Sunday, July 19, 2009

SMKA Slim River Part 1

Salam n hye all.

Aku dengan beberape orang dak-dak sem5 ngan sem3 'dijemput' untuk jadi mentor Fizik untuk student form 4 dekat SMKA Sungai Kurus ni. Agak macam tergesa-gesa and macam terkejut jugak because none of us yang prepare 100%. Sume bace ala kadar je before pegi sekolah tu. Ingatkan just bagi sokongan moral or nasehat je macam mana nak study (even diri sendiri suke study last minute haha). Rupa-rupanya kne mengajar diorang. Sorang mentor dapat dalam 3,4 adik-adik ni.

Adik-adik bawah jagaan aku name diorang Syafa, Sakinah dengan Syahirah. Kebetulan kan sume uruf S. hoho. Aku je F. Agakkkkkkk segannnnn laa nak mengajar sebab aku takde contenttt. Sume da lupe. Lepas belek-belek text book diorang baru la ingat sikit-sikit. And ajar la ape yang patot. Yang aku ingat. Mane yang aku tak hengat, aku tanya la lecturer aku, Encik Fauzi dengan Prof. Rusly yang turut turun padangg. Rajin diorang nih~!

Kami dengan Prof Rusly

Depan Dewan Besar

Next time kami kne datang lagi kat sekolah ni, ajar buat amali pulak and so on. Sonok jugak la ngajar ni rupenye eh. Tapi kalo betul-betul aku ni penuh dengan ilmu lagi sedap la nak ngajar. Ni aku pun blur-blur jugak bile diorang tanya soalan. hihi. Takpe2 next time aku prepare awal2. InsyaAllah.


*********************************************

Aku demam. Demam teruk. Suhu aku time tu 102 Fahrenheit aka 42 darjah celciussss. Batuk, sesema sume ade. Kire macam pakej laa jugak. Tak tau pehal tibe2 demam. Sebab cuace kut. Almaklumla salji asik turun je ni (ceh perasan je aku). Mrs Padil ada datang ikut akak aku, tido kat umah sewa aku ni la. Seb bek beliau datang betul2 time aku demam. Ade gak la tempat bermanja. cewah. Pagi semalam, Mrs Padil bawak aku g klinik sebab tengok condition aku yg macam 'hidup segan, mati tak mo'. Aku kena injecttttt kat klinik tuuu. Menjerit aku (dalam ati je la). Da la kebas-kebas. Sakittttt T______________T. Mrs Padil yang suh doc tu inject sebab nak suh aku sembuh cepat, petang tu nak g SMKA Sungai Kurus yang kat atas ni. Balik umahh, terus muntahhhhh. Buweeekkkkkkk. Xde kuar isi ape pun, cecair je (euuwwwww) sebab aku tak makan. Makan pun cubit2 je roti canai mak aku. Takde selera ah. Lidah rase payorr je.

Note: Sekarang demam da okay. Tinggal selesema dengan batuk je pulakkk.

14 comments:

k h a y said...

huiyooo..... ajar fzk tuh. ajar ak buley? ngahahha.. kalo ak jd budak tu, ak dere kao mek. =D

ha, kao dmm sbb salji? haha..
ak ase kao kene H1N1 nie. dudududu~

Fatt said...

fuyyo aja fizik tuh..
klo aku la, mati uidup balik konpem x leh..hehe

ko blaja pe skang smpai g ngaja ak neh?
konpius aku

meorsoleh said...

haha... last minit... budaya MRSM.. biase la... wakakaka...

best la name sekolah tu... Sungai Kurus... Sungai je ke?? hehehe

aWaLLiWauDDin said...

hye..salam.. hye cikgu, semoga jd cikgu yg xgarang akn dtg..
pastu demam yer? dak cek btl2 lum? mane tau ade kantoi H1N1 ke.. hehehe

khaL_eLLa said...

paani... kamu demam?? teringat time aku demam trok ari tu.. seb bek ko tak pengsan mcm aku... hahaha... get well soon ya..

Kojack de Alloohaa said...

huuiiyoo..jd cikgu tu..

mkan ubat ya..

p a n y said...

khay:

waaaaa. ko amik engineering. patotnye ko yg ajar aku fizik. hehe

eh jgn. tamau h1n1. simpang2. T___T

p a n y said...

fatt:

aku amik kos pdidikan fizik kt upsi nih.

kebetulan lecterer aku tu ank dia ade blaja kt smka tu, tu yg die anto ktorng g sane kot.

padahal aku bkn expert punnnnnn uwaaaaaaaaaaaaaa

p a n y said...

meor:

wkakka tau xpe. last minute lg cpt catch up~!

hahaha sungai je kurusssss. mentornye takkk uwaaaaa

p a n y said...

liwau:

salam. haha tak garang kuttt.

da g klinik pun. doc tu xckp pulak psl h1n1. haha. mintak2 la bukan.

p a n y said...

khaL:

uwaaaa seb bek xpengsan. g pun mak aku ade jaga aku semalam. smpai ngingau2 aku. hehehe.

p a n y said...

kojack:

hehe thanks

MeaBerry said...

alaaaa shian ko...


jage kesehattan diri tau...

aku pun tgh seseeema ni.. =( maklum lah... selalu kuar umah time salji trunnn

p a n y said...

meaB:

hehe da sehat da la cyggg.

ko pun jage kesehatan taw~! seseme cpt mkn obatt okk?

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...