Tuesday, May 5, 2009

Aku bukanlah seekor PANGOLIN

Salam n hye all.

Ye. aku bengang sekarang. bukan bangang. Tapi sebelum itu ijinkan aku meng-umum-kan ke-merdeka-an aku yang ke berapa pon aku tak pasti jugakk.. yeay!! exam final yang cukup menyanyat ati itu sudey abes. walau ape2 pon boys n girls out there yang mane2 tengah berjuang tu, especially for khal n zaf tu, rase2 nye diorang x abes xm lagi tu. wish u all the best! and yang terketai2 dah abess xm mcm cik khay n cik ain tu bawak2 la membantu ibunda di dapor ya? bantu memasak ye, jangan makan je kje mcam cik bolat n cik nor. haha.

ok.sambung jom?

Aku gembira gile bile paper Introductory Mechanics tadi da abes dijawab sampai pukul 5.00 pm. walaupon berlubang sane sini namun aku menyesal jua sebab tak tengok soalan tutor. 3 soalan yang da penah jawab keluar tadi dan aku yang terketai2 selalu ni, memang xlepas2 jugak nak menjawabnye. Maap ye encik wan zul. Beliau tersenyum tadi bile tengok aku lukis (gambar kartun orang mata pusing-pusing), lukis atas kertas soalan.sangat la beliau memahami aku yang tak dapat jawab soalan2 ittuuww, jadi membuang masa dengan menconteng.

Malam tadi.

Kol 8 ++ pm tadi.

Aku dengan rakan2 yang dh merdeka pon buat2 nak sambung merdeka dengan meng-isi perot yang sememangnye kosong dari petang tadi. aku sanggup tahan nanntokk semata2 nak enjoy dengan kawan2 sume. Sume kegembiraan itu hancusssss sama sekali sebab order makanan sampai lambat. Dari kol 8 lbey tunggu. Kol 10 lbeyy baru dapat makanan!!! DUA JAM WAKTU KEREMAJAAN AKU TERBUANG BEGITU SAJA. korang tau tak cam na perasaan macam ni? haru biru. celaru. Mintakk maaf la kat brader tadi sebab mcam ter-sound dia. Die siap suruh aku masuk dapor diorang just nak buktikan diorang betul2 tengah masak makanan yang kitorang order tuuu.. okk aku pecaya, memang die tengah masak time aku masuk tu.. tapi kann... kannn... kalo ye pon.. TAKKAN MEJA SEBELAH YANG DATANG PUKUL 10 TEPAT TU BOLEH PULAK DAPAT MAKANAN DULU PASTU SIAP LEPAK2 LAGI SEMBANG, TANGKAP2 GAMBAR, MAKAN NASI GORENG SEGALA. YANG KITORANG PULAK TERKULAT2 TENGOK DIORANG MAKAAAAN. YUM YUM ADIL KE ITTTUUUWWWWW???? SUNGGUH KETIDAK-REMAJAAN TOKEY KEDAI ITUUU. ini sudeyy lebeyyy. sungguh la menghancuss-kan segala mood kegembiraan aku malam ni. arghhh.

But at least.

ade jugak sifat mahmudah dalam ati tokey tu. mase nak bayar bil, die potong tiap2 orang RM1. and air kosong dapat FREEEEE. okkkk.. tu pon da puas ati. nak datang makan kat situ tiap2 ari bley x?

JOM JOM

Buat senaman mata nak?

mari la.

STEREOGRAM.

ye. aku pon mula2 tak tau menatang ape itu. tapi pas diperkenal kan oleh rakan ku ini, meorsoleh, baru aku paham pe die stereogram ni. rugi kalo xtau. jom kite same2 tengok. meor? aku copy ko pnye instruction dengan gmbr tu leh x? aku malas nk explain lbey2. ko jangan saman aku pulak pasni. kang sawan aku kang. naya je.

<<<<>>>>>

So, mari mulakan.

1. Lihat gambar di bawah.


2. Cube kamu tengok, ader 2 titik putihkan?

3. Memula, tengok kt tengah-tengah area between 2 titik tue…

4. Then cube korang convergekan mate SAMPAI KORANG NAMPAK KEDUA2 TITIK PUTIH TD BERCANTUM MENJADI SATU….. Aku tak tau istilah converge dalam bahasa Melayu ape die. Yang pasti, korang macam rilekskan mate korang. macam korang sengaja kaburkan penglihatan korang. (ala, macam setelah korang bace buku banyak sangat, ko rilekskan mate anda)

5. Lepas tu, try la macam setkan dalam otak korang, korang nak bagi 2 titik putih tu bercantum. (sebenarnye agak senang juga. Sebab masa imej tu kabur, otak akan automatik mencari titik persamaan antara pandangan kedua-dua bijik mata. Dalam hal ni, yang sama tu titik putih tu la). Memula agak mencabar jugak. Kadang-kadang 2 titik tu jadi atas bawah, kadang2 senget sebelah. So kalo betul cara (iatu setelah try converge mata, nanti titik tu lame-lame bercantum) Nanti ade 3 titik.

6. Pastu fokus kt titik satu tue..titik laen yg muncul abaikan….. akan nampak gambar 3D

7. Berlatih dan terus berlatih… Ingat, usaha tangga kejayaan. Jangan berputus asa. Kalau tak dipecahkan ruyung, manekan dapat sagunya.. (pesanan untuk diri sendiri)

8. TAK NAK COPY YANG NI KALO NAK BACA KLIK SINI

<<<<>>>>>

BANYAK LAGI GAMBAR2 JENIS2 ITU KAT BAWAH NI. JOM TRY. jangan isau, aku gtau jwpn dia. kang korang sawan pulakkkk. parahhh.


*ni mcam yg atas tu.nmpak imej arnab tu yg 3D kat tengah2


* tengkorak besaaar tengah2


* dinosour jenis tengkuk panjang



* semua strawbery tu nampak macam tenggelam



* shark


* pintu, tingkap, cerobong asap tu nmpak timbul = 3D



* ni yang paling aku geram, rasa nak amik2 je kete2 tuu. nmpk 3D.. gerammm.. nk amikk

okei? puas?

xpuas?

GOOGLE la sendirikkk k?

MooD: Tired n HEPPI a bit?

Tangan bau rendang amma gagah jua menaip:
1. Kenyang wooo. lambat2 pon.. jus tembikai die SEDAP GILER!
2. AKU FREEEEEEE!
3. Nak bace MIKHAIL!
4. NUNYTE~






16 comments:

ladygirl said...

hehe..akak pn geram nk amekk jgk..
well..jom jerit merdeka same2!! MERDEKA!!!! tp akak ni merdeka yg last da..da xde da exam2 yg menyakitkan pale.. jgn jeles ehh ;P awk bape thn lg nk abes..?

Nurul Izzah said...

jap2, ape kaes ak kuat makan same cam noure? hahahha noure lagi byk makan drpd aku la. hahahahhahahhahahhahahha

z a w a n i b a d r i said...

ak pun da merdeka juge :p
owh sgt kesian kat kamu tau 2 jam tggu!
klu saye, selamat tggl pujaan hatiku la :p
gmbar2 lgsg x phm!
adakah saya cacat?

FieQa AfiQah said...

1st of all..ak nk ckp..mak ko mmg kiut!! ngeh3...
2nd...mate ak da naik juling mngembang kn segala gmbo2 yg ade smate-mate nk tgk dnosor laa..shark laaa...strawberi tnggelam laaa...but still ak xnmpk..waaaaaa...cmne ni??? ak nk tgok jgakkk!!

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

kak awanis: ehhe geram kn kn. xley jwb exm pon xsegeram mcm ni.
MERDEKA 3x. ooo akak da abes kee??? alaaaa. bestnyee.. sy lg 2 thun baru abess.. T_T

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

bolat: hahahahah itu mmg btulll. beliau lg BYK MAKAN dr ko. pape ponnn. aku lg BYK dr korang. hahaha

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

wani: heheheh. yeke??? yeah. boleh la dikau merayap ke sana ke mari. da merdeka. ha ha.

tu la.. lame tau 2 jam tuh. uhuhu sakit bontott dudukk lama2. huhu

haha. xphm ke?? alaa.. ko kne wat mata ko mcm kabur22. nti sure leh tgkkk.ko xcacat laa.. sume org leh tgkk. just kne byk praktis.. k? =)

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

pika: hehehe mak ai kiut? yeah. anak dia pon kiut.

hehehe. lame2 leh nmpk jugak nti.
praktis ye? =) try cr laman web utk stereogram tu. leh blajar cara btul nk tgk gmbr2 tu. hihi

ain_dira said...

intro yg sgt pnjg... tlg skit2 bole mak di dapur.. kalo byk2, nt terer pulak dr mak.. gawat sih..=D


uih..korang bio beno?? smpi buat lawatan gi dapor dorang masak?? haha. Pesan makanan ape yg lama sgt tu? kalah makan seafud ke. kalo aku, mmg dah lama blah,,2 jam tgu= habies tgk 1 movie lagik..hehe



xdpt nk phm la gambar2 tu...hadehh

k h a i r i y a h said...

ha mek, sian kao tnggu mknn xsmpi2. kalo ak da blah je asenye. sebek dpt murah ye. len kali min je kurang rm2. haha. =D dpt mkn rm1 je mknn itu kan.

ak masak ok! MASAK!!! haha

ala paani.. ak xnmpk la pic itu sume. sedihnye, pnt ak tmpu. dr dl lagi ak bt, still xdpt tau. nk nanges boleh? haha...

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

ain: hahah aku pesan nasi goreng daging merah tu pon lmbt gile nk dpt. bazir keremajaan tol. hh

hahahahaha. alaaaa. try la lagi smpai dpt. bestt

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

khay: hahaha. okkkk masaakkk ye. sile massssaaaakkkk!!!


ahahha

hehe try lagi. kne byk praktisss.
tp jgn aa praktis smpi mata juling. wkakakak

noure said...

cis2. sempat agi kutok aku kan. senagl ko yerr. haha.

weyh. epi besday! mane entry besday wei!

aaaa. same jer kat dalam blog meor. haih. aku stil xdapek pon. huwaaaaaaaaaa..... ape kaah???

awalliwauddin said...

adoi...
mata aku xnmpak..
geramnye!
hehe

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

nor: hahahha. pdn muke ko. suke sgt makan. hahaha.

wehhh jap g aku wat entry bdayy. nantikannnn lalalalla

huhuhuhahahahhaa
wkakakkakaka
adei la
ko pakse meor ajar ko. haha

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

awali:
wowwww sedapnye name kamuuu~
ingtkn my fren, aulia tadi..
tp salah org plak
wkakakkaa

hahah sile la praktis smpai sawan ye? ^______^ hahhahaha

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...