Tuesday, June 23, 2009

ohhhh... tidak tidak!

Salam n hye all.

Tag lagi? cuti-cuti ni banyak je tag kan. tambah-tambah diorang tau aku freeeeeeeeeee. so senang je mereka tag aku. takpe aku terime. ha ha ha mari kite terjahhhhhhhhhhhhhhh lagiii. Kali ni from ZAF and KHAL.


From ZAF:


Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini.
1- ohhhh. name die zafirah~! aku panggil die zaf. adekah ini menarik bagi anda? kikikiki


2- die ni sangat la suke bercakap.. non-stop. hehe. sampai la penah ade mbr aku ni pgil die itik serati.


3- nakal gile die nih. kt matrix dulu slalu kne marah dgn cik zaipah. (sume org xsuke cik zaipah ni, garang). si zaf ni penah main tanglung dengan tini, jalan2 time malam2, ronde2 satu kmpk pehtu balik, lepak bilik aku. tgah2 aku dok sebok2 belek tanglung tu, cik zaipah ni datang. bebel-bebel... kitorang tunduk je la. kang melawan, kene buang mtrix pulakkkkkk. tak ke naye tu. haha.

4- dia ni boleyh je mesra dengan sape2. senang je masuk kepala. huhu. tapi time kt pendang dulu asal aku tak baek ngan dia?? kt matrix baru okayyyy. ^__^

5- ingat tak ko penah jumpe ular tedung dengan aku? time tu aku dgn dia borak2 kt tepi longkang. kaki taruk dalam longkang.(malam kat matrix) tengah2 sembang2 tu.. tibe2 dengar bunyi 'zssssss....zsssssssss'.. pandang2 je kt tepi kaki aku, ade ular tedung kaler itam da kembang da tengkuk die.. betul-betul tepi kaki aku tu.. apelagi, melompat aaa kitorang. lahabau btul ular tu.. kalo nak lalu pon longkang tu, bagi la salam dulu.. tapi kan..kalo ular tu betul2 bagi salam, maunye aku pengsan time time tu jugakkk. zaf nak angkat aku mmg tak larat aaa. haha

Setiap blogger mesti menyatakan 5 fakta/5 hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

LIMA FAKTA :
1- hobi aku dikala masa lapang adelah tido tido dan tido. kalo tak lapang pun, buat2 je tido.


2- aku sebenarnye bukan kaki tv. pecaya lah. tanya Mrs Padil. kat umah, aku bukan tengok tv. kalo time sorang2, baru la aku bukakk, tu pon kalo da bosann sgt... sampai nk tekan remote tu pon xreti-reti lagi, lame menung tengok remote, pikir nak tekan ape dulu. Pejadahnye itu?

3- aku minat lagu-lagu jaychou. sedap betul sore dia. tatau la.even lagu-lagu lama dia xpenah buwat aku busan. oh plis. tanak bosan dengan jaychou. kalo boleh, time kenduri kawen nanti pon nak pasang lagu jaychou.. tp kang pengsan lakk atuk atuk, nenek nenek kat kampung aku kang sape nak jawabb?

4- Even nampak aku ni macam tak pemalu. tapi aku pemalu sebenornye. kikiki (geli tak?) ye la. aku pemalu. tak pecaye ke? aku pon tak pecaye.. kalo nak presentation tu mule la jantung aku ni dub dab dub dab. Present depan orang yang da lame kenal pon segannnnnn. Padahal cakap dua tiga barissss jeeee. ape ke hal ye yobbbb???? fuhh.. susah nak buang gabra dalam diri ini. macam mana kah? ade idea? bantu la aku. sob sob


5- Masa kat mtrix dulu, rumet aku, penah larikan diri. sebab ape? sebab mak dia paksa die masuk matrix, padahal die langsung tak minatttt. Ade la juugak aku kene soal siasat dengan warden-warden blok aku tu. mane la aku tau die niat nak lari diri. barang2 die ade je kt bilik aku tu. seminggu lepas tu, warden datang gtau kat aku, die da balik ke pangkuan keluarga.. haaa balik pon kau. da la utang dengan aku rm10, tp bagi rm4. takpe la aku halalkan. wakaka.. adei la.. nape la nak larikan diri. muskil sungguh.. siap tinggalkan surat bawah bantal aku. bagitau reason nape die lari. fuhh.... takot dowh dapat surat tu. tatau nak bagi sape. last2 surat tu ilang g mane tah. ha ha. (harap die tak bace blog ni.)

LIMA HOBI :
1- maen tenetttttt

2- dengar mp3... yang best2 je. yang x best, watpe dgr?

3- bace komik. even komik tu da 20 kali da bace.tapi setiap kali balik cuti mesti bace balik.takot lupa.
4- makan.makan. dan makan.
5- melukis

Anda perlu memilih 5 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka.

1- Farah Adila -
anak jati johor. aku tau die ni mesti buwat. wakakka. aku nak dera die. farah. ko buwat! aku tag ko sorang je kali ni. hahhahaha (gelak kejam) aku nak tengok ape ko tulis pasal aku. kikikiki
2- no one
3- no one

4- no one

5- no one









***************************************************








From KHAL:


1. apakah hubungan anda dengan dia (merujuk kepada pemberi tag)?
- kami kawan. satu sekolah kt emaressem pern_dunk. waaa. lame x eja pendang mcam tu. rindu2.

2. 5 impression terhadap dia?
- suke menari, pandai masak, kelakau jugakk kadang2 hehe, suke nyanyi, terer gile akaun (kalo aku da pening daaa)

3. perkara yang paling memorable dia lakukan kepada awak?
- kui kui. ade ade. die penah buwat gelang manik-manik kaler biru and coklat untuk aku. tapi gelang tu kena curi akhirnyaaa... uwaaaaaaaa

4. perkara yang paling memorable dia katakan pada awak?
- hoi paaaaaaani~! (sambil menjerit nyaring) wkakakaka

5. kalau dia kekasih awak?
- eh. lesbo ke hape?

6. kalau dia jadi musuh awak?
- ni lagi la tak mungkin. dia dengan aku baek.

7. kalau dia kekasih awak, awak akan??
- kalo la die awek aku, da lame aku pinang je dia. wkakaka

8. kalau dia jadi musuh awak mungkin kerana
- mungkin die pon minat hafiz af7? dan dia tak sanggup nak kongsi kaseh syg mungkin? ha ha

9. overall impression tentang dia?
- Dia ni boleh buat jadi kawan baek. ^__^ sebab dia mmg baek.

10. the most desirable thing to do to her/him
- teringin nak tengok wayang dengan ko la~! bile nak jumpe aku??? huhu

11. apakah awak rasa pandangan orang terhadap awak?
- orang ingatkan aku ni baek. padahal aku jahat. muahahhaa (gelak kejam lagi)

12.apakah sebenarnya perangai anda?
- aku baek dengan orang yg baek dengan aku, sape-sape yang buwat hal dengan aku, sampai bila-bila aku layan tak layan je die. kalo die btul2 da baek, aku baek balik.. aku bukan jenis simpan dendam lame2. bikin rosak jiwe je.

13. perangai anda yang anda benci?
- kalo bangun tido, mud mesti tak baek. haha. so kalo agak2 tanak kne maki, jangan la call time aku tgh tido. kompem2 sore aku memang cam nak ngamokk je. T___T nanti cube ubah. uwaaa. sian bolat selalu kena dulu, tapi die licik, lepas tu kalo die call aku lagi, mesti die tanye mak aku dulu, aku tengah buwat ape. kalo aku tengah tido, trus die cakap; 'ehh takpe la makcik, takpe takpe, nti izah tipon balik..' hehehe. ni Mrs Padil flashback balik la..bijak bijak dikau eh bolat.

14. orang yang anda ingin bersama
- Keluarga tersayang dan bakal ehem-ehem. apekah...????

15. katakan sesuatu untuk orang-orang yang suka anda
- waaaa.. time kaseh la nokkkkkkk. takyah la suka aku. aku bukan best pun.

Hoho. khal, aku buwat sampai soalan 15 je sebab aku takmo tag orang. biarlah derita smpai di sini je. wkakakkaka. men-men je ah. aku kan licik.. hehe


10 comments:

Nurul said...

wahhh aku licik. mane tak liciknye, bape thun da aku kenal ko weyhhh. hahaha

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

bolat: hehe. ko memang licik.... T___T

Farah Adila said...

oi pani.. ko kejam~ wahahah

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

farah kental: hahahaha alaa. ko kn nk jadi kental. ni la ujian kekentalan ko. hik3

zarf_iera said...

hahaha..hbt sey bolat.
sgt licik.huhu.

wei poni..kes tanglung 2 xde kaitan ngan aku k.
2 tini n njwa taw.bkn aku.aku x besalah..


huwaa..aku igt.aku igt.kes ular 2..
dah r ular tedung beb!kalu kne patuk,mmg x slmt la kite.huhu

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

zaf: ahaha bolat mmg hebat.licik.

ehhh. ko xde ke time maen tglung tu?? asal aku cm terbayang ko ade. tp tini mmg kompem ade.

huhu tu la. seb bek kte selamat. ular tu tak kijam sgt la. die mintak lalu je.die xpatuk. huhu

khaL_eLLa said...

paani..

tenkiu wat tag aku...

hahah...

bile kite nak jumpe?

ko nek kl tak gitaw aku pon..

weyh.. dulu aku terer arr akaun.. skang tidakkkk.... susah bangat sih.. no more calculation... huwaaa.. T_T a lot of theory n FRS (financial reporting standards)...

mek kau ingat lagi gelang yg aku bg tu... huhu...

anyway.. tenkiu sgt2..
sayang kao.. lalalala~~~

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

khal: heheh sama2

haaa. tu la. bila nk jumpe. huhu
segan ah nk jumpe ko. da lame xjumpe since form3. ko ingt tak lagi muke aku? wkakaka

wow. ade theory?? dasat tu. ala. u can do it la bebeh. dun wori. ^__~

waaa... gelang tu kne curi tau. aku sumpah pencuri tu jadi sesumpah~!!

syg kao juge~!

haruan tasek said...

panjang sangat tag ne....

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

haruan: oh. haru haru. pjg ngat ke? ni gabung dua tag ni. huhu

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...