Thursday, July 2, 2009

Pengsan aku tau!

Salam n hye all.


Tibe-tibe aku pun nak cerita aku penah pengsan mase sekolah dekat emaresem perndunk lepas je baca entry Khal yang tibe-tibe jugak pengsan pagi tadi. (harap dia okay sekarang hehe).

Hal pengsan kat sekolah ni terjadi masa aku form 1. Lapan tahun yang lepas, tapi memang tak boleh or takkan dilupakan sampai bila-bila. Kejadian yang memalukan. *blushing*

Kat sekolah dulu kena bangun awal-awal pagi, kol5 macam tu la kalau tanak berebot mandi kat bilik air. Sapa yang bangun lambat memang kena tunggu giliran la. Ditakdirkan pulak aritu aku terbangun lambat. (padahal tiap-tiap ari pun bangun lambat sampai sekarang. ha ha)

Aku pun kelam-kabut la pegi bilik air. Tengok-tengok orang dah ramai cop tempat mandi. Diorang cop guna bekas mandi (raga kecik) sendiri. Aku pun cepat-cepat la letak bekas mandi aku after sapa tah aku tak ingat.

Punya la tunggu lama gila. Sampai aku rasa ngantuk tu datang balik time aku berdiri tunggu turn mandi tu. Aku pun pejamkan mata. Tapi aku tak tidur..ok?? Just pejamkan mata je. Hayati-kan suasana bilik air masa tu.

Berdiri lama-lama, kaki aku lenguh pulakk. Then, aku pun ber-cangkung la. Sambil bercangkung tu, ade gak la aku terlelap. Tak leh tahan ngantuk tu. fuhh.. Dah lenguh bercangkung, aku berdiri pulak lepas tu.

Bila aku berdiri je, aku rasa macam pening-pening. Rasa macam melayang-layang je. Rasa macam kaki tak jejak tanah. Lagu row row row your boat ber-putar2 dalam pale aku.



Aku pengsan.



Sedar-sedar je, aku dah tertiarap atas lantai bilik air tu. Ada la 2 orang kawan aku kat sebelah diorang tanya;



"Paani, ko okay ke?"



Aku macam blur-blur masa tu. Nape aku men-derap atas lantai pulak ni. Lantai bilik air pulak tu!! Horror okkk. Aku bangun. Aku berdiri sambil sandar kat dinding. Aku buat-buat macam tengah pkir. Muke serius. Kawan aku tanye lagi;



"Ko okay tak ni?"

Aku jawab; "Aku okay, aku okay. Takpe, hang pegi la sambung gosok gigi hang." Sebab masa tu dia tengah gosok gigi.



Kawan aku tu pun blah, sebelum blah, sempat lagi dia gelakkan aku sebab die ingatkan aku tergelincir, pastu jatuh. haha. (amira izati)

Masa tengah fikir camne aku leh pengsan tu, aku tengok la balik lantai yang aku jatuh pengsan tadi tu. Aaaaaaa?????? Aku terkejot gile. Sebab ape?? Sebab time pengsan tu aku terjatuh atas bekas mandi orang lain. Sampaikan tempat letak sabun dia pecah sikit and bekas mandi dia retak. ha ha. berat sungguh aku.

Pas da dapat turn mandi, aku gelak sorang-sorang dalam shower tu. Dok pikir, nape la aku leh pengsan? Malu beb. Dah la pecahkan bekas orang. Adehh. Nak kuar dari shower lepas tu pon aku rasa macam malu gilaaaaaaa!!!!! Laju je aku jalan tak pandang orang lain dah.

Esoknya, aku ganti bekas-bekas yang pecah tu kat tuan dia, Shuhada. Maap la ekkk.




Note: Aku rasa aku pengsan sebab ber-cangkung lama sangat kut. Darah tak leh nak lalu kat dalam badan aku. Oksigen pun takde. haha. aku agak je. aku bukan dokter. huhu







18 comments:

meorsoleh said...

masya ALlah enti.. bratnye... haha

p a n y said...

wkakakak. nk buat cmne. dah tertindih bekas tu secare mengejut. hahaahaha

ifbt1 said...

hooo33..
kenangan yg mnarik...kihhh33..
ntahh2 bekas mandi kte tak tuee..
kuangg3..

Farah Adila said...

wakaka.. lawak ler ko ni pany.. kahkahkah.. aku nk gelak jugak. tbe2 aku teringat kt toilet matrik. tym tu nk mandi pg gk, ade bdk tu tergolek sbb lantai licin. terabur sume toiletries die. nk gelak, nk tlg tp sume yg ade cm x berperasaan. sume blur bru bgun tdo! adei la...

khaL_eLLa said...

aku ade dgr cite pasal ko tu dulu..mase tu ko duk tingkat 2 aspuri lame kan...

aku dgr org duk ckp2 ade budak pengsan dlm bilik air sampai bekas mandi org len pecah... aku tataw sape sbenar nye mule2.. da form 2 br aku taw.. ko rupe nye.. haha... klako..

aku taw sbb ape ko pengsan pas cangkung tu.. mesti ko bgn secara drastik kan time tu... tekanan darah ko rendah mase tu... huhu.. tp kalo aku normal la kalo cangkung trus berdiri ade rase pning2.. huhu..

p a n y said...

intan farhana: hahaha bukan ko punye. shuhada punye. kenal x die? yang geng dengan zetty, fariza, dayah sume tu.

p a n y said...

farah: hahahahaha aku ingt!!! ade gurl tergelincir pehtu jatuh kt lantai tu. lantai tu air mmg bertakung. tp sume org blur2 mamai. nk gelak pun xsempat. hahaha

p a n y said...

khal: hahahaha. aku la orangnye. wowww.. tak sangke gosip tu meliar ekkk wkakakakka tapi betul.

aaaa. btul2. laju je aku bgun pas cangkung tu. tak elok kan mcm tu. mmg rase pening2 lepas tu. T__T

Fatt said...

ala paani...nak jugak cakap ko pengsan padahal ko memang tidur xsedo diri mase tu..keh3...

aku dlu tdo lam kelas sampai terhantuk kepala kat meja..umphh habis le sebab siap berbunyik lagi..haha

k h a y said...

ah, poyo la kao. mencangkung boleh pengsan? ape kes????? hahha... aku ase ko terlelap je tuh. then, ckp pengsan. wahahahha....

ko xde perasaan mcm tu ke? lol..

sebek ko gnti dak tuh nyer bekas. aku ingt ko nk bt bodo je. hehe

p a n y said...

fatt: weiii aku pengsan aaa aku bukan tertidoo ekekekek.

ko memang. kaki tidur juge mcm aku. hehehe =P

p a n y said...

khay: hahaha btul la aku pengsan. xkan la pas aku bgun dari bercangkung, trus je terlelap. menda tu berlaku dengan pantas n aku yakin aku pengsan. wkakakkaka.

hehe. barang org. kne ganti. =)

ღ Juliet ღ said...

nasib baik tak pengsan dalam jamb*n. ehehehe

p a n y said...

juliet: jamban??? hohoho ngakk mungkinnn.

Aidy Shahiezad said...

sempat lagi dia menghayati suasana dalam bilik air tue ek... isk...

p a n y said...

aidy: ekekeke. mesti la sempat hayati suasana tu. nak gambarkan dekat korang cmne keadaan mase tu. =P

Kojack de Alloohaa said...

hahaha..tergelak ak di pgi hari..

anyway, i have an award for u..!!!

p a n y said...

kojack: ces. tergelak ekk dikauu. hahaha.

award tu akan diambil! ok! thx u

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...