Thursday, July 16, 2009

Pagi makmal yang ceria!

Salam n hye all.

Today is Thursday. Tu takyah gtau pun sure korang da tau kan. Sok Jumaaaaaatt yeah yeah. Kenapa aku suke sok Jumaat? Sok tade kelassssss. Lab untuk thermodinamic esok, start next week. Gumbirenye ati ni. Tuhan je yang tahu.

Pagi kelas aritu, singgah la satu gerai ni, nak beli nasi lomak. Tapi da abes, sedey gila. Tapi makcik tu macam kesian pulak kan kat aku. Die bagi kueh freee, 5 ketul. Karipap dengan seri ayu.. hihi. time kaseh makcik. Saye doakn makcik slalu murah rezeki. aminnnn.

Karipap

Seri ayu

*****************************************

Kat perumahan aku ni pulak macam nak block2 tenet lagi. Macam sem lepas. Ya Rabbi. Diorang ni kan. Kalo tak nyusahkan orang memang x buleyh ke? Ape kes mau block2 tenet2 lagi ni? Cukup-cukup la buat kitorang kat sini merana tade tenet berbulan2 sem lepas. Duet tenet da bayar sekali dengan yuran pendaftaran tiap-tiap sem! Perkhidmatannye tak dapat pulak? Ape kes? Ape kes? Jawab la kat akhirat nanti. (=.=) Lantak korangggg. Ni pun online gune wireless curi mane tah tibe2 ade detect pulak aku tibai je la. Hish. Stressss aku taw!!


"Okay ya murid-murid, alat radas dan bahan eksperimen pada hari ini adalah bla bla bla....."

Tipu je la. Takdenye lecturer tu nak cakap camtu. Sile gune bahase omputih ye? Aku nak tulis balik pun aku tak tau pun la name2 alat ni. Yang pasti ade TANAH LIAT. Kegemaran aku tuh. Mr Padil tak suka aku main tanah liat. Sebab ape tah, aku lupa. Tapi sebab-sebab pasal kesehatan la. Tak elok main tanah liat ni. Tapi tadi aku tengok tanah liat tu, tak tahan la. Terpakse gak main.

Mula-mula Mr Bebola yang botak kepale~!

Mr Bebola da berubah jadi Mrs Bebola sebab rambut kuning da tumbuh.

Nak bagi Mrs Bebola terbang, tapi takde enjin jet. Ber-api2 pun jadi la.

Mrs Bebola atas men-jajah bekas angkup vernier.

Sampai ati ko pijak lab manual aku wahai Mrs Bebola?

Mrs Bebola dengan pencil case aku bentuk kucenggg. Boipren baru beliau le tu.

Try tengok Mrs Bebola guna hand lens?

Boring sebenornye gi makmal tadi. First time ade 9 je orang student dalam tu. Pelik sungguh. Selalunye around 20 sumthing. Tapi takpe, best jugak. Tak payah nak berebot2 alat radas. Bahagieeeee.

Weh betul ke selame ni aku banyak mulut? Tadi kat kelas agak senyappp. Ada orang tegur, 'nape senyap je?' Ey aku jarang la bercakap kalo ade lecturer kat depan. Hormat. Hormat. Kadang-kadang redahhhh jugakk.. Aku senyap sebab letih ah. Kelas dari pukul 8.00 am sampai kol 7.00 pm. Break pun sekejap je. Untuk semayang sume, makan. Tu je. Hari Khamis memang jadual packkk. Tu yang fuhhhh.

Note: Nantok gilaaaaa!!!

12 comments:

~wandie~ said...

buang tebiat ape??xde keje la tu..huk2!~

♥♥me ~ cik sara said...

wahhh..comelnye mrs bebola~~
pensel case kucim tu laaagi comel..belikn aku satu paani..hehe..

owh..maknanye diorg aware kt tahap kebisingn ko..patut bangga..they'll surely miss u when u're gone..hehe penghargaan tuh..~~

Aidy Shahiezad said...

fuiyoo... kreatif dikala kebosanan ye....

p/s: part suruh jawab kt akhirat bab tenet tue yg tak tahan gelak seyh... ;)

p a n y said...

wandie:

hohoho sbb siap awal experiment, tu yg main clay tuuu. kikiki

p a n y said...

sara:

hehehe pencil case tu aku cilok akak aku punye. syhhh.

yaaa btul juge kn. penghormatan utk aku tu sbb suke bisin. heeh

p a n y said...

aidy:

hahaha tapi kan. arini tenet da okay pulak. seb bek. xyah la diorang jwb kt akhirat.

Monkey D Luffy said...

aah

haramkan apa yg korang bayar tu

hahaha... kejam

mr.fadzil said...

Selamat ke SMKA Slim River..

p a n y said...

luffy:

hihi tenet da okay. so xbengang2 da. kalo diorang wat hal lagi, bru haram kan. yeahhh.

p a n y said...

Mr Fadzil:

hehe. bru blik smka le ni.

k h a y said...

ape kes la kao buat tnh liat bgitu rupe? haha..

mmg xde bakat. sbek ko bakal cikgu bkn bakal artist. haha.

p a n y said...

khay:

hehehe. cite2 dlu nk jd liberty statue wakakaka

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...