Monday, April 20, 2009

Terurai sudah kecelaruan

Aku bukan hape. Final start selasa ni; 21 April. Xbuley ke balik umah? jumpe amma appa. ha? pedia? final da dekat nape balik umah? sukati aku la kan. da umah aku. xkan nk bawak ko balik pulak jumpe amma appa aku. pe kejadahnye kan. ko pon kompem2 xnk ikot pon kn. da nk peksa final. hehe.. aku bace la buku. xcaye tnye mak aku. aku bce skit je. bese la. kt umah. byk dugaan n cobaan. makanan la. tv la. x terkata la. sape2 yg dapat tahan cobaan tu memang bukan remaja la aku cakap.

Tengah2 aku plan nak bace buku sepanjang ari sabtu lepas, alih2 akak aku cakap nk g kuale kangsor, nk g umah member die kawin. aku xkesah la. ikut je. appa pulak ckp nk g tepeng after dat, nak cek mata beliau. baru operate. wah.. nak sedapkan ati, aku bawak la jugak buku ukb taruk dlm handbag, mane la tau ade mase2 preee leh la aku bace. korang pecaya ke x????

After je cek mata my appa, beliau tanya, nk g jejalan x? dengan pantasnya aku menjawab; mau! mau! jom pegi panjat bukit larut. oi. xmampu eden nk panjat. dulu mase sekolah kt tepeng dlu, slalu la g jogging2 petang2 kt kaki bukit larut tu. aku ulang; KAKI bukit larut tu je. jangan harap aku penah sampai ats puncak tu. harammmmmm.

Lalu je kat taman tasik tepeng tu, tibe2 jeng jeng jeng. memori lame aku datang bertubi-tubi mintak diingati semula. waahh. puitis x? kikikiki. mase last paper spm, paper EST xsilap aku, petang tu, aku ajak la tipah, syamiro n miss F pegi teman aku jejalan kt pekan tepeng tu. yelah. da last2 kan. kene la tangkap gmbr sume, pusing2 sampai boring. dengan langkah excited nye aku pegi la ke pok gad. skali pok gad x bagi kuar outing. WTH????? bedebus sungguh beliau. mengapa xbg aku kuar?

Xpe xpe. die xbg kuar, kitorang carila jalan sendiri. haaa. aku xingat la sape yg berotak cemerlang, gemilang dan terbilang antare kitorang ajak fly kot longkang besau kt tepi blok makmal. sungguh xbermoral. tapi aku suke. aku dengan penuh sifat keremajaan pon bersetuju dengan beliau. tipah on je. Miss F pulak xnk ikot. dengan alasan die takut. die LDP. kene patuh peraturan sekolah. poooooooooooooooodaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh. xperlu itu semua!!! hahaha. yg penting kitorang kene kuar jugak. kalo x, menyesal. so, miss F disingkirkan dari misi ini.

1st step, terjun dalam longkang tu. longkang tu akan tembus melepasi pagar sekolah. and betul2 depan sungai. syamiro kepala. aku follow je. aku last skali. konon mcm guard tipah n syamiro tapi aku penakot sebenornye. wakaka. longkang tu ade la dlm 1 meter je. kire kene bongkok jugak la dalam tu. and lepas je pagar, trus melompat kuar balik dr dalam longkang tu. and berenti depan sungai ittuwww. PUNYERLA RAMAI ORANG NAK MAMPUSSSSSS! segan aku. sah2 kantoi fly. ramai sungguh. pakcik, makcik. napela berkelah aritu. ari laen xnk pulakkkk. Bisikan hatiku; buat bodo je. buat bodo je. pandang belakang; ehhh. ade budak laki sekolah aku pon ikot kitorg!!! punyer la xsedar. perintis kejayaan. eh lupe nk gtau, EST aku spm aritu dpt C. sile bagi tepukan an an an kt aku. balasan sbb fly ni kot.

Yeah. lepas jugak keluar. and satu je tujuan aku kuar ni. just nk naek SWAN YANG KENA KAYUH SENDIRI tu. kat tasik tu. heee. aku punyerla terlior nak maen dari form4. xdapat2. last2 dapat jugakkk. bahagia btoi naik swan tu. murah je. sorang RM5 xsilap aku. sape2 nk pegi, ajak la aku. aku suke. Kalo nak naik bukit larut tu kene naik LAND ROVER. Dlm Rm6 sorang. ko ingat free ke? xde mende freee kt dunie ni. nk k*ncing pon kene bayar tau x?? okk. erm. pening la aku mase mule2 naik tu. ade 108 selekoh. tapi aku xkire pon. pakcik tu yg cakap. kalo die ckp ade 568 juta selekoh pon mesti aku pecaya kan? ceh.


MooD: TATOTTTTT EXAM NI!!!

21 comments:

meorsoleh said...

oh... apakah yang berlaku pada mata appa kamu???

haha... aku hari sebelom est tak fly, cume gi mandi sungai kat tepi kelas senior tu je... haha... last2 dpt B dlm EST... :D

Nurul Izzah said...

hahahha poniii windu nak balik mesia.............. bestnye kamu jalan2 T_T.
kim salam amma appa k? same itu pona poyu jge ye.

z a w a n i b a d r i said...

owh sweet!~
tp yg fly tue x sweet okay! :p
ak tertipu dgn raut wajah paani yg nmpk sopan itu :p

Fathiah_Farid said...

hohoho...
upe2nye ko ade citer fly kua ni yeh?
aku pon ade..nanti kan yer..hehehe

cam best je g main2 kat tasik tuh...huhu

my name is KARL said...

wat a happy family

sonoknye kan

khaL_eLLa said...

oit pony...
tak sangke aku ko mcm tu..
leh fly2 over mase skolah..
HEBAAAAT.... hahha..

eit lame tak jumpe ko??
brape kurun da eh??
huhu...

nyway gud luck exam wok...

✖₪ FarhaniFadzil ₪✖ said...

meor: huk2. mata appa mcm ade selaput. pastu kne operate letak kanta kekal.

hoho. ko xfly, patut aa dpt B. tahniah. wakaka

✖₪ FarhaniFadzil ₪✖ said...

bolat: hik2. nti aku kemslm kn. ko jgn xblik plak bulan 11 ni. daku tgu dirimu. cewahhh. hehehe

✖₪ FarhaniFadzil ₪✖ said...

wani: kikikiki. ingat raut wajahku ini baek kah? wakakaka.

✖₪ FarhaniFadzil ₪✖ said...

fatt: sile update blog ko, citer pasal fly2 pulak. nti aku bace. hehehe

best tau tasek ittuuwww. byk biawak dengan monyet.

✖₪ FarhaniFadzil ₪✖ said...

karl: hehe. yup. hepi kn. tq

✖₪ FarhaniFadzil ₪✖ said...

khal: hahaha. ko pon xsangke ke? aku lagi la xsangke. wkakakaka.

lame gile xjmpe ko. dr pendang ritu. jap aku kire. 5thun beb. hik2. rindu aku x?

WOK!!!!! exam exam jugak. Af stil kne tgk. tol x? hahaa gudlak juge.

♥♥me ~ cik sara said...

ehehe..KAKI bukit larut jua yg pernah ku joging2 dolu2..ehehe nk smpai atas? mampuihh..

paani..wakaka aku gelak guling2 dowh baca crite fly ko ni..
hampeh btol..
apsal tak ajak aku..da lame aku usha longkang tu n ckp kat klasmet aku..boleh sgt kn nk fly kot bwh tuh..

nmpaknye paani dah sahihkn hipotesis aku~~
tahniah2..ahaha

✖₪ FarhaniFadzil ₪✖ said...

sara: hik3. sape yg penah smpai jalan kaki kt ats tu mmg gile aa tabik spring aku kt die.

hahaha. btul kn. kn kn. mbr aku yg bg cadangan tu pon agak-agak da lme da usha longkang tu. ko cm eh yg mne? hik2 nmpknye hipotesis ko tepat sama skali!

zarf_iera said...

poni...
aku speechles..
mmg ko bjk r!
aku ampir2 tertipu taw..hihihi..*snyuman sinis*
if x phm..rujuk gamba.hahaha..

✖₪ FarhaniFadzil ₪✖ said...

zaf: hahaha. pedie? gmbr aku nyuruk blkg kekurusan poyu tu ke? aku sgt bijakk knn knnn. nmpk la aku kecik kt citu. waakakaka.

k h a i r i y a h said...

hah.. gile btol kao neh. sgt hard rock lah. smpt g fly ek time2 spm tuh. ye la, est last paper kan. hehehe... bejaye jgk la korng melepasi hlgn2 berikut ek. hahah..

klaka la kao neh. =D

sile bt lagi!

✖₪ FarhaniFadzil ₪✖ said...

khay: kah kah. kalo x kuar jugak aritu, time aku da tua kerepot nti mesti menyesal. smbil2 mkn sirehh. wkakakwakaka.

aku klakor ke? hik2 makasih2

kari ais said...

cantik gile...tp pokok tu je la..hehehe
a ah anak buah cik wan zul

✖₪ FarhaniFadzil ₪✖ said...

kari ais: hahaha. pokok je??? cis. oooo. ank buah beliau jugak eaa. sem brape?

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...