Thursday, June 18, 2009

Aku suka.

Salam n hye all.

Ye. aku suka. memang aku suka buwat tag. serius. sape2 yang free, sile la tag aku lagi ye? sekarang memang sangat lapang. he he he (gelak busan). Kali ni aku di tag oleh KHAY dan jugak KC AWANIS. Pe jadahnya semua ini? Mari kita terjahhh..

FROM KHAY

1. Ape perasaan anda sekarang?
:: gembira dalam mengantuk (tengok jam dah pukul 2.13 am, menguap, tapi gumbira sebab dapat buwat tag)

2. Saya nak makan?
:: nasi lemak. tapi ade ke orang jual nasi lemak kol 2.14 am. (sekejap je da 1 minit berlaku dari soalan no 1)

3. Saya tak suka?
:: tengok bola atau wresling. aku lagi suka online. lagi satu, aku lagi suka tido.

4. Impian saya?
:: Teringin nak tengok JEBON yang real. depan mata. sebab dia sangat cool.

5. Haiwan yang saya tak suka?
:: ya. sama cam khay. aku pon tak suke lipas. aku ada banyak pengalaman dengan lipas. tapi aku cerita dua citer je la eh.

First; masa aku nak pegi buang air b*sar, aku gantung seluar kat tempat gantung. Bila da sudah membuang semuaa, aku amik suar tu nak pakai balik. Bila dah pakai, rasa macam ade benda gerak-gerak, laju-laju dalam suar. macam nak lepaskan diri. aku panik. aku lompat-lompat, then sekor lipas yang kacak jatuh dari suar aku and lari keluar pintu.

Second; kalo korang perasan kan. lipas ni ade satu bau. tul tak? kalo bau je, kompem tau tu bau lipas. masa kt hostel upsi, aku baring-baring atas katil sambil maen game dalam lappy, then tiba2 terbau bau lipas yang aku cakap tadi. aku cari-cari. aku toleh kiri, kanan. tengok-tengok, betul2 ade atas bantal tepi kepala aku. aku jerit. pastu aku hempas-hempas bantal tu. lipas tu hilang. sampai sekarang aku tak tau mana bangkai dia.

6. Saya harapkan?
:: Boleh tido dengan lena malam ni. sebab da banyak malam tak boleh tido. asik pikirkan cam na nak isikan masa lapang je.

7. Jika boleh putarkan masa?
:: Kalau boleh, nak patah balik time skolah menengah. sebab banyak sangat sweet memory. yang tak leh lupa sampai bila2. tambah2 kat taiping yang banyak sangat monyet. banyak sangat. sampai penah b*rak atas buku aku, curi pencil box kawan aku, bergayut kat baju yang aku sidai kat luar, tak gune. kalo aku jumpa dia, aku sekeh pale dia. tapi aku tak berani. aku dengan tipah penah kena kejar dengan monyet jantan. besar. betul besar. dan b*ntot die merah-merah. memang seram. kena kejar sebab aku ajuk suara dia. dia ingatkan aku nak gaduh dengan dia kut. that's why dia kejar. tobat aku tak buwat lagi.

8. Saya pada 10 tahun akan datang?
:: 31 umurku? mesti da kawen. hehehe (gelak gatal) insyaAllah.

9. Handphone saya adalah sebuah?
:: Sony Ericsson z610i (nak guna hp ni smpai kawen, haha)

10. Saya pernah bercinta sebanyak?
:: Next soalan!

11. Saya suka pada?
:: Aku suka baca artikel. baca blog orang. kalo boleyh artikel2 yang lawak. ataupun artikel yang seram. aku tak suke tgok cter hantu sorang2. nanti terbayang2.

12. Kawan-kawan saya?
:: Semua tengah terbungkang ketido-an. (dah pukul 2.29 am ni)

13. Pernah dikhianati?
:: Musti ah penah. rasa nak lempang je sape yg belot tu! bedebus. tapi takpe la kan. dia pun dah mintak maap.

14. Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?
:: Lempang dia bertubi-tubi pastu mintak maaf. haha

15. Senaraikan 6 orang untuk di'tag':
:: no one will receive this tag. the end.






********************************************






FROM KC AWANIS

Rules: The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tag 6 people.

Your Nickname

Nama betul aku FARHANI. Nama tak betul aku angelina jolie. family panggil aku ANI. Kawan-kawan dekat mrsm pendang panggil aku PAANI. dekat mrsm tepeng pun sama. tapi ade dua orang makhluk suke ejek aku padmaPONY. pastu suka tanya aku sambut thaipusam tak? meor, agak-agak tu sapa? then, aku repot dekat Mrs Padil. Beliau cakap; 'Takpa, sedap apa..' Lama-lama, satu family dah panggil aku PONI. aku tewas. abes sume nama diorang lak aku dajalkan. abg aku, fazli jadi POLI. akak aku farhana jadi PONA, akak aku lagi sorang, faraidayu, aku tarok POYU. dengan akak ipor aku, azrin pun kena, jadi PORIN. abg ipor aku pulak, aizat jadi POJAT. haaa.amik korangggg. nak sangat. hahaha (gelak kejam lagi).

Your age of next birthday

Tadi aku nak search google image for my age on next bday, aku tertaip '23'. Pastu baru aku sedar. umor aku baru 21, kalo next bday, da jadi 22. bukan 23. nampak sangat aku matangg.

Place I'd like to travel

Waktu kecik suke tengok citer peter pan ni. suke gile. sampai penah berangan nak jadi wendy. takpun nak jadi tinkerbell. slalu berangan ade orang culik aku pastu bawak aku pegi netherland. ohh. bahagianya~!

Bila aku da matang ckit. aku ubah pikiran. aku tanak dah pegi jumpe peter pan. aku tak nak jadi wendy. aku tak nak jadi tinkerbell. satu je aku nak, nak pegi disneyland. tapi nak yang kat tokyo, japan je. tempat laen xmo. amboi. memilih. mane2 pon buleh asalkan disneyland. lagi best dari netherland. agak-agak tinkerbell ada jugak ke kat sana? nyemak je dia.

Favourite place

Kalo tanak jadi anak derhaka, jum cakap ramai-ramai, 'ohhhh my home sweeettt homeeeee...'. sekian, terima kaseh.

Favourite food

fuhh. ni la feberet makanan aku. sampai bila-bila aku tak penah boring makan nasi lemak. betul. tak tipu. aku search image ni pun dah berkecur air liur aku. ni kan pulak kalo dapat tengokkk yang reall. Pastu makan.. fuhhh nikmat gila.

Favourite colours

Dulu aku suke oren. sama mcam khay. bak kata khay, orange is the new pink~! betul ke dia penah ckp cmtu? aku lupa. sekarang aku da berpaling tadah ke merah pulak. aku pun tak tau. mungkin warna kesukaan aku berubah ikot hormon kut. mungkin. tapi, kereta idaman memang kena kaler orennnn jugakkkk. xleyh kaler laen. hehe

Name of my love

hoho. my love? 'am empty street, an empty house, a hole inside my heart..' petikan lagu; my love by WESTLIFE. Kalau aku dah kawen. baru aku bagitau nama dia.

Hobby

Waktu kecik aku slalu berangan nak jadik doktor. Mr Padil pun selalu bagi semangat. Waktu tu aku kecik sangat. ape yang aku tau pasal doktor ni, ialah.. operation. Pastu time musim ujan, aku selalu main-main lecak. tangkap berudu. aku tangkap. aku baringkan dia. aku amik cutter, aku belah perut dia. aku kuarkan isi perut dia. bergulung-gulung isi perut dia. aku tak geli pon. aku suka tengok. aku kan nak jadi doktor masa tu. aku operate banyak-banyak. aku susun satu-satu atas tangga umah. aku gi dapur, cuci tangan. aku patah balik tempat pesakit-pesakit aku terlantar, aku tengok sume da ilang. aku muskil. aku dah pastikan sume pesakit tu da mati. pehtu aku pandang kiri, aku nampak kuceng aku, Simba tengah jilat-jilat mulut dia. sah. ko yang makan kan???



Aku sedor diri yang tangkap berudu tak mendatangkan faedah untuk aku. so aku bergiat ektip pulak dalam mengumpul setem. ada lebih kurang 3 je buku setem aku yang FULL. lepas tu. aku dah malas. malas nak kumpul.

Bad Habit

Ni aku lupa nak letak gambar. maaf ye. bad habit aku TIDO. diulangi TIDO. aku suke TIDO. tapi sepanjang aku masuk upsi, aku tak penah TIDO dalam kuliah. ajaib tak? sbb for me, tido dalam kuliah tak best. tak cool, tak nikmat. so aku simpan ngantuk aku tu smpai abes kuliah. bile smpai bilik, terus tido sampai koma.

and I wish...

To be a great teacher~! aku tatau masa depan aku mcm mana nti. tapi aku sangat la berharap aku leh hadapi sume ni. leh jadi cikgu yang baik. yang sabar. walopun hakikatnye aku bukan la penyabar. da la banyak cakap.

and I'm tagging:

Aku tag KHAY, MEOR, BOLAT dengan FARAH ADILA je. haha. Khay, ko buwat pastu ko tag pulak ain, khal, zaf, wani, noure and the rest. kang kalo aku tag diorang, ko nak tag sape pulak kan tol tak? so aku simpan name list diorang utk ko. hehehe. ni amanah ni. jarang aku tag orang. bek ko buwat. T___T


8 comments:

Nurul said...

tak sangke weyh ko ade perangai pelik ske tangkap katak kecik2 dlu. padanla kat skool tade katak. ni keje ko upenye. hahaha

pape later ak buat ko nye tag. pas exam k?

meorsoleh said...

selambe tag aku.. ak wat lambat sket ye... hoho...

pasal peter pan tu, aku dulu nak jadi beliau. Sebab nak terbang. Sampai pernah, ak diri atas katil, nak test terbang. Kan peter pan kate, "to fly, imagine your best memory". haha...

bayangkan macam2 ak try igt, tp still tak leh terbang... siot nye peter pan... haha

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

bolat: buleyh2. hehhe. wat pax xm la. sian dikauuu.

ahhahahaha. aku suke gile berudu. nti klo ko blik kte tgkap sama2 nk? hahaha

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

meor: hhahaha pdn mke kne tag~!

hahahahhahahahaha. dasat ah ko. siap praktik nk terbang lagi tak tahannnnn~~~!!!!!! tp dulu aku pun teringin gile nk terbanggg. hehe

Farah Adila said...

apsl ko tag yg bwh je? x tag yg atas sekalik?? ;)

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

farah kental: huhuhu nanti ko penat lak buwat dua. tu aku tag satu je. sile buwat~!

k h a y said...

eh ko pakai suar ke x time kuar bilik air ek?? hahahha...

ha, nnt ak buat tag kao neh. xde mase la. nk final. hoh!~~ haha..

haa, btol la ak ckp oren is d new pink! =D

ko da curang la mek. xnk kawan kao.

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

khay: hehehe. bukan lah. tandas aku tu ade pintu. bile kuar ade pintu lagi. cm bilik. tapi kecik je.

hahahaha. aku curang kepada merah ekkk. jgn mrh. tp kereta mmg aku nk kaler orennn+itam. smart gile..

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...