Saturday, June 6, 2009

Pengumuman di-buat

Salam n hye all.

Dengan secara rasminya, aku ingin memaklum-kan semua orang yang blog aku lagi satu tu aku da tukar url die. url yang lame mcm old-fesyen je. so, mari tukar. simply click here plis. 

Arini pegi EMPAT kenduri. First kenduri sedara, lauk sedap. yelah. kenduri yang mule2 mesti perot tengah lapau lagi time tuh. Pape makanan pon sedappp. tul takk?? Second kenduri, tak kenal. layan kan aje nafsu makan tu.

Third kenduri, tak kenal jugak. Kawan Mr Padil, so dun wory. makan je. Kelam kabut aa kenduri third ni. aku dahaga gila. masuk2 trus cari air. tatau lak air kne tuang sendiri. ingatkan ade orang tuangkan. bile tengah beratur, orang depan aku tuangkan air utk dia n family dia la kot sbb banyakk and aku lak mati2 ingatkan die kje kontrak tu tuang2-kan air untuk guest. dengan slambernye aku amik sume air yang die dah seup tuang bagi kt family aku. patot ah die senyum2 geleng2 mase aku amik cawan2 dia.. maap la kakk. Kenduri third ni memang dah tak lalu makan nasik, so aku, poyu, Mrs Padil and Mr Padil makan bubur je. Die ade sediakan bubur kacang merah kot dengan bubur jagung. Poyu n Mr Padil amik bubur jagung. Aku n Mrs Padil amik bubur kacang merah. Punye la aku sangat gelojoh nak rase bubur Mr Padil, terus tangan aku tertolak bubur aku, tumpah sume atas meja. samdol gelojoh betol laaa dikau. balasan amik air oranggg. dah la ayah zulhuzaimi marzuky (pelakon kacak citer rempit) lalu kat sebelah. kaber2.


*ni gambar lame. time aku still matrik. bukan pengantin yang kenduri tadi. saje nak buktikan yang zulhuzaimy ni memang betul2 orang gerikkk. haha. aku yang tdung pink itttuwww.



ha.. elok2 pon ko dalam mangkuk tu. nape pulak nak tumpah2.


ni budak gelojoh tu dah buangkan sikit sisa2 yang tumpah atas pembalut ijau nih.


Lawa kan pelamin dia. tambah2 lawa lagi ada meja tetamu yang di-salut bubur kacang tumpah.

Hah. yang kenduri last ni memang dah tak larat sangat dah. dah la kenduri dekat ngn umah je. tapi pegi last sekali. yang ni memang aku minum air je. sawan aku kalo makan banyak2. Tapi yang pasti sumer umah buwat air SIRAP! yeah. air kegemaran yang bewarne merah. Sirap kenduri best. Sirap umah xbest. T___T

Balik umah, kene ceramah dgn Mr Padil pasal macam mana nak carik kawan yang baek and macam mana nak mesra-kan hubungan dengan kawan2. wahhh. da besar2 pon kne ceramah g kan. bese la. Dekat sejam kena ceramah #$%7*9%#@8)$%%!$! Sampai-kan beliau terkeluarkan satu pepatah yang cambest jugak la di-dengar;

'Masak satu megi, tapi makan kongsi pinggan lagi bagus dari makan dua megi, pinggan laen2...'

Tu diaaaa... tak penah2 orang guna megi buwat per-umpamaan. tau2 pulak anak bongsu dia ni suke makan megi. dan dan tu jugakkk buwat pepatah guna megi.. lagipun time ceramah tu memang aku betul2 tengah makan megi... patut laa.. syabass appa.

MooD: Zzzzzz.. nantok gile skang.

Tangan Lincah Menaip: Jom ah tido. pe lagi nak taip2 ni. Moh kite meroloh.





12 comments:

Fatt said...

hahhaa..same la situasi kat cni..
1hari smpai 4,5 kenduri..
tp aku x g pon..
duk umah menanti cokelat, telur2 kenduri...makan ngan kicap kipas udang..best!!

Nurul said...

oitt mek, 2 tndanye nanti ak balik ko kena la kongsi maggi ngan ak. hahahah

weyh kalo la ak tuan rumah pengantin tu ak mesti balun ko dah, ape ni buat tumpah ni. naseb tade mamat kacak lalu kalau tak, habis ah kau. hahahaha

byk gile ko gi knduri. kejelesan melanda. hahahahaha. tbe2 tingat kenduri pona and poli. suh poyu kahwin cepat, ak nak jadi pemberi bunga telur ag. hahaha

weyh senang at je amek air org. hahaha mesti berasap je org tu tgok ko amek air die. hahaha kalo ak, ak sound direct je, oit budak, ni air dowhh. hahahahaha

meorbest said...

ish3... gelojoh sungguh.... kok ye pon nak makan banyak, kene la ngn penuh bertatasusila.. hehe...

aik, apsal Mr Fadzil tetiba bagi ceramah?? Lu ada gado dgn sapa kaa??

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

fatt: hahahha. asal ko xgi? penat derang jmput ko. ohh haha aku layan cokelat je. telur tu kasi mak aku, mlm tu jugak masak telur rebus masak merah.. haha

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

Olat Cumil: hahahha alah! dengan ko. segalanye pon kongsi. layankan aje. wakaka

haha tu la seb bek xde mamat kacakk. kalo ade segan gkkk. wahhhhhhhhhhh. pliss laaah. gatai sguh.

Poyu cakap die nk kawen time umor die 25, 26 kot. skg da 23 umo die. haha. wait n see!!! ko tetamu wajib.

hahaha. ne la aku tauuu. ingtkan org tu pekerjaaaa.baju same je aku tgkk dgn org yg cedokkan makanan. wkakaka

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

meorbest?: hahha. ala. aku xde skill la nk makan byk2 depan org. wakaka.

huhu. entah la mr padil tu. saje je die bg ceramah tuh. aku okay je ngn kwn2. huhu

k h a y said...

hi byk nye g mkn kenduri! smpi 4?????????? gile btol tuh. tp xpe, ak paham ko suke sgt mkn2 free neh kan. hahaha...

asalkan prot terisi, itu mencukupi. lalalala~

Farah Adila said...

haha.. gmbr zulhizaimy tu aku dh tgk kt matrik dlu!!

alahai pany.. gelojoh sungguh kamu ni.. tp kn, bubur tu nmpk best!! nyam2..

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

khay: hahahaa 4 beb 4! xcaya.? tu memang perot aku rase cm nk melotopp gile2. haha. wahhh.. ai mmg suke mknn yg FREEE! hehe

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

farah: sedap jugakkk la.. huhuhu

hahahaha
aku tau! aku seup print out lg kn kn. pastu zaza curikkkkk. smpai skg xbg dh.. haha

mr.fadzil said...

Ponni.. jom tengok wayang... hadiah untuk...... tahniah.

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

mr. Fadzil: jom jom jom jom. skg jugak kite pegi! hohoho (gelak santa claus)

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...