Wednesday, July 8, 2009

Over Stress

Salam n hye all.


Aku stress ke? Entah la. Aku rasa aku hepi je. Maybe la aku stress dalaman kut. Macam-macam hal jadi kan around this two weeks. Maybe. Tapi aku rasa aku okay. Kalau korang stil ingat, aku penah sakit facial palsy. Lepas je aku sakit tu, hormon aku terus jadi tak stabil. Tak stabil macam mana? Yang tu tak perlu lah tau. Ketidakstabilan dalaman dalam badan aku.

Semalam pegi klinik, sebab takut la jadi pape kat badan ni, tapi diri sendiri tak tau. And takut jugak efek dari makan ubat yang sakit facial palsy tu boleh efek kan kesuburan. waaaa tatot2. so mari jumpe doktor.







"Erm..awak jangan risaulah. Awak takde pape."

"Betul ke? Abes, ape yang berlaku dekat saya sebenarnye?"

"Awak over-stress.."

"Ha?"

"Aah. Bila awak stress, ia ganggu hormon dalam badan awak. Awak skang cume perlu tenangkan diri. Kalau la ****** berlarutan lebih dari 6 bulan, baru awak datang jumpa saya. Tu baru dikira penyakit. Untuk tahap sekarang, awak normal. Takde pape."







Fuhh.. Alhamdulillah la aku takde pape. heee. Lega2. Dan doktor tu bagi ubat turun darah dekat aku. Cam seram je ubat tu. Tapi bila dipikirkan balik. Die cakap aku stress?? Aku stress ke? Cuti kat umah 2 bulan tak buat pape, aku bahagie je. Tiap-tiap ari online. Kalo tenet tenat, aku bace komik, maen game, makan sume. Tak ke bahagie namenye tu? Tapi kenape aku stress? Aku tak rase aku stresss. Abaikan.





*********************************************





"Apa perbezaan Problem Base Learning dengan Problem Solving?"

Pensyarah tanya. Satu kelas senyap. Sebab tak tahu gamaknya. Aku pun senyap. Aku tak tau.

"Okay, awak!(Tujukan dekat kawan aku) Pilih satu nombor bertuah, saya nak panggil orang tu jawab soalan tadi."

"Ok, no. 10."

"FARHANI!"



Ha? aku? Budus. Aku mane la tau. Tapi terpakse la ke depan. Sampai je depan, aku jawab dua patah perkataan je. Pastu sengih buat muke mintak belas kasihan. Pensyarah tu tak puas hati.



"Okay, awak panggil sumone pulak jawab soalan ni." kata pensyarah tu.

"H***!" hoho. Aku panggil budak yang pilih no 10 tadi. wkaka sory ehh kamu. Tak tau nak panggil sape dah time tu.

Lepas H*** pegi depan, aku pon mencicit la nak cabut lari pegi duduk.

Tibe-tibe pensyarah tu cakap, "Ha, awak tak leh duduk, sebab awak tak leh jawab tadi."


erm..terus aku STRESS!


Note: Pose ganti lagi sehari~! yeahhh berusahe. hoho






12 comments:

ifbt1 said...

stress yg 'invisible' mungkin

z a w a n i b a d r i said...

ak da blajo pasal problem-based learning tu!

♥♥me ~ cik sara said...

lorr..bakpenye gitu..jgn klau ko stress ko balun nasik ayam 2 pinggan da laaa..parah tu kang..hik3..

aku blajar problem solving jek..problem based tak taw..hehe

Farah Adila said...

owh tidak! stress dalaman!!! nmpk luar len, dalaman x sedar sebenonye stress. rilek ek pani.. tenang2 saja.. ;)

p a n y said...

intan:

hoho. aah. stress invisebell. susah nk pulih.

p a n y said...

wani:

PBL tu ko da blaja ek. hehe. pasal FILA kn?

p a n y said...

sara:

hohoho. aku kalo stress, aku tido. koma smpai malam.

prob solving tu cmno? eden xtau la. huhu

p a n y said...

farah:

huhu tgh bertenang la ni sambil minum milo. ekekeke

Monkey D Luffy said...

duduk depan komputer lama2 memang boleh stress

p a n y said...

Luffy:

Kapten, kalo duduk saje2 depan laptop xbuat pape, mmg stresss. tp kalo duduk smmbil bce blog kamu, stress pun ilang. hohoho

Kojack de Alloohaa said...

ish3..siannya..stress dalaman..??
x pnah tau pon..

p a n y said...

kojack:

haaha stress dlaman maybe la. dun knoww.

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...