Thursday, December 4, 2008

Alkisah si pengHisap Jari

Alkisah, hatta pd 7mei 1988 lahirlah seorg puteri yg jelitawan ke bumi..
arakian ada mnyebutkn bln mei pd ms itu jatuh pd bln ramadhan..
tayibbb...
ish2.. tuko sleng lak pasni.. aku xpas prosa tradisional dlu okk..haha
erm.. menurut kpd puan Fahziah, aku ni lahir time btul2 nk bkk poser.
sian la nurse sume smpt minum air je be4 nk smbut aku.. amponn kakk.. ngee~
bile kuor je..trus nages...uwaaaaaaaa uwaaa
bedebah..setan kco aku..then trus pak aku iqamahkn..
and diberi name.. Farhani.. ^____^ yg mksud die cm ala2 kegembiraan gitu..

sape2 yg terer, teke mane 1 aku n bolat? haha

.

aku time kcik tersangat la suke mndi sungai..
kalo bley everytime nk gi..
sungai depan umah je..sng la aku nk terjun..erkk

pnh time aku tgh mndi ngan kezen2 aku,
aku nmpk la satu bende hanyut..
aku usha je la dr jauh..
nmpk cm daun..
aku pon get redy la nk amik, smbil menyelam..
kunun cm ikan nk tgkp serangga pilihan la gk time tu.
bile mende tu da ade dkt ngan aku..trus aku rentap ngn tgn aku..

pastu, aku pelik..asal lembik je mende ni.. xmcm daun pon.
aku pon bukak aa jari aku..
rupe2nye.. arghhhhhhhhh
mende yg aku rentap tu adelah *tinja..
ceh..
gile sawan aku pastu..
terpegang najis org..xgune pny manusie..
kalo nk membuang, g la membuang kt sungai bwh.
ni membuang kt sungai atas..
mmg naye tul la..

Aku ni time kcik suke isap jari.. nk tdo isap jari, nk mkn isap jari dlu, nk maen isap jari,
nk nages pon, isap jari gk.. leh dikatekn merate la aku isap jari.
jari yg aku isap, jari telunjuk+jari antu; tgn kiri.

org tue2 ckp, budak yg isap jari ni, budak baek..
coz budak isap jari ni x mtak susu kt mak die.. so, xsshkn mak die la.
tah btul ke x...btul ke, mak?
yg aku tau, aku xsshkn mak aku..=)

mcm2 care la mak pak aku nk berentikn aku from isap jari nih..
pnh gk time aku tdo, depe ikat tgn aku. biar aku xley isap jari.
bgun3 je pg tu, tgk2 jari aku stil gk ade dlm mulut.
xtau la cmne aku leh lepaskn diri..wakaka

kalo xsilap aku, care laen yg diorg wat,
lumur ubat gigi kt jari aku kut.. lupe lak.
tp xmkn saman gk..aku stil isap jari tu gk..
n akibat dr tu, aku ske ratah ubt gigi mse aku kecik.. cehh

seiingt aku, time aku drjah brape tah bru leh berenti.
tu pon x 100%.. time aku naek tgkatan, pon ade isap gk..
time aku tdo dlm kepenatan, bile bgun je pg tu..
sure jari aku da kecut.. coz isap mlm td..
n ak sndiri xprasan.. hoho dasat kn.. lme sguh.

but skg..aku da bebas.. bebas dr gejale mghisap jari.. haha
aku bangge..!


Aku ni dr kecik lurus bendul..sian kn aku.. sob2
pnh satu ari tu, time kt sekolah, aku da jnji ngn mbr aku;
balik je dr sekolah, ktorg nk g mndi sungai.
time aku nk kuor umah tu, aku tgk mak aku xde..
g umah nenek aku kut..
aku da xsabo nk g mndi sungai ni.. kang lmbt lak..
ptg nk g sek rakyat lg.
aku pon ape lg,
aku kunci umah..
then, aku amek satu note, aku tampal kt pintu.
note tu cmni;

"mak, ani g mndi sungai jap,
kunci umah; ani letak dlm kasut kt dpn pintu..."

haha..pastu aku g la mndi sungai ngn ati gumbirenye..
balik2 je dr sungai, trus kne mrah ngn mak aku..
ade ke aku g tarok note gitu, kalo pencuri yg dtg?
sure umah aku da kosong ptg tu.. pesta la pencuri tu..hhuhu
mne la aku tau.. aku ni lurus.

citer tu smpai skg asik disebut2..
abg aku la..asik ejek je..
die ckp kalo pencuri dtg pon, msti die xsampai ati nk curi..
ceh xgune..sian aku..sob3


ade lagi satu citer yg asik kne ejek smpai skg.. haha
time drjah 3 drjah 4 cmtu la kut..
sekolah aku wat rombongan.. rmbongan g mne aku xingt dh.
balik2 tu aku bli dam ular.. share duit ngan mbr aku.. farah izyan.

bile balik je dr rmbongan tu, akak aku;pona n mak aku tnye la;
"xbwk balik pape ke?"
aku pon tnjuk la dam ular tu..
diorg tekejut, pastu tnye..
"asal ade sebelah je dam ni?"
pastu aku jwb;
"ani potong dam ni jd dua piece coz kongsi duet beli ngn farah..
sebelah lg ade kt die..."

haha.. mlm tu mmg kne gelak la ngn family aku..
mane taknye..
da dam ular tu tinggal separuh?
cmne nk maen??
sguh lurus diriku..haha

hehe..tapi kn, lurus2 aku pon, aku berjaye gk abeskn tadika aku..
kire x lurus sgt la kn? pape pon.. lu pikir aa sendiri!

Mood: Terkenang mse laluu..wuuuuu

10 comments:

meorsoleh said...

aku kte, sape2 yang dilahirkan time2 nak bukak posa ni, die jenis suke potong stim.. ye la, org penat2 puasa, dah nak berbuka, tetiba time2 tu la die nk keluar... wakakaka...

lawak la cite time kecik... ak gelak guling2... hahaha....

eppygurl said...

hahaha..aku mmg ske nyusahkn org
wkakaka
eleh
ktuk aku ye
tah2 citer ko time kcik lg dasat..
hahha

meorsoleh said...

ak xde la tulis2 note, koyak dam ular utk share...
yg ak igt, ak selalu lari dr umah, gi umah pengasuh ak kt depan umah ak bile kene marah... pasti tido skali ngn die.. hehehe....

eppygurl said...

hahaha..ko ade hbungan ngan pengasuh ko? ish2
kcik2 da pndai wat hbugan..wkakka

[Mr.][AmmaR] said...

aku kecik2 lg dasat..
wakaka

eppygurl said...

amai, aku tau ang dasat[ketor2 ni nk taip, takut kne belasah..hahahah]

piece-of-me said...

gle dasat penghisap jari ni. naseb die isap jari die je, kalo jari org mau sume org dlam umah die kecut jari. hahahaha. cite pasal kunci umah tu ak da igt da. hahaha klaka dowh. hang kire dasat dr ak la. naif2!!

eppygurl said...

hahahha bolat
aku tau aku lurus
haha
laen la ko
ank sulong
matang
wkakaka (tepok2)

Call me -fa- said...

isap jari???masin tak?

eppygurl said...

haha
masin gk ar..
cm tau2 je
sure ade pgalaman gk nih..kui2

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...