Tuesday, July 28, 2009

Otak aku dah nak tepu!

Salam n hye all.

"Semoga Allah jauhkan kami, keluarga dan rakan-rakan kami dari H1N1.." Aminn...

Banyak jugak eh Ipt yang kena tutup gara-gara selesema b*bi nih. Takot jugak aku kot-kot tempat aku belajar ni pun ditutop.. mintak dijauhkan la. Amiiiiiinnnn... Aku pun baru je baik dari demam+selesema+batuk+sengal2 badan. ALhamdulillah la. Ramai sangat budak Upsi yang demam-demam simtom mcam ni. Berjangkit-jangkit. Lepas sorang, soranggggg lagi yang kena. Dah separuh dah budak kos aku yang demam ni. Tak tau la pulak kan musim demam ke hape. Nak cakap ujannn xde pulakk ujan turun, setiap ari keringgg kontanggg je Tanjung Malim nih. Nyamuk banyak la. Bukak je tingkap, menyerbu je nyamuk masuk, jantan betine sume maen redahhhh je. Xgunessss.

Semester ni jadual pack gile. Amali ade lima. Di-ulangi LIMA!!! Amali Alam Sekitar, amali TSP, amali Biology, amali Thermodinamik and amali Elektronik Asaassssss. Tak larat nak buek lab report. Naek juling da mata ni nak wat discussion..kira2...seb bek sume member kejesame. Ape yg penting? KEJESAMEE~! (muke selenge itik pakei topi).

Krem mata aku tgok nomborr.. Jadi budak tadika jugak yang best. Relax je. Masa aku stil tadika kat Gerik, masa tu ada exam. Aku tatau pulak exam pertengahan semester ke, exam final ke, lupa. Yang aku ingat, waktu aku tadika tu, aku slalu konfiuss nak tulis nombor 10 macam mana. Aku slalu pkir, sepuluh tu nak tulis macam ni; 10 atau macam ni; 01?? Aku tak pasti nombor 1 ke nombor 0 yang kt depan. Soalan ujian tadika tu macam ni;

  • Satu:____
  • Dua :____
  • Tiga:____
  • Empat:____
  • Lima:_____
  • Enam:____
  • Tujuh:____
  • Lapan:____
  • Sembilan:____
  • Sepuluh:_____???
Yang lain tu aku leh jawab, tang soklan yang last tu memang blur. Serius blur. Tapi dalam blur-blur aku tu, aku jawab jugak macam bawah ni; 10.

Sekali bile nak anta tu, aku ter-usha pulakkk jawapan kawan aku yang lain, ramai pulak yang buwat '01'. Lagi la aku blur-blur. Nak tukar ke tak jawapan tu. Nak tukar ke tak? Last-last aku tukar jugakkkk. Besfren Forever! Bodosss gile diri ini tiru orangggg laen.


Ni la nombor sepuluh aku ye rakan-rakan? Sile belajar! Nak dijadikan citer, memang jawapan aku tu kompem2 la salah kan? Pastu, esoknye, on d way nak balik umah, nak tunjuk kertas ujian tu kat Mr Padil, tibe kertas tu dilayangkan angin. Dilayangkan angin takpe lagi, ni kertas tu terbanggg and jatuh betul-betul atas seketul TAHIK AYAM! yang freshhh. Tak ke memang naye tuuuuuu. Rase cam nak nages je mase kertas tu kena taik ayammm, geli gila. Just lap-lap dengan daun je. Kalo basuh, lunyaiiii la kertas tuuuu ye takkk? Aiii.... tp xpe, tahik ayam pun tahikkk ayammm la, yang penting markahhhh besttt. Salah satu je.

Ha ha ha.

13 comments:

zarf_iera said...

cis..ade slah pn mau bangge lg 2..hahaha..

agk rsau la ngan sesema vavi (bak kate ain) ni..
dh brtmbh penularan domestik skang ni.
smoga kita semua selamat & terhindar dr dijangkiti.
amin~~

Kojack de Alloohaa said...

ak pon demam ni,,berjangkit ngn bdak umah ak...kurang asam keping btoi..!!

hg x dmam ka..??

Nurul said...

*guling-guling gelak* camne la ko leyh terkeliru ni poni???

aku leyh byg doii kertas tu melayang atas taik ayam. kalau aku la kan poni, aku tak bawak balik da kertas tu. aku tggal je kat stu. hahahahha

mr.fadzil said...

Klu tengok dari belakang kertas... 01 jadi 10, Klu pusingkan atas ke bawah 01 jadi 10 jugak..Mungkin ponni tengok kertas kawan dari posisi yg salah..10 nampak 01...

mr.fadzil said...

Klu tengok dari belakang kertas... 01 jadi 10, Klu pusingkan atas ke bawah 01 jadi 10 jugak..Mungkin ponni tengok kertas kawan dari posisi yg salah..10 nampak 01...

p a n y said...

zaf:

kah3.bangge mesti adeee. auwww.

oh ain panggil seseme vavi? sdap gk tu. dr panggil seseme babi ye x? sopan sikit kn kn.

aminnn.. mintak2 dijauhkan semua.

p a n y said...

kojack:

hahaha hang demam jugak ka?

aku bru je baik demam. yeay~!

p a n y said...

bolat:

hahahaha. aku kureng pndei mse tadika dlu. tu yg keliruuuu. auwww.

hahahahahahahaha mane leh xbwk balik??? usahe aku tuuuu. klo kene taik lembu pun aku bawak balik jugakkk.

p a n y said...

Mr Padil:

eh eh. tol gk kan abah. maybe tertengok kertas kawan tu dr depan. tu yang nmpk 01. hehehehehehe

k h a y said...

aduhai paani. time budak2 sume pon leh jadi. mcm2 la kao.. wahahahha.

ak pon pena tiru jwpn org dlm kelas. dah la dak tu bt slh. ak pon slh jgk,

chis!

khaL_eLLa said...

lawak la ko paani...gelak guling2 aku di buat nye bace cite ko ni... huhu

p a n y said...

khay:

hahahaha. tu la pasal. tiruu kawan, padahal kawan pun xreti jugak. same la. gagagaga.

p a n y said...

khal:

wkakakakakkakaka aku tumpang gelak bersama ko. ekekek

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...