Tuesday, March 24, 2009

Pesta 'Innovation of Science'.. Not sure la namenye.


Minggu ke-11, 12 mmg mgu utk presentation smate2.
Semalam, utk subjek UPP,
alhamdulillah grup ak dpt bentang dgn jayanye.. keh3
Tajuk utk grup kami ialah;
'Inovasi sains dan teknologi dlm pendidikan'..
and ak n partner dpt subtopik 'animasi dlm pendidikan..'
Quiet easy, rite? ^____^



Ni after present.
Berdebar2.. walopon senang, tp stil rse cuak.
hehe.. terketai2 aku time tu.

Chinese gurl yg ikat rmbut tu, ketua grup;
Tang. yg rambut pjg tu, Ting. N pink lady tu
my partner, mon2.








Ni je la ahli grup aku yg ade.
Ade sorang je yg xdtg.
T_T









Hoho.. off course la ni aku kn kn?
bersame2 poster kami.
mahal poster, rm 22.
Dh la just gune utk present dlm 2,3 minit.
Ak xkire, pasni tampal dlm umah.
sume org kne bce tiap2 ari.. ha ha ha
pe pekdahnye klo aku simpan kn.
bek aku tayang. huhu





And today, ujan sgt lebat. lebat btul.
and seperti yg dijangka. kelas TSP batal.
bukan sbb ujan.
coz lecturer ak terlibat dlm pesta kt dewan SITC ni.
and suh kami sume dtg tgk.





Ni la kami dgn 2 org lecturer fizik kami.
yg depan tu, Prof. Rusly Jaafar; ajar fizik asas 1 ngn fizik asas 2.. and yg pakai
kemeja biru gelap tu, En. Wan Zul Adli;
ajar mekanik.










Ak xphm sgt ape yg beliau2 terangkan mase pesta ni..coz bile smpai kt dewan tu aku cm pening2 lalat. sbb org ramai sgt. tapi aku phm la gk pasal konsep fizik ape yg beliau gune. Lorentz force, closed pipe, open pipe. mcm2 la lgi. huhu










Ni lak ngan Puan Norashiqin Mohd Idrus.
Ak suke sgt puan ni ngajar. sgt besh.
and cepat phm. Madam ni ajar ODE.













Ni tajuk yg Puan Shiqin ngan partnernye buat utk pesta ni.
'The application of group theory in...........'


Group theory ni gune konsep matematik utk wat paksi simetri, reflek and mcm2 lagi.












Ni antara contoh corak yg ditunjukkan.
Tgk anak panah tu.
Nmpk x segitiga kt sebelah corak tu?
segitiga tu just amik corak mane nk digunakan.
then, dengan gune konsep group theory ni,
ianye, me-simetrikan dan me-reflekkan corak2 tersebut smpai la jadi mcm bentuk yg anak panah tu tunjukkan..
kira mcm kalo nk reka karpet ke, sume gune konsep ni.. corak tu da la sgt cantik..
ni la 1st time tgk cmne org wt corak karpet sume tu.






Ni lak lg kesian..
1st time kami jumpe smart board.
dlm presentation UPP,
just dengar je grup laen present psl smart board.
tp xtau mende hape tu kn.













Yeah.. this is da smart board..
Smart board ni di-connect kn dengan laptop.
Ape yg cikgu2 nk ajar dlm lptop tu,
akn dipancarkn la kt smart board ni.
Ini touch skrin. kalo nk klik sumthing, just klik on this skrin by your finger la...yg menariknye,
kt bwh board ni, tmpt letak contohnye marker,
ade dlm 5 warna, merah,biru and so on.
and ade ruang utk pmadam.
Ikut suka hati kite je nk isi ape dlm ruang tu.
but, contohnye kalo kite nk gune marker itam, kita kena angkat barang ape yang ade dlm ruang kaler itam tu, then pastu, kite touch skrin je.conteng gune jari. trus kuar kaler itam. kalo nk padam, angkat lak barang yang ade dlm ruang pemadam tu, baru leh gune pemadam tu. kirenye ruang tu mcm leh detect la, kalo barang dlm bdn die da xde,kalo la kite angkat brg dlm ruang pemadam, mksudnye application pemadam mahu digunakan. die leh detect. smart, kn kn.?




Cikgu2 yg da xde motif ade dlm dewan tu lagi.
huhu









MooD: Happy sbb ujan!

8 comments:

meorsoleh said...

wah.. canggihnye cikgu zaman skrg... hehe...

eppygurl said...

hahha..mne de canggih laa.. ^___^

k h a i r i y a h said...

lpas neh leh r ko bt kapet umah ak ye. time kaseh!

zarf_iera said...

"BANGONNNNN!!! SELAMAT PAGI CKGU!!!" gaye upin,ipin & rakan2..huhu.

eppygurl said...

khay--->>> hohoho aku leh je buat, tp jual ke rumah ko aku xnk aaaa.. hahahhaha. aku penyegan.

eppygurl said...

zaf--->>> hahahhaha tibe2 ko muncul dr manekah????

haaa.elok la tu ko wt gaye tu. mmg seswaiii! wkakakaka

kari ais said...

huh..cik wan zul..the most killer lecturer when create final question!!!

✖₪ FarhaniFadzil ₪✖ said...

kari: haha. tau xpe. mmg susah... huhu

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...