Wednesday, May 20, 2009

Padi - Kasih tak sampai

Salam n hye all.

Kenape aku asik letak tajuk lagu jadi tajuk entry? punye la malas nak pikir tajukk yang sweet serta cantekk maka bedal saja tajuk lagu. harap lagu tu tak marah aku plagiat jantina dia. Ekceli, semenjak due menjak ni, memang aku gilak-kan lagu ni. sangat sedap jugak di-dengar selaen lagu my sweetheart curly boi 'masih jelas' si apis af7. jangan jeles ya beta minat dia? ^___^

Aku rasa idea untuk duduk ber-T.L.D.M (tidur.lepak.dan.makan.) di umah selama 2 purnama satelit semulajadi adelah idea yang tidak berasas dan jugak tidak bernas kalau anda mau elak dari kesibukan belajar. ye. kerana di umah jugak amat sibuk sekali. bangun, tido, makan, maen game, komiks, ber-entry baru sebab ada seorang kipas-susah-mati (die-hard-fans) yang selalu tanye; 'ade hapdet blog tak?' dan aku menghapdet jugak la untuk tatapan beliau. nampak tak kesibukan ku itu?

Namun begitu (poyo gilak ayat karangan lagi), lawan word 'ke-hadapan' ini (asik gune ke-belakangan, jadik berasa busan), aku selalu mimpi yang pelik2. mimpi yang gumbira ade, yang tangkap syahdu pon ada. berani syaitooonn mengganggu aku? cis bedebah engkau budus.

Salah satu mimpinye, aku mimpi kawan aku meninggal (tak leh la pamer name dia), kalo meninggal sebab sakit ke takpe la jugak. ni aku mimpi beliau meninggal sebab kene bunuh. gile horrible t*ik mambang punye pembunuh! berani tuan hamba bunuh sahabat beta? beta jatuhkan hukuman pancung bertubi2. terus aku col beliau nages2 tapi beliau xangkat2 (dalam mimpi tu). and after terjaga dari tidur ku yang xberape nak indah tu, terus msg beliau nak pastikan beliau idup lagi takk? naseb bek idup lagi. hehe peace.

Ni mimpi yang aku paling bengang sekali. Ade sorang senior ni (kakak) suruh aku jadi ajk untuk rumah sukan, umah biru. aku pon gumbire la terguling2 macam tenggiling. pastu, die bagi syarat, kalo betul nak jadi ajk, kene cari sendiri sape ketua umah biru. punye la aku tanye ramai gilak orang tak tau? haprak btul. cari punye la cari. tak jumpe jugak. pastu kakak tu mesej aku, 'dik, akak da tau da perangai dik'. aku muskil jugak pe yang die tau? 'dik dalam profile frenster tulis dik pakai tudung labuh tapi akak tengok dik kat luar pakai tudung biase je, so dik tak layak jadi ajk umah biru, time kaseh'. (yang time kaseh tu aku tambah sebab nak tunjuk ianya sangat la annoying punye bahase) jahat tak akak tu? kalo die wujud, aku lempang die bertubi2 dari kanan. tapi seb bek ituuw mimpi aja. and dalam profile frenster aku xpenah lak aku tulis aku pakei tudung labuh. harap maklum. jangan ade orang nak maki aku lak lepas ni. peace2.

MooD: Harap semuanye selesai (refer to my probs rite now)

Tangan ketar2 menaip:
  1. Tingkat di bilik perlu di tutup sebelum pukul 7 kalo tak mahu di gigit manja oleh abang2 nyamuk yang sungguh tertarik terhadap kakiku yang cumil.
  2. Setelah 13 hari berada dalam akademi umahku, baru sedar kat belakang umah ade ampaian baru. tu pon sedar waktu tengah mencedok nasi ke pinggan (kat dapur).
  3. Tadi ade kucen liar masuk dalam umah. aku kejar die. tibe2 ilang. aku pon muskil. halimunan ke hape kucen ni. malas nak cari dah. lantak la. kalo die termasuk dalam lubang jamban aku no komen.

4 comments:

k h a i r i y a h said...

aih, mimpi kao ni pelik2. kao nanges x dlm realiti kwn ko kene bunuh? hehe..

owh, ak ingt real akak yg suro ko jd ajk uma biru tuh. mimpi upenye. haha

meorsoleh said...

orang kate, slalu ape yg kite mimpi tu, yg berlawan akan terjadi... so maybe kawan ko tu pregnant kot? hahaha....

p/s: apehal lak tetiba akak ajk rumah biru nyebok dalam mimpi ko ni?? haha...

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

khay: haha. mase antar msj tu aku cm nages jugak la. tp ckit je la. coz aku takut btul2 jadi. haha. sekali mimpi daaa. idup lg die tuh.

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

meor: huhu. wakakka. x mungkin la beliau pregnant. da le xkawen lagi. ape ni doc? haha

p/s: entah. nyibuk je akak tu kan. siap nk sound2 aku. haha. samdol punye akak. huuhu.

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...