Wednesday, September 16, 2009

Bulan mulie ni, leh tak perangai tu mulie sikit?

Salam n hye all.

Ape kabar korang? Camne puase cukup ke? HAHA. Bajet tanye orang laen tapi diri sendiri tak cukup puase. Eh eh. arini terpakse bukak puasa sebab aku demam. Tak larat gila. Boleyh pengsan aku kalo lame2. So, berbuka je tadi. Jangan jeles. Sekarang demam pun dah kebah. Tinggal seleseme je lagi. Uwaa.. mintak-mintak la cepat sehat. Aku tak mau pagi-pagi raya orang semayang raya, time tu pulak aku sebok nak sedut hingus sambil nyanyi lagu, 'No man, no cry..' HAHA.

Raya ni aku balik dengan Mr Poli, abang aku yang dengan gagahnye akan singgah Tanjung Malim amik aku bersama-sama isteri beliau, Mdm Porin. Jumaat kol 2 pagi. Tatot gile tinggal sorang2. Seb bek ade tenet. Leh gak peneman time aku kesekor-an. HOHOHO. eh. asal tibe-tibe nak gelak macam Santa Claus? Takde sifat ke-gengster-an langsung.

Sebenarnya entry ni khas nak cerita pasal kawan aku ni. Kite namekan die sebagai T. Aku tau die bace gak blog aku ni. HIHI. jangan marah eh T. Aku just nak share je dengan diorangg cerita ko. Biar diorang tolong doakan untuk ko sekali.

Macam ni, si T ni aritu gi kelas naek moto. (Nampak tak ke-brutal-n beliau? HAHA) Pastu, maybe la time die bawak moto tu, kad matrix die tercicir. Kad matrix tu sekali la functionnye untuk cucuk duet kat atm. Pastu tadi, dia baru tersedar la dia punya kad tu tercicir. Lantas dia call bank ****m suruh block la die punya akaun tu. Unfortunately, bank ****m cakap balance dalam akaun dia da tinggal RM30 je. And mereka cakap ade orang keluarkan duet die RM500, pukul 11.36 pm kat atm uni aku. Sakit jantung tak kalo mende ni happen kat korangggg?

Kalo penjenayah tu keluarkan duet tu kat atm uni aku, secara otomatik la kitorang assume budak uni aku la yang curi. Sape lagi kan? Tapi tak tau la kot-kot staff-staff kat sini ke yang curi, no komen la. But the main point kat sini, kenapa la nak curik duet orang? Dah la sekarang ni bulan puasa, bulan mulie, bulan baek. Tapi asal perangai macam syaitooon? Da tau terjumpe kad matrix orang laen, yang bukan milik kita, kenape la tangan tu sangat la malas nak bagi kat pak gad? Tapi rajin pulak tangan tu pegi cucuk duet kawan aku tu kat mesin atmmm? Sangat laaa perangaiii cam lahanat.

Maybe salah kawan aku jugak sebab die tarok no pin die tu, no ic dia. PAstu pulak kat kad matrix tu terang tang tang ade no ic. Memang satu advantage la untuk penjenayah tu dengan liciknye keluarkan duet dia. But aku memang tak puas hati la. Ini ke bakal-bakal guru yang nak ajar generasi mase depannn?? Aku bukan nak cakap aku ni baik gile sampai sume orang kne ikut jejak aku. Tapi aku takde la sampai jumpe kad matrix orang, pastu curik duet dia. HARAM tau tak? Setiap sumber yang haram tu nanti jadi bahan bakar api nerake. Tak takot ke? MAybe die leh lepas kat dunie, kat akhirat nanti sape nak tolong dia? Sape? Sape pun xdapat nak tolongggg.

Kesian kat kawan aku ni. Die orang jauh, orang kelantan. Seb bek tiket sume da beli. KAlo tak, takde duet la nk beli tiket. Terpakse la raye kat Tanjung MAlim ni. Sangat la sedih okkk.

Dah dah. Malas nak sambung. Bengang je rase.

Note: Haa. di kesempatan ni aku nak ucapkan; SELAMAT HARI RAYA kat semua muslim dan muslimat. Dan di sini jugak aku nak memohon ampun dan maaf zahir dan batin sekirenya ade terkasar bahasa, halalkan segale makan da minum. Kalo aku ade terhutang pape ke, bagitau la aku. Kalo nak halalkan je pun, orait gk kan. HAHA. Akhir kate, SALAM AIDILFITRI.

12 comments:

meorsoleh said...

Ish3.. pony... sebut pasal kecurian ni, umah aku kt Lenggong baru je dimasuki pencuri td... Bulan Ramadan ni, waktu parent aku pegi terawikh... Astaghfirulllahalazim sungguh...

Tapi nasib baik yang ilang wang tunai je, and jumlah nye kurang dr jumlah duit kawan ko yang dicucuk secara haram itu... Nasib baikla mak aku bukan pengumpul barang kemas... hahaha...

Ape-apepun, bialah mereka dengan labu-labunye. janji takde orang yang tercedera dah tiada jiwa yang hilang... duit boleh dicari, nyawa mana mau ganti?? Kat padang mahsyar nanti se-adil-adil mahkamah... Doakan diorg dapat hidayah je laaa....

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

meor:

wah. umah mu kne masuk pencuri?? jahat tul. orang tgh beribadat, die buat jahat.

ha. btul jugak. seb bek xde nyawa yg ilang. duet je. :) duet leh cari. wah wah. copycat ayt ko.

z a w a n i b a d r i said...

sbgi seorg bakal guru ak maluuu jugee~

owh ckp pasal x hormat bulan ramadhan, ak berbulu jekk tgk org buat drive tru KFC kat tmpt ak!
klu ade anak2 kcik tue xpe laa...
nie kapel muke obiously melayu okay!
ade satu kete nie sume bdk2 mude laki pompuan!
kot ye pun pompuan tue xle solat,
xkn nak mkn dpn org pose ye x?
krg raye korg yg lebey2!
owh geram!
*teremo plak di sini*

selamat hari raya pani!
maaf zahir batin!

ain_dira said...

kesimpulan : JANGAN SESEKALI TARUK NO PIN ATM BDAY DATE. TAK PAHAM BETUL ORG YG SUKE LETAK NO PIN BDAY DY. TERANG2 SENANG NAK CILOK DUET DARI DLM BANK.buat la no pin tarikh lhr family leh tahan lagi

benda dah jadi kan. tp siyes malu sbb tu mmg cikgu...

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

wani:

ha. memang. aritu g times. selamber je anak melayu ni, minum pepsi, mkn popcorn dlm wayang. xtau malu tol la diorang ni.

hihi camat ari rye juge. maaf zhir batin~!

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

ain:

haha kwn aku tu da kne bebel dgn polis daa.. g taruk no ic jd no pin. lepas buat baru, die tarok no laen. serikk..

Monkey D Luffy said...

huhuhu

kesian si T

kutip ler derma tolong dia sikit

Fatt said...

ya allah..kuang asamnye sape yg curik tu..
dah la bulan posa..
nk makan duit haram plak...
xtakut kene seksa kat neraka ke?
suh kwn ko byk bersabar..
ade hikmah di sebalik sume tu..
pasni wat pin no. yg ssh2 skit taw...

k h a y said...

baru beberapa ari lepas kawan ak nye beg duit ilang. sian kt die. dh la byk kali ilang kottttt..

sebek die org KL. tp, die bt bisnes2. so, mcm byk mende dlm beg duit die tu.

tah ape2 pencurik. xberkat ramadhan die. penat kao puase 30 hari weyh! (eh, ke die x pose kan paani????) haha

ok, sorry lah. bkn nk mengutuk ke ape dlm bulan puase ni. nk menyedarkan die je even die x bace blog kao ke kan.

keh, samat ri raya paani!
maaf zahir batin.

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

luffy:

kesian kan si T. buley2. sile la ulurkan derma anda. uuhu

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

fatt:

tu la pasal. memang hampagas punye pencuri. oohoo.
kwn aku mmg serik la.. trus buat no pin susah2.

█▓▒░♥ p a n y ♥░▒▓█ said...

khay:

Laaaa.sedey gile duet ilang asil niage. cm ain ritu pun duet topap ilang kn?

xposer kotttt org yg curik tu. aahaha. mandai2 je aku

ok.. slmt ari rye bebeh.
maap zr btn.

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...