Monday, June 29, 2009

Bangsat!

Salam n hye all.

Semalam aku terbelek gambar-gambar time sekolah rendah dulu and aku terpandang la sorang muke kawan aku ni, Syafiq. Aku pernah perang besar dengan dia dulu waktu darjah 4. Sampai kena panggil masuk pejabat gurubesar. Woooo.. tatottt. Camni ceritanya...

Suatu pagi yang aman damai. Aku nak keluar rehat. Loceng da bunyi. Time tu aku tatau la kenapa tiba-tiba Syafiq ni panggil aku bangsat. Serius aku lupa kenapa dia panggil aku macam tu. Tapi hangin la aku tiba-tiba je panggil aku bangsat. Aku dalam kelas, time tu dia kat luar tingkap. Dia panggil;


"Hoi bangsat!!"

Cilake gile mulut dia kan? Aku ngamuk aa. Terus aku cakap;

"Hang nak ape haaa, b*bi!"


Dia tak pueh ati, dia panggil lagi;

"Wooo..bangsat ngamuk, bangsat ngamuk...!!! wooooo wooooo."


Ho? Dari mood aku yang tengah lapor tu terus bertukar jadi mood ngamuk gile2 babeng aa. Sampai aku baling pemadam papan itam kat muka dia tapi tak kena. Hampehhhh. Aku tengah lapor giler boleh pulak cari pasal dengan aku??? Taik tol dikau Syafiq. Aku ni pulak satu hal. Perang-perang mulut, leh pulak aku NAGES!!! Tak kental langsung. Nages tu bukan nages sikit-sikit. Dah macam teriakkk da.

Tibe-tibe gurubesau lalu, name dia Cikgu Husni. Dia tanya kawan-kawan aku nape aku nages? Yang member aku dengan jujurnya pegi cerita pulak aku perang-perang mulut dengan si Stafiq tuh! Pehtu gurubesau tu pon cakap;


"Okeh, karang panggil dua orang pelajar yang gaduh tadi datang pejabat saya.."


Fuhh.. luruh jantung aku ni dengar dia cakap macam tu. Kaki ni rasa tak jejak tanah dah. Roh aku melayang-layang ditiup angin. Tak penah-penah seumur idup aku jejak kaki kat pejabat horror tu. Dalam nak tak nak tu terpaksa aa pegi jugak kan. Dah la kena jalan together2 dengan Syafiq tu. Rasa nak lempang je dia. Muka dia tak bersalah je. Sampai je dalam pejabat tu. Terus je Cikgu Husni tu tanya kat kami;


"Kenapa gaduh?"

Aku jawab; "Dia panggil saya bangsat, cikgu.."

"Kenapa awak panggil dia bangsat?"

(yang ni aku tak ingat Syafiq balas apa, tapi kompem-kompem la dia salahkan aku balik)


Gurubesau tu tak pueh ati, dia panggil Aswad, clasmate kami. Aswad pun bagitau cikgu tu yang Syafiq mulakan. So, terbukti aku tak bersalah okkkk?? Pehtu gurubesau tu tanya;

"Tapi ada hukuman jugak, kamu berdua nak kena rotan atau nak bersalam?"


Gila! sapa nak kena rotan??



"Salam!" Serentak kami jawab.


Note: Lepas tu Syafiq pindah sekolah. Sampai sekarang aku tatau nape dia pindah sekolah. Tapi aku gumbira. ha ha ha






26 comments:

k h a y said...

OMG paani! apsal xpilih rotan jer?? hahaha...

ak ase dak tu tuka skola sbb die da malu kot.huhu. buat perangai mcm tuh. sng2 ati je pnggl org bangsat yerk. hoh!~

p/s msti ko kawen dgn die nnt.haha

Kojack de Alloohaa said...

hahaha..agkny cmna la syafiq 2 skrg ni..besa la zaman bdak2 dlu...wakakakah

faizedz said...

kekekeee... kna marah...

MeaBerry said...

hahah aku dulu pun slalu je gaduh ngn bdk laki.

tapi paling xtreme pun kne jumpe penyelia petang aje la.

idak le sampai ke guru beso cam hang kena ni. hehehehhe

Firol said...

agak org yang bernama shafiq memang sinonim ke dengan perkataan bangsat.. tempat aku ngajar dulu ada cikgu nama shafiq...fav word bangsat jugak

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

khay: jatuh la maruah aku kalo kena rotan. wkakakka. entah. time tu kalo dgr rotan, bergetar jntung rasenye. =P

hoi. tanak aku kawen dgn dia. SIMPANG!!! hahaha ko jgn.

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

kojack: hahaha. penah nampak syafiq lepak2 dengan kwn2 dia. idup je lagi.

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

faizedz: tatotttt tau kne marah T__T naseb baek family tak tau.

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

mea: jumpe penyelia petang?
hohohoho tu pon xtreme jugakkk. ekekeke gado sbb ape?

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

firol: hahah. maybe kot. kebetulan. orang name syafiq suke ckp bangsat.

Nurul said...

hahaha kelaka dowl igt kisah tu balik. syafiq tu anak pengetua smksis poni, umah aku dekat ngan die. die ala mamak2 kan. mulut die mmg boleh tahan la. patut dicilikan kan kan kan? naseb die da pindah , tatao la kalo sampai darjah 6, mesti musuh ketat ngan die. hehehhe

ღ Juliet ღ said...

ho? kejinya mulut dia.

huhu

khaL_eLLa said...

gile ah mulut manusia tu...

mulut die puake btol..

haha..

tp knape ko tak pilih je rotan..

best sket.. kah3..

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

Bolat: haaa???? die anak pengetua ke???? patot aa KEREK!!! ceit.

hahahha. kalo die tak pindah sekolah time tu, aku yang pindah..ok!! hahaha

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

Juliet: haha. beliau memang keji adoi laaa.

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

Khal: ahahaha mulut aku pon lbey kurang puake jugak mcm syafiq tuh. wkakaka.

uwaaaaa..xmo kene rotan!!!

Monkey D Luffy said...

nanti jumpa balik blh bercinta plak ;p

Farah Adila said...

ganas r pani! haha.. tp spoil r ko g nangis wtpe?? haha..

tgk2 nti jodoh ko.. aha... ;)

zarf_iera said...

wei...aku mcm suke je syapik 2.ensem x?
mmg bes r dy 2..ley wat ko nanges teriak smpai cm2 skali.hahahaa...

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

Kapt. Luffy: hohoho. tadi baru nampak dia. harap2 cinta tak datang. wkakaka

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

Farah: hahahaha. aku nages sbb aku pompuan! haha. rasional tak alasan tu. wkakkaka.

hoiii. jangan doakan aku jodoh ngan die weii. simpang malaikat 44. fuhh.
kang kalo kawen, tiap2 ari gaduh pasal bangsat. hahaha

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

zaf: hahahah. kalo die hensem, xdenye die cari gadoh dengan aku. ko nak ke?? hamik je. hahaha

meorsoleh said...

wow... tetiba je... hehe....

ak mase sekolah rendah ade orang ejek miow miow... berjemaah plak tu ejek aku... angin sungguh!! lepas sekolah sementara tunggu mak aku amik (darjah 1 ngn 2 ak sekolah x sama ngn mak aku) aku mesti berlari-lari kejar org yg ejek aku tu... slalu dpt tp ak x wat ape2 pon... nak tumbuk kang takut kene buang skolah lak... hoho...

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

meor: hahahaha. miawwww miawwwww. kire ok aa lagi tu kan. budak2. hoho. jangan nk wat hal pulak tumbuk derang, mentang2 drjah 3 baru satu sekolah dengan mak. huhu

ain_dira said...

mulut longkang nye syafiq..

tp ko xleh benci sgt kat dy sbb takot brjodoh pulek..harrr..

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

ain: hoho. jangan ah doakan. woo.. simpang2. aku xbenci die la.

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...