Sunday, August 16, 2009

Perihal Jay Chou

Salam n hye all.

Tak payah nak tenung gmbar ni lame-lame. Sampai kiamat pun takkan jumpe ape kaitan gambar ni dengan entry aku skangg. Aku saje je taruk gambar tu. Takde kene mengena.

Aku kat cafe ni, semata2 nak online. Tenet kat umah sewa aku seperti biase membuat hal-nya sendiri dan dengan ter-sangat la alasan yang binawe. Eyy.. memang tokey umah ni jadi musuh ketat aku la skang. Rase nak pegi serang hendap die tapi tatau pulak umah die kat mane. Nak serang hendap kat ofis die pulak, ramai konco-konco die. Kang orang sume raye kat umah, aku sekor raye ngadap dinding lokapp sambil makan kueh baulu cicah dengan air sirap.

Ok ok. aku bukan nak citer pasal tenet. Pegi mamposs la tenet ni. Busan. Aku nak citer pasal sorang laki ni. Jom gelarkan dia Jay Chou dalam penceritaan aku ni sebab aku tatau nama dia (ni saje je okkkkkk). Senang ckit nak citer.

Aku duduk-duduk kat cafe ni dari pukul 8.30 pagi. Ada la satu meja ni, ade pinggan mangkuk yang dah digunakan. Kalau korang jadi aku. Korang angkat ke pinggan mangkok tu pegi tolong letak dalam besen?? Kompem TAK kan. Kompem la kite akan ignore je kan, biarla orang cafe tu yang kutip.

Then, tetibe si Jay Chou ni datang. Dia ronda-ronda satu cafe ni, rasenye die cari plug, nak maen tenet jugakkk kot macam aku. Sekali xde plug yang kosong. So, die tengok la meja kosong, maybe die nak wat kje la kot after that. Pastu, die lalu kat meja yang ade pinggan mangkok tadi. Secare slambernye, die tolong angkatkan and tolong hantarkan kat dalam besen. Aku agak terkejot la jugak. Baiknye ati die walaupun si Jay Chou ni adalah seorang OKU (orang kurang upaya). AKu yang terlebih upaya ni xde ati pon nak buat baik. Serius aku insaf tibe-tibe tadi tengok Jay CHou tu. Then, pastu, Jay CHou tu duduk meja laen, sorang-sorang. Kirenye, meja yang ade pinggan mangkok tadi memang die sengaja la kemaskan, bukan die nak duduk situ pun. Nampak tak kemuliaan ati-nye? Nampak tak?

Note: Erkk.. kenyang pulak lepas makan. Eh. Jay CHou dah ilang.

24 comments:

♥♥me ~ cik sara said...

weeehuuu..lame tak menyinggah ke cni..huk3~!

woo samelaa..tenet aku pn kdg2 mengom gak..hampeh hampas toll

woo...jay chou itu amat baekk lorr..wa respek la...

nway, slamat berpuasa paani..

Razman said...

mungkin jay chou mmg pkerja..tp die suka curi tulang..so die wat keje sket then lepak tmpt laen..

wah...sguh bsuk hati aku..

MeaBerry said...

baik nye hati jay chow tuuu...


busuk juga hati anda ye. berbau hamis agaknye!


hehehehhehehe tu lah!!! lain kali tlg la basuh pinggan ttu!!!

Aidy Shahiezad said...

ade kemungkinan tak yg encek jay chou td adalah bos kafe tue ?? huhuhu....

k h a y said...

ok, ak nmpak.
kao kurang kemuliaan hati agaknye.

sile perbaiki diri.

hahaha

Nurul said...

weyh mulianya hati die. and namenye jay chou. ko ni wat aku terbyg die sgt hensem. hahahha

Kojack de Alloohaa said...

oh JAY CHOU tu tlah menyentuh hatiku ini...

ohhhhoooo...wlupon dia tu OKU tp hati dia x kurg upaya mcm kita ni..isk3..

p a n y said...

sara:

huahuha selamat menyinggah kembali~!

itu laa. respek same jay chou tu jugakkk weee..
slmt berposerr.. jgn ponteng ye. hehe

p a n y said...

razman:

hahah jay chou tu student upsi jugak. same batch dengan akuu. die bukan pekerje cafe ttuuu. lalalala.

p a n y said...

meaberry:

ala! malas la nak tolong3. bukan dpt upah. hehehehe

p a n y said...

aidy:

wahhh.. kemungkinannye 0%.
jay chou tu ternyate bukan bos cafe terbabit. HAHA

p a n y said...

khay:


hahahah tu je moral of the story yang ko nmpk?? cissssss.

aku baik jugak. kadang2. tetttttt

p a n y said...

bolat:

hahahha. jay chou upsi ni kiut. tp x hensem. xkesahlah janji ati die baek.

p a n y said...

kojack:

ishk.. adekah anda sudah insaf dgr cerite jay chou??

sile pegi tlg mak bsuh pinggan. cepat! hahah

Firol said...

orag buat baik kita contohi

p a n y said...

firol:

ya btul2. kne contohi. ^_^

zarf_iera said...

kot2 dy tokey cafe 2 kot.

aWaLLiWauDDin said...

hehee.. amik la part time angkat pinggan kat situ.. kate insaf.. hehehe

green apple said...

boleh la kalau nak suruh aku alihkan pinggan, tapi aku alihkan kat meja sebelah je, kasik clear meja aku. takde la sampai nak angkut ke dapur segala.

NiSa said...

betul la pepatah inggeris kata... dont judge a book by its cover...

p a n y said...

zaf:

hahaha bukah ah. jay chou tu bkn tokey nyerrr

p a n y said...

awal:

hehehe malas laaa. xde gaji. wkaka

p a n y said...

green epal:

hahahaah sama la. memang malas pun nk tolong2 angkut mangkok sume tu g dapo.

p a n y said...

nisa:

yes.. dun judge a book by its cover~!

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...