Monday, July 6, 2009

Malam Pertama

Salam n hye all.

eh.. bukan bukan. Pagi pertama.. Ha. tu baru btul. Seronok betul nak tunggu hari isnin. Sepanjang hari ahad aku tidur je. Kunun nak save energy untuk kelas esoknye. Bangun pagi sabtu pkul 8. Lepas tu, kul 11 pagi aku tido balik sampai petang. Bangun je, makan. Malam lak, pas maghrib trus tido, bangun kol12 am. Ha... lepas je kol12 am tu trus tak leh dah nak tido. Jenuh ni mata nak pejam. Xbuleyh2 pulak. Musibat!! Ni semua godaan syaitooooonn. Tak gune. Nyah dikau.

Terus online smpai la kelas esoknye. Mandi2 sume terus pegi kelas. Kuar je umah, terkejut tengok barisan nak naik bas panjang gile. Budak2 yang bru daftar, yang muke baik2 ramai btul beratur. Nyampah. Bagila senior korang ni naek bas tu dlu. Tak gheti-gheti? Ini tidak. Muke innocent gila. Taik. Maap la dekkkk. Tapi takpa la. Buleyh jugak la tangkap2 gambar kenangan hari pertama g kuliah untuk semester 5!! hohoho (gelak bangga seorang senior).


Mon-mon, Che Kam, Aku and Su

Su, Ida, Mon-mon and Che Kam

Wahh katilku yang dirindui selame 2 bulan cuti nih~!! Teratur je kan? hehe padahal cadar tu baru je pasang, froggy, patrick, deris dengan strawbery tu baru je aku susun. Tu semuaaaa tipuuuu je teraturrrrrrrr. Nak tangkap gambar kan kena la lawa-lawa sikitttttt. Sikit pun jadi lah.

Hensem tak kucen aku ni? Name dia Rambo. Arwah atuk aku yang bagi nama. Dia ni bile aku tala je kemere kat die, laju je die lentokkkk kepala dengan lengan die tuuu. Konon gagahhh. Yela. Sume kucen betina kat kampung aku tu sume dia da cop. Tak ke gagah tu?? Kalo ilang due tige ari, tau dah die g mane. Kadang2 lepak kat masjid. Beriman kan kucen ni. wkakka. Bagus punye kucen. Tinggal je kat umahhh tu.

Naseb bek la kelas tak start lagi. Just briefing je pasal RI. Kejap je la. Best gila. Aku da le penat. Penat tidur. Lecturer tu paham-paham je aku da buat muke paling jahanam kat depan tu terus bagi kuar awal. Time kasehhhh Dr. Huarghhh. Semalam idung berdarahh. Tanjung Malim ni panas betul. Banyak betul dose. Bawak-bawak le bertobat. Yang terkejotnye, ade sorang penduduk Tanjung Malim ni dah disahkan positif virus influenza H1N1. Ya Allah, jauhkan aku dan rakan2 kat sini dari penyakit itu... aminnn.

Harap semester ni bagi sinar harapan yang baru untuk aku. huhu. Doakan aku ye kawan2.

Note: Sape yang tak abes ganti puase lagi angkat tangan?? ehh. kite geng aa.









23 comments:

Aidy Shahiezad said...

ala kiutnye la koleksi kat atas katil dia tue... huhuhuhu.... ;)

Monkey D Luffy said...

jalan kaki ler

sihat

Nurul said...

cik farhani, [amat ske menggunakan name farhani da skrg, bila kenal kawan baru nama izzah farhani. aku masih teruja dengan gabungan name tu]

back to komen asal, wahh ko da start sem baru ke? all da best la paani ye. belajar rajin-rajin ^^.

rambo? bo kan? hahaha aku igt kuceng tu. betapa die takut dgn aku. kire tak gagah ag la poni.kah kah kah.

and gile kemas katil ko. tapi aku mmg da agak sebab nak amek gambar la susun cantik2 tu. weee ^^. btw mmg kemas and sedap ah do, byk bantal dowh. oitt anta satu bantal kat aku weyh~!! jap2 deris? bukan name die aku bagi dollah santek? sile gune name dollah santik. hahahahahhahahhaha

k la. panjang lak aku komen. all da best ^^

p a n y said...

aidy:

haha kiut kah? tengkiu2

p a n y said...

luffy:

3km leh ke jalan kaki? tak sanggup eden. huhu

p a n y said...

bolat dearie:

hohohoho. wahaa aku terkezut tau ade org name izzah farhani tuu. gbungan sey dikau n aku. ekeke

hehe tengkiu2. doa2 la aku kt cni taw.

hahahaha. ko je satu2 manusie yg rmbo takottt. wkakaka

hahahaha nti ko balik msia, ko amik je mane ko suke. hehe oit. aah dengan ko name die dollah shantekkkkkk~!!

tengkiu =)

MeaBerry said...

hehehe same le kite. i pun blum abes ganti lagi tau. heeeheeeeee



good luck fo d new sem.

semoga dapat sinaran baru ye. hehee

nizamsani said...

H1N1,bukan sorang.tapi dua.

p a n y said...

mea:

hohoho. ni tgh ganti ni. jom same2 ganti. hheehe

thanks~! gudlak 2 u 2.

p a n y said...

nizam:

eh dua eh?

ain_dira said...

nak patrick ko tuh..hahaha..

btk ke kat upsi tu kelas dy kadang2 ade kat blok kedai yg disewa??

k h a y said...

hello bebeh!

kemas gile katil kao smpi ak terkesima. tp, ak tau itu tipu je semate2. nk mengaburi mate kami yah! hoh!~~

eeh, takotnye ade wabak tu kt sane. hope kao ok. jauhkan diri dr org yg xsehat. hehe.

eh mek. tah2 kan.. senior ko dl pon ckp mcm tu mase ko first2 smpi sane. ye x? bls dendam ka

Firol said...

SELAMAT BELAJAR....

Jangan sia-siakan impian Mak n Bapak...

:)

p a n y said...

ain:

huhu. nk ke?? kui3. amik le patrick tu. da lembik2 da aku kerjekn.

hoho. btul. upsi ade umah2 kedai. 3tingkat. banyak row jugak ah. ade dlm smpai 50 kut klas. hoho. tp xburuk ah. lawooo tau. die cat lawo2.

p a n y said...

khay:

wkakaaka. katil kemas tu menipu mata ko jeee.

T__T aku takut juge dgn virus tu. huhu. doakn aku ye.

hahaha. tak punye. aku junior yg baekk. tetttt

p a n y said...

firol:

hoho. trime kaseh cikgu~!

Kojack de Alloohaa said...
This comment has been removed by the author.
Kojack de Alloohaa said...

yaa..semester 5..!!sma la kta..hahahahaha(bgganya)

p a n y said...

kojack:

hahaha sem 5 jugak ke???hahha bangga gile ekk kooo. hamik kos apo?

Kojack de Alloohaa said...

kos-song..haha
ak amik chemical engineering kt UMP la

p a n y said...

kojack:

ehh yeke? mesti kenal atiah? atiah azmi.

akuKah.. said...

sy kenal che kam..
hehe..
mmbe lama...

p a n y said...

akukah:

hoho tol ke??

satu sekolah ker dgn che kam.

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...