Sunday, September 6, 2009

TSE to SMKA Slim River Part 2

Salam n hye all.

Sabtu - 5 September 2009 :

Hari Sabtu aku di-ganggu dgn Projek Alam Sekitar (TSE). Ciss. Aku baru plan nak tido banyak banyak banyak bergande tibe-tibe baru teringat ade kelas Alam Sekitar ittuuuww. Sungguh kuciwa. Tak dapat balik ikot mak abah tengok anak buah baru :)


Program ittuww start pukul 8.30 am. Sangat la malas aku nak bangun pagi-pagi lepas tu mengadap daun? Ampesss.. Tp, takpe la. Aku ikott kan je la. Da name pun student kan, kena la belajar kottt. Ha. gambo kat atas ni gambo daun yang aku jahit. Kena jahit atas kertas pastu nanti kertas tu gabung dengan kertas ahli kumpulan aku utk di-buat satu buku-herbarium. Tengah sedap2 aku jahit tu tibe2 kne sound ngan lecturer; "Eh yang awak jahit banyak-banyak ni kenape? Due baris je benang. Tak yah banyak2, bukan nak jahit baju raye pon.." Tettttt. ye lah. Ikotkan aje.




After je dah siap menjahit daun segala tu. Setiap orang kne tanam 10 anak pokok dalam poly bag itam ni. Kne masukkan dlu tanah itam ni then baru cucuk pokok ape yang aku nak tanam. Satu grup ade 7 orang. Kiranya satu grup ade 70 anak pokokk.. fuhh. sangat la banyakk okk?? Mati idop balik pon aku xpenah tanam pokok banyak nih. Ngeeee~~~




Yan, Chimi, aku, Ini, Mon2 and bahu Id.


"Ni baru je due anak pokok, mane nak cari lagi 68 anak pokok?" titah Chimi.


Aku dengan Yan.


Bie and Tirah.


Aku n Mon2.




THE END



**************************





Ahad - 6 September 2009 :

Yeah, minggu ni aku pegi lagi ke SMKA Slim River. Minggu dlu2 aku agak nebes nak pegi sebab tak prepare ape yang perlu di-ajor kat adik2 dulu. But this week, aku n geng2 aku yang laen sume dah discuss soalan Fizik tu hari Jumaat lepas. So xde la nebes kan nak ajar adik2 tu nanti. HOho :) Soalan2 tu sume pasal work done and power.


Okk kawan2, mari berposing dulu sebelum gerak naek basss...


Saila, aku n Mon2.


Ida, Saila, aku n Mon2.




Me n Ida.




Ha. Ni sume my adik dalam kumpulan aku.. Tp lupe nak tanye name HAHA :)


Ni lagi adik2 yang pemalu nak tanya, tapi bagus la at least tanye jugak kan dari tak tanya langsung hehe :) Adik yang tengah tu cepat catch-up.


Ni pun cepat catch-up jugak ape yang aku ajar tadi. But gambar ni xclear pulak.

Okk. kelas ajar Fizik ni abes pukul 1 pm. Tapi kesian lak kat adik-adik ni sebab tak sempat nak discuss sume soalan. Maaf la dikkkk ehh. Tapi aku da bagi jawapan untuk soalan yang tak sempat diskas, suruh diorang try cari jalan kira sendiri. HAHA. Practise makes perfect :) lagi-lagi kalau independent. Mesti result superb nanti. Yeay. InsyaAllah.. So far, best la ngajar adik2 ni sebab hampir semuenye cepat tangkap ape aku ajar. Eh yeke?? aku takde la tanye ape komen diorang tentang aku lak tadi HAHA. Aku tengok derang angguk je. Paham la kottt. ^____^




Gambar ni time on d way nak balik ke UPSI. Hahahha. best tak? best tak? best tak? Tibe2 ade kedai name aku lak kan. Besau pulak tu, 'FARHANI' tu. Bangge gile aku lalu depan jalan ni tadi. Rase kedai tu macam aku yang punye pulakkk. haha. Same name kan. Kire same tuan la kedai perabottt tu. haha. Sape nak order perabot untuk raye ni??? Meh order kat akuuu. AKu bagi diskaunnnnnn.



THE END



Note: Lepas ni nak buwat lab report EA yeay~!


10 comments:

♥♥me ~ cik sara said...

paani!
ko sgt3 menyerlah pakai tudung merah tuu...
i like!

k h a y said...

petani berjaya ek jgk kao. pasni nk tnm pokok kt uma ak x? haha.

YEKE DAK2 TU PAHAM PE KO AJAR?tah2 dorang angguk ngntok. ish2.

xde mkne kedai tu ko punye. haha. terbaik la. =)

ain_dira said...

jelez sei nengok kedai tu tuleh besau2 name ko..haha..


btk kate khay, dorang angguk ngantok kot..ngeh3..


p/s: khay!! umah ko ade tanah ke?? teetttt

p a n y said...

sara:

heheheh menyerlah ekk warne merah tu. :)thx

p a n y said...

khay:

hehhehe xmo ah jd tukang kebun ko. tp kalo ko bg gaji byk, leh je. hoho

hahhaha derang paham kottt. aku assume jee dgn gumbire.

p a n y said...

ain:

hehe nti klo aku bukak kedai, aku tarok lak name ko besau2 ek. "AIN" hoho

ahahhah ehhh umah khay xde tanah?? umah die atas awan kee

Aidy Shahiezad said...

ces...
ade ke bulan2 puasa nie, plan nak tido berganda2 banyaknya... tak patut... tak patut...

p a n y said...

aidy:

hahaha ala. qada tdo di siang hari.

Firol said...

Lama tak kesana..rindu le pulak kat perak

p a n y said...

firol:

haa.. jemput la dtg perak lg. huhu

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...