Wednesday, April 22, 2009

Sambungan keNAKAL-an ku.

1
2
3

Go!

Yang sebenarnya, ini bukan band hujan.
Yang sebenarnya, ini bukan komik.
Yang sebenarnya, dragon ball ade 7 biji kesemuanya...

Ubahh ckit kepala entry tu. takkan setiap ari intro nak same je kan? an an an sile setuju. erm. yeah. aku tau aku da xde modal nk citer hape. Exam Pemikiran Strategik dengan Inovatif td memang menyesakkan nafas cintaku. Bape kali Cik W*n da ckp, analitikal tu otak kiri! otak kiri! otak kiri la b*doh! nape susah sgt nk hengat. yg aku tau, leonardo da vinci kidal tp ade ke kene mngena dlm exam td. kalo xde, diam.

Hot hot chicken shit. Tu la semangat aku yg tinggal skg. semangat je nk bace buku. tp last2 usha blog member jugakkk. aku suke sgt bce blog org. da jd mcm satu hobi pulakkk. haha. Sile update blog ye kwn2.nescaya beta akan membacanya. *wink*

Kenal x cikgu dahlan? die ajar aku math mase aku form 3 kt mrsm pendang. kalo xkenal xpela. aku nk cerite. aku suke beliau. aku suke beliau. diulangi. aku suke beliau. mase aku form 3, aku suke beliau sampai aku suke sgt tido dlm kelas. Tengah syok2 aku ketido-an ittuw, (muke tekup kat meja, eleh aku tau korang pon penah seup sampai air lior kuar, tol x?) tibe2 aku rase ade cucukan kt pinggang aku. Hengatkn member2 aku yg saje nk kaco. time tu aku duk sebelah miss bai n miss nadiah. aku wat bodoooo je la sampai-la ke cucukan yg ke-2. Bengang. Aku bangun, agak2 da nk maki unknown person tu, terus xjadi. Orang kesuka-an aku rupenye yg cucuk pinggang aku. Semustinya Mr Dahlan. wahh trus aku tukar pangkat jd mr lak ek. eh korang jgn salah paham pulakkkk. die cocok pinggang aku gune tongkat dia la. bkn JARI. kalo die guna jari da lama aku cucuk balik pinggang dia. Da ilang2 nantok tu, die pon ngajar laa. and die suruh semua orang siapkan latihan dlm satu buku tu. Agak2 nk kene penampar sedas dua, aku tanye;

'Kulit buku pon kene buat jugak ke, cikgu?'

Mr Dahlan tiada respon disitu dalam versi lisan, tapi tongkat diangkat untuk versi bukan lisan.

Kenal Pak Sok x? kompem2 korang kenal. sbb aku tau korang lagi banyak kes dengan beliau tol x? aku xpenah buat kes. sumpah. aku suke bising dalam kelas je.dlm perhimpunan.dlm surau.dlm dewan mkn and especially time roll-call. Aku suke. aku suke. aku suke. (pandai aku tipu.) Aku, bolat n banu berdiri sebaris, kitorang bersembang xhengat dunie. Tibe2 beliau panggil;

'Yang baju biru, barisan ke-5, orang ke-3, datang depan kejap. tu. yg tudung itam pakai spek.'

Sumpah aku takut mase tu. mmg aku. kompem. xde org dah bju biru barisan aku tu. tapi beliau silap satu je. nape die xckp mcm ni;

'Yang baju biru, barisan ke-5, orang ke-3, datang depan kejap. tu. yg tudung itam pakai spek, yg kiut2 tu.'

TOBAT la xberdebar kalo die panggil macam tuuuuuuuuuuuu!

Die tambah;

'Yang belakang die pon ke depan, yg pakai spek jugak tu ( banu )'

ceit ceit ceit. mengapakah bolat beliau xnmpak? adekah bolat terlalu kecil? hehe. padahal bolat berdiri antara aku n banu. rezeki ko la bolat xkene panggil. ermmm. Aku takut aku takut aku takut. aku takut tgk muke pak sok mcam nk makan org. salah ke aku bersembang. da ade mulut. xkn nk makan je 24 jam. Seb bek la beliau just suh ulang balik ape yg beliau cakap td. ingat2 lupa la jugakkkk.

And lagi satu.

Mase kt mrsm tepeng. bangun lambat. sangat lambat. kol 7 am ( xingat mase sebenar, anggap je la real) da kene kosongkan hostel. kol 7.05 am aku dok kelam kabut pakai stoking.sangat la berhemah nk jd pelajar contoh pakai stoking tp bangun lambat sape suruh??!! Puuuuup. GELAP. ade manusia tutop lampu. aku hengat manusia tu dengki kat aku sbb stoking aku lawa dr dia punya, kaler HITAM. bau pon dasat. Aku jerit;

'Woiii sape tutop lampu ni oiii????' smbil berlari ke suis lampu.



Ade wajah Puan Meriam di situ.


..........
..........
..........



larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.

tu je. aku mane ade kes kt tepeng dlu. xcaye? *sile rujuk post sebelum ini. Di sini.




Tengok aje da tau di mana ia kan? musti la di ipoh. kat highway.
atas gunung ganang. tepi jalan. besauuu.
BARU. (aku xsure aku baru nmpak ke hape.)


Pemandangan dr tingkap umah sewa aku skrg.
cantekkk x awan tu?



Kalau aku ade mase. aku citer pasal kucen ni.
name die BERS. aku ringkaskan dr BERSIH. sbb dier bersih sgt.

MooD: Serius takut la exam esok. rase nk masuk dlm bakul pastu xnk tarik sendiri. nak org tarikkan pon tak. tapi aku nk selimut trus dlm tu sbb aku da ngantok sgt sekarang. sile dodoi aku tido. zzzzz. salam.

p/s: Korang ade x pengalaman dgn cikgu2 korang? sile la share~ hehe



12 comments:

zarf_iera said...

hahaha...x se'extreme' aku la..
asal xcter psal pak lan skali?hoho..

✖₪ FarhaniFadzil ₪✖ said...

hahaha. mmg la x se x-treme ko. hahahaha. ko kn pelajar CONTOH! ^___________^

pak lan? ade. tp mls nk taip. aku simpan seko2 je la. wkakaka

♥♥me ~ cik sara said...

benarkah peristiwa dgn kak yam itu terjadi?
aduii..lawak3~

bnyak btol kenangan2 ko ngan cikgu2 ekk..aduii gelak guling2 dowh stiap kali bca entri ko nih..haha

✖₪ FarhaniFadzil ₪✖ said...

sara: yeahh. dgn kak yam tu real happen punye. wakakaka.

sangat la berdebor jntung ku mase itttuwwwww. wuuu

haha.sgt la hebat ko gelak smpai berguling2. kikikiki. aku pon mau blaja. demo sikit buley?

Nurul Izzah said...

ko mmg nakal la poni.
hahaha ade org jeles nampak sebab ak berjaya sembunyikan diri drpd pak sok. hahahahhahahaha terskan guling2 gelak.....

k h a i r i y a h said...

ak perna belajar ngn cikgu dahlan. die slalu kate.."aku katok sat gi" hahha. OMG, ak selalu ingt tongkat die tuh. mesti at least akan kene kt sorng.. hehe.

pak sok plak.. die pnggil ak Siti! dr jauh lg die pnggil ak.. Haa... Siti!!!!.........adoi disitu.

pak lan sgt la byk kesahnye.lg2 ak ni homeroomnye. smpi kene katok kat pale ak neh ha.. hehe.

ak suke bersekolah! suke2!

✖₪ FarhaniFadzil ₪✖ said...

Bolat: hehe. ko lg NAKAL dr aku! huhu. ko memang LICIK!!!! haha.tah2 pak sok syg ko lbeyyyy. ko kn cumillll. ngakk aci tollll.

✖₪ FarhaniFadzil ₪✖ said...

Khay:

hahha.tau xpe. mmg ayat die tuuu.. 'katok sat gi'. huhu.

ko pon ade skandel ngn pak sok ke??? hahaha. aku pon mau pgil ko SITI la. heheh

aahh. pak lan cgu hroom ko. haha. ayat die; 'saya kata, saya kota'. aku hengat smpai la skg. hehe.

meorsoleh said...

hish.. budak nakal nih... haha...

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

meor: hahaha ko pon same aaaa. suke amik kueh kt dewan mkn lebih after bukak poser. wkakaka. oopps terbongkar lak rhsie ko. hehe

meorsoleh said...

dah... ade kuih lebih... lgpon alang2 dah turun awal, ape salahnye kalo amik 3-4 ketul kuih... muahahaha....

aku budak baik arr... tak caye tgk kuiz facebook ak... haha....

✖₪ F A R H A N I ₪✖ said...

meor: huhu. xpe. aku suke ko amik kueh byk2 sbb ko bwk g kelas, pastu aku yg makan. ingt x? hahaha tengkiu aaa meor.

yeke baekk??? huhu. nti aku usha fb ko. huhu

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...