Saturday, August 29, 2009

Entry khas: Happy Birthday!

Salam n hye all.

Just nak wish happy birthday, hepi bday, epi buzzday, hepi bornday and jugak hepi boomday special for Miss NURUL IZZAH ABDUL HALIM a.k.a BOLAT. My bff-besfren forever! 29 August ni memang tarikh keramat la untuk dia. haha.

Sape ade jumpe beliau? tolong tangkapkan beliau untuk aku. Lame sgt da xjumpe beliauuuu. RINDU gilaaaa. Tak sabar nak tunggu beliau balik Malaysiaa..T__T Bagi reward gold coins tuu kat sape2 yg dpt tgkap beliau. Biar londeh poket korangg penoh syeleng.

For Bolat: Aku doakan ko panjang umur, sehat, murah rezeki, cerah minda dan segala2 nya lah. Thnxs 4 being my fren =)




*****************************************



Aku ade kat umah sekarang. Semalam balik naek bus. After je kelas, terus aku cabut pegi pekan Tanjung Malim and terus naik bas ke Ipoh pukul 11.30 am. Then, sampai kt Medan Gopeng pkul 1.15 pm. Aku nak kejar bas Ipoh-Gerik kat Stesyen Roadways Tajuddin Ali. Dulu mase matrix, kalo nek teksi pegi Tajuddin Ali tu RM10 je. Tapi baru-baru ni, senior aku cakap dier pegi sane, teksi charge RM11. Aku terpakse gak amik teksi, xsempat dah tunggu bas nk pegi sane. Bile sampai je kat Tajuddin Ali tu, skali pakcik tu cakap, "Dik, RM12." Ha?? Pakcik ni kan. Ari Jumaat pun nak cekau2 duet aku. Dah la bulan Ramadhan, bulan mulie. Cube la bagi murah ckit. ni tak. Eh eh. kan dah ter-mengate pakcik tu. Tak pasal-pasal. Ok la. Maap.

Ayah aku pesan nanti suruh bas berenti kat ujung kampung. Jangan berenti kat pekan GErik. Aku pun ikut jela. Agak-agak nak dekat dengan kampung aku tu, tibe-tibe rase berdebar2. Ceh. padahal nak suh pakcik bas tu stopkan bas je. Tu pun nak berdebar. Tapi memang berdebar. Serius. AKu kan pemalu. wakaka. cam ape je. AKu nak tekan loceng, x sampai. Aku tengok tinggi sangat loceng tu. Baek aku jangan try tekan, kang kalo betul2 tak sampai, bikin malu saja sama orang2 yang ade dlm bus. HAHA. Bile aku da pesan kat pakcik tu, "Pakcik nanti tolong berenti kat simpang Tanjung Rambai tu ekk.." Time da dekat2 sampai tu, ade orang tekan kan loceng, aku pandang belakang, mamat tu sengih je. Aku kenal dia. Sekampung dengan aku. CIss, kalo aku tau awal2 dia ada, tak payah aku susah2 nak jalan pegi depan suruh pakcik tu berenti. Seup nak tergolek jatuh lagi tu time pakcik tu breakk. GIlo la aku. Dah la ujan lebat. Seb bek Mr Padil datang amik kt ujung kampung tu. Takde la aku jalan kehujanan seko3.

Note: Mau pegi bazaaaaaaaaaaaarrrr. Sape nak bawak???!!

12 comments:

Nurul said...

ponieee dearieee,
windu windu windu sgt dengan kamu!!!
nak balik mesia skrggggg!!! mahu2 <3
paani, thanx for the wishes. may Allah bless u always too! thanx for being such a very nice fren ever! i always love u. always. thats the promise. once again thanx dear! btw do contact me thru my celcom num K? malas nak topup vodafone da. hehehhe, paani, poskad aku tak pos ag, sebab aku tggu poskad khas aku tempah. just wait n see ya. poscard khas dr auckland.

NiSa said...

gold coin tu diterima lagi kah wahai cik paani yg comey? hehe

hepi besday utk kawan kamu jugak... dulu da folo dia kat blog. tp skrg dh xbley sbb dia dh x invite... lgpon kenai kat blog ni ja.....

bila kamu story pasal medan gopeng n stesyen bas roadway teringt zaman naik bas tu dulu.. tension kalo naik bas n bila sandar kat seat. after turun bas, memsti ada member tegur sbb tudung kotor kat kepala...

k h a y said...

kao! sian bolat jd wanted x pasal2. huhu..

berbuke di ruma ye cik paani? msti seronok kan. leh mkn byk. ngahehehe..

=)

alasan ke ape loceng tnggi sgt?

zarf_iera said...

owh bolat...maafkn aku.aku x igt!huwaa...
epi belated besday dear!
fwenz 4eva!

Kojack de Alloohaa said...

HEPI BESDAY utk mmbr hg tu..

pemalu rpanya..hahaha..buat lawak ja hg nih..

p a n y said...

bolat:

waaaaaaa pos cepat2 tau. xsabar dah ni. wkakakaka

nti kalo blik msia, aku blanje choc indulgence utk ko ekk. so cpt2 la balik. wawawa

p a n y said...

nisa:

ohhh kenai ek si bolat tu. wkakka

aah.. bas tu mmg kotor. eh by da way, bukan nisa dok pendang ke? knpa naek bas roadway tu juge?

p a n y said...

khay:

mmg aku xsampai la tekan loceng. loceng tu bukan kt tepi tingkap. tp kt tgh2 dinding. tgh bas. maunye aku smpai nk tekan. lalalala

p a n y said...

zaf:

wowowww dikau lupe ek bday beliau? wkaka

p a n y said...

kojack:

ahahaha aku mmg pemalu laaa~!

NiSa said...

a'a... umah mmg kat Pendang

Dulu blaja kat Perak... so merasa la nek bas Roadway itew...

p a n y said...

nisa:

ohhhh hahaha bas tu mmg nostalgia kn.

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...