi tu. Aku pulak dengan tak sedarnye terus terduduk atas kerusi tu. Ha. pandai kan. Tukar seat.

Sampai kat fakulti, tengok ramai orang beratur amik slip. Panjang gila. Terpaksa la beratur. Aku kan pelajar yang baek. Beratur punya beratur, bile sampai turn aku je, slip untuk student sem 5 pending dulu. Entah sebab ape tah. Kene amik petang sikit. Aku pun pulang dengan keadaan hampa. Member aku plak terus pegi library.

Aku lapa. G gerai nasi kerabu. Lame tak makan nasi kerabu.

"Bang, nasi kerabu ayam satu!"

"Ok siap!"

Aku cek poket, erkk. Duet lupe bawak. Cemana ni? Takkan aku nak mintak utang pulak. Aku pon pikir-pikir la ayat utk auta broder kerabu ni.

"Bang, nak cakap ckit leh tak?"

"Ha pedie?"

"Sebenarnye, entry ni tipu je belake. "

HAHA. Kene tipu. Aku tipu je sume ni. Tak jadi kat aku pun. Sory guys! Aku sgt buhsan sekarang smpai tak tau nak buat ape. ^^

p/s: Slip dah selamat diambil pada hari yang sama :P




12 comments:

ain_dira said...

kuang aseeeeeemmmmmmmm!!!! mati2 ingat cerite btl.. mmg malang la kalo btl2 tejadi...

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

ain:

hahaha jgn ah doakan jadi betul2. ekekke

MeaBerry said...

ayooooppppp.... mak kate kan, sape tipukan, dosa. mati seksa..

ni ari jumaat. tak bek tipu laa..


btau mak kite kang!!



p/s: aku baru nak rasa kasihan simpati terhadap anda. tapi tak jadi plak. hahahahahaa

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

meaBerry:

hehehe alaa. jgn la repot kat mak awk. t kite takot. T__T

mak kite ckp leh gurau2 dgn kwn. kite pon gurau3 la. ekekeke.

p/s: hahaha ko nih. simpati awal je kat aku??

Fathiah Farid said...

cheeiiitt...
nasib ko jauh dr ku paani, klo x dah lame ku karate leher jinjang mu..
wuuuu T_T..ni la balasan aku suh ko hapdet blog ye..hahahha

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

fatt:

hahahahaha. weh. jgn le karate aku. aku xkawen lg. ne leh.

tu la ko. sape suh pkse aku hapdet. kan dh kne tipau. eekkeke

k h a y said...

gile busuk ek perangai kao?????

mati2 aku ingt kan btol2. chis2..

mmg la, kalo btol. kao sgt mlg.

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

khay:

hahahahahha. dan hahahaha lagi. jgn mrh ekkk.

Firol said...

baru nak simpati...dusyyummmmm

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

firol:

ahahaha tarik blik simpati ituu

Aidy Shahiezad said...

pertama skali... wassalam (jawab salam)...

keduanya, hampeh betul... penat mbace dgn penug suspens...

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

aidy:

hahaha
bgus. menjwb salam.

keduanye, hahha kesian kne tipu :P

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...