Tuesday, April 14, 2009

Seuntai TIPU untuk dirasa

Teringat pulak aku kat kelas UKB khamis lepas. Isu pasal pelajar2 bermasalah. Apekah puncenya? aku pon tertanya2 jugak. even da slalu dengar pasal gejala mcm ni. tp masih xtau ape punca sebenarnye kan. Bak kate kawan aku yg bentang aritu; 'Jangan asik salahkan ibu yang mengandung, salahkan bapak yang xpakai sarong..' erkk. ade ke mcm ituww pule.

ish ish. ini bukan topik yg sebenar yg cube aku sampaikan. aku tibe2 teringat je. dah la kelas tadi ujan lebat kn kn. sangat la basah bajuku even aku berpayung. why? payung tu kecik kot. bukan aku yg besar. adegan yg paling xdisukai sewaktu ujan; BEREBUT BAS. Dengan gagahnye aku terpakse jugak berebut. kalo x, xdpt tmpt duduk.hik2

Tibe2. telefon ku berbunyi; Ring... Ring... aku tgk kt screen; PONA's calling... ohh? mengapa kakak-ku tibe2 menelefon. ade hal pentingkah? sure mau gosip dengan aku. asal gosip je cari aku. asal gosip je cari aku. asal aku je, cari gosip. aku pon angkat;

Aku: Hello. haa. Pona. Nape?

Aku dengar suare Pona sangat la berlainan dari kebiasaan. suara jantan. sah2 bukan Pona kan. xkan die mkn buah kedondong sampai suara dia pon baligh kn kn.

Jejaka Misteri: Hello, haaa. boley saya cakap dengan Farhani aa?
Aku: Ya! sy Farhani. Ni sapee??!

(aku jawab dengan separuh samseng).

Jejaka Misteri: Haaa. awak dekat mana ni?
Aku: Baru balik kelas, atas bas. Ni sape??

(agak samseng lagi di situ, bengang sbb xtau sapa dia)

Ooo. sleng cine rupenye suare misterius ituww. Line mase tu xokay sangat, ujan. dengar2 mcm xdengar je. Aku pon menjadi muskil. napela orang cine ni leh cakap kat hp akak aku? die curi hp akak aku ke? kalo la die curi. xkan die nk kontek2 sape2 dalam contact list tu kn. mcm2 la aku pkir. kot2 la akak aku ek**den. orang jumpe hp die. tp sangat la kejam anggapan ituww. mintak simpang. pastu, aku berpikir scara positif pulak. ermm... maybe akak aku tertinggal hp die kat mane2 kedai cine kot kan. kalo gitu, baek aku tanye lokasi die, buley la aku tipon mr. temmon (suami pona), gtau hp bini dia tertinggai. aku dengan lagak detective pon bertanya;

Aku: eh. nanti. ni sape?? (xpueh ati lagi)
Jejaka Misteri: erm. tuan punya hp ni tertinggal hp dia kat sini woo..

Hah! sah kan tekaan aku. sangat kagum x?

Aku: okk jap. u kat mane ni? (konon aku sangat bijak nak tau lokasi dia kan. nanti gtau kt mr. temmon.leh beliau g amik hp tu,sungguh la mulia atiku)

Kekekekekeke. terdengar suatu suara yg gelak2 garau di dalam tepon ituw. aku terdiam. ku kenal ketawa-an ittuwww. Pona punyer suare. damn! saat itu aku da tau aku tertipau. haha. bedebusnye pona! sampai ati menipu adikkmu yg sweet malahan kiut ini??? ceh ceh. trus aku tergelak besar dalam bas tadi. lepas reda gelak tu, trus aku tanye;

Aku: Sape suare apekk tadi tu?
Pona: Laa. mustila mr. TEMMON.

arghhh. hahah. laki bini same je. bersubahat kenekan aku. argh argh. ish ish. gile2 xpuas ati ni.. miaww. xpueh ati. tolong!! hish hish haih haih. T_T mau repot sama amma ngan appa. siapla korang. hhahaha.

MooD: EMo ke? xde la. aku okay je. sekali sekale kene tipu. ape salahnye kan kan? hik3




21 comments:

M@YaZ said...

Nasib baik pona gelak awal sampai tak dapat di kawal. Kalau dia tak gelak .. kompem teruskan panggilan hangit tadik

nurulezzah said...

hahah..aku da glak dlu da sblm hbis bce..:p tp suspen gk ni! sonoknye ad akk cm2...=p

°°♥ fⒶr_honⒺy ♥°° said...

mr temmon: hahaha ceit. pona mmg suke kantoikn keadaan. same je berpakat. hahahah

°°♥ fⒶr_honⒺy ♥°° said...

ezzah: kui2. suspen der ke? wkakaka. aku yg dlm bas tu lagi la suspen dpt panggilan hangit ittuwww. besh kn akak ku ini. nakal bangat.

piece-of-me said...

hahahha paani kene tipu ngan kakak sendiri. haih,, baoe kali da weyh ko kene tipu ni. kelaka dowh. mesti rupe ko sgt2 la innocent time tu, yg pona lak, mesti ngah guling2 gelk ngan perut buncit die tu. babay dalam tu pown gelak. hahahha maksu kene tipuu. aww poni tertipu bang!!!

°°♥ fⒶr_honⒺy ♥°° said...

bolat: amboi amboi amboi. sonok nye ang gelakkan aku. hik3 mari membuat tepukan an an an. wakakkaka. yes sy mmg innecen gile time tu. sob2. tertipau dgn akak kandung sendiri. hoho

zarf_iera said...

wei..siyesly lawak gile sey!!
aku glak terguling guling tnpa dpt dikawal lg.hahaha..

@naBest said...

hahahah...kalo korang gelak terguling guling, pona apetah lagi....warghhh hahahaa....

serius gelak tak terkawal. kalo jiran dengo, konfem dorang kate 1 rumah kena sawan. hahaha....

gelak tu sbb terbayang muka serius poni.. terketar ketar tahan gelak..akhirnya meletus. hahahaa

sian adikku! hahahaha

°°♥ fⒶr_honⒺy ♥°° said...

zaf: hahaha. brani ko gelakkkan aku jugakk mcm diorang sume??? siap guling2 lagi tu xtahan~

°°♥ fⒶr_honⒺy ♥°° said...

pona: hah! suspek terbabit da dtg! ceit ceit! ish ish! aii.gelak smlm xcukup lg ker?? T_T

hahaha. ohh. wat jenayah kt umah ke?? ingtkn dlm kete smlm. kalo jiran dengor pengsan. ahahaha

hahaha. pona mmg. mane buley tahan gelak. xpenah seumur idup die tahan gelak.kompem2 meletus. wkakaka.

meorsoleh said...

haha.... takpe2.... lepas ni ko tipu diorang lak...
nak plan? aku bleh tolong plankan.... tak pun suruh naim plankan... die memang terer bab bende2 jahat ni... hahaha....

°°♥ fⒶr_honⒺy ♥°° said...

meor: ahaks! tu la. aku pon berniat demikian. tgu la lagi 2,3 tahun, baru aku balas. nk biar dorg leka dlu. wakakaka. oh ko n naim nk tlg? buley. sile la salurkn minda jahat korang. kui3

♥♥me ~ cik sara said...

wakaka~ klakor gile abg ipo ngan akk ko ni..dedua gila2 ekk..
syiok2..

°°♥ fⒶr_honⒺy ♥°° said...

sara: hik2. sbb mereka akak n abg ipor ku la mereka kelako. dua2 same je. huhu

ain_dira said...

ahahaha..lawak sei..mesti bergegar satu bas tu dgr ko gelak..kekeke..

ni blm kena panggilan hanget lagi kat hot.. mudah tertipu..Wakakaka

✖₪ FarhaniFadzil ₪✖ said...

ain: huhuhu. bergetar bas terbabit tau. tu baru dgr aku gelak. lum lg dgr aku mengilai. wakakka.

ish.kalo hot fm yg buat, kompem2 la aku lg mudah tertipau. sian diriku yg naif ini.

Fathiah_Farid said...

hahaha...lawak gile2 bambreng..
sambil aku bc td aku dah imagine sume, siap time setting, place setting..hahhaa...paani, anda terkene panggilan sejuk!! (sebab time tu hujan, sejukk..)

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

fatt: yeahh. hahhahahahahha panggilan SEJUK ye??? hahahaha cis2

Anonymous said...

sangat menarik, terima kasih

♥ p a n y ♥ said...

same2 :D

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...